Ξαναζεσταμένη πίτσα (σαν φρέσκια) με το viral hack του TikTok (και χωρίς φούρνο μικροκυμάτων)

Ξαναζεσταμένη πίτσα (σαν φρέσκια) με το viral hack του TikTok (και χωρίς φούρνο μικροκυμάτων)
Pexels

Η ξαναζεσταμένη πίτσα είναι συχνά λιγότερο νόστιμη και μοιάζει μπαγιάτικη. Ένας σεφ του TikTok όμως ισχυρίζεται πως έχει το hack που θα κάνει όλη τη διαφορά.

Ενώ λοιπόν η πίτσα μπορεί να έχει θεϊκή γεύση τηνστιγμή που την παραγγέλνουμε, αυτή που μένει την επόμενη μέρα, δεν είναι ποτέ το ίδιο. Αν δε, ζεστάνουμε την πίτσα στον φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να γίνει πολύ σκληρή.

Αλλά ο σεφ του TikTok, Dom Melier, ισχυρίζεται ότι το ζέσταμα των κομματιών σε ένα τηγάνι κάνει πραγματικά τεράστια διαφορά, τονίζοντας ότι είναι ο «μόνος τρόπος για να τις πετύχεις».

Αναρτώντας στη σελίδα του (@dommelier) ένα βίντεο, είπε: «Πάρτε τα κομμάτια πίτσας σας, πάρτε το μεγάλο σας τηγάνι που έχει καπάκι και ανάψτε το μάτι. Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι κακός γιατί θα κάνει την πίτσα σαν τσίχλα. Ο φούρνος επίσης γιατί την κάνει πολύ τραγανή. Ενώ στο τηγάνι θα έχει αφράτη ζύμη και τραγανή βάση».

Σύμφωνα με τον TikTok foodie, όταν το τηγάνι είναι καυτό, πρέπει να βάλεις ένα κομμάτι μέσα, χωρίς να χρειάζεται λάδι ή βούτυρο. Θα πρέπει να το αφήσεις να ψηθεί για περίπου 30 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό, πριν ρίξεις και λίγο νερό στο τηγάνι.

Ο Dom δεν επιβεβαίωσε πόσο νερό χρειάζεται, αλλά χρησιμοποίησε ένα μικρό ποτήρι όταν το έκανε αυτό. «Ρίξτε το στο πλάι», συνέχισε. «Στη συνέχεια, θα βάλεις το πάνω μέρος του καπακιού του σκεύους και θα το αφήσεις όλο αυτό να αχνίσει».

Αφήνοντας το για άλλα τρία ή τέσσερα λεπτά, το τυρί της πίτσας θα γίνει πιο λιωμένο και θα αποκτήσει την υφή που θα είχε αν είχε μόλις βγει από τον φούρνο. «Όχι τόσο γρήγορα όσο ο φούρνος μικροκυμάτων προφανώς», παραδέχτηκε ο Dom, αλλά είπε: «Σίγουρα γρηγορότερα από τον φούρνο, αλλά αυτός είναι στην πραγματικότητα ο καλύτερος τρόπος για να ξαναζεστάνετε την πίτσα. Ή, μπορείτε να την φάτε κρύα, γιατί και αυτό είναι καλό - λατρεύω την κρύα πίτσα!».

Αυτό το τέχνασμα έχει έκτοτε λάβει χιλιάδες θετικάσχόλια στην πλατφόρμα, με πολλούς να θέλουν να το δοκιμάσουν και οι ίδιοι. Εντωμεταξύ, άλλοι πρότειναν ότι ένα air fryer μπορεί να λειτουργήσει παρόμοια καλά κατά την αναθέρμανση πίτσας.

pexels-fariphotography-905847.jpg