Φωτογραφίζοντας τη φτώχεια: Συγκλονιστικά πορτρέτα ανθρώπων που ζουν ανάμεσα μας

Φωτογραφίζοντας τη φτώχεια: Συγκλονιστικά πορτρέτα ανθρώπων που ζουν ανάμεσα μας

Όταν η τέχνη συναντά τη θλιβερή πραγματικότητα

Τέχνη δε σημαίνει μόνο χρώμα και έμπνευση. Τέχνη είναι και το να συνειδητοποιείς σε τι κόσμο ζεις και να απαθανατίζεις ακόμη και την άσχημη πλευρά του με όμορφο τρόπο. Πόσοι από εμάς περνάμε από την πλατεία Ομονοίας και δε ρίχνουμε καν μια ματιά σε συνανθρώπους μας που πεινάνε και κοιμούνται σε παγκάκια;


Πέρα από τη λάμψη, τη μόδα, την τέχνη που μπορείς να δεις σε μεγάλες πρωτεύουσες ανα τον κόσμο, ο ταλαντούχος φωτογράφος ο Lee Jeffries, φωτογράφισε άστεγους ανθρώπους και κατάφερε μέσα από τις λήψεις του να ευαισθητοποιήσει το κοινό του. Μέσα από τις φωτογραφίες εκφράζεται στο απόλυτο η θλίψη, η αδυναμία, ο πόνος, η κούραση και η απόγνωση αυτών των ανθρώπων. Ποιος μπορεί να σταθεί απαθής μπροστά σε φωτογραφίες που παρουσιάζουν άστεγα παιδάκια ή γριούλες που παρακαλάνε για έλεος;

Ο ταλαντούχος φωτογράφος ξεκίνησε την υλοποίηση της ιδέας του από το Λονδίνο, όπου για πρώτη φορά το 2008, του τράβηξε την προσοχή ένα άστεγο κοριτσάκι στη Leicester Square. Από τότε έχει απαθανατίσει άστεγους σε αρκετές πόλεις, όπως τη Nέα Υόρκη, το L.A, τη Ρώμη και το Μάντσεστερ.


Ο ίδιος ο φωτογράφος τονίζει ότι αυτό που τον μαγεύει είναι τα εκφραστικά και γεμάτα αλήθεια μάτια αυτών των ανθρώπων, όπου και φροντίζει να τονίζει με ειδικά φίλτρα. Ο φωτογράφος φυσικά πάντα βοηθάει αυτούς τους ανθρώπους φεύγοντας, δίνοντάς τους χρήματα για να τους βοηθήσει.
Δείτε την εξαιρετική του δουλειά στη gallery

Διαβάστε ακόμα:

50 Αποχρώσεις του γκρι: Ο πανικός με το βιβλίο που αποθέωσε το S&M sex συνεχίζεται!

Δείτε την απίστευτη προσπάθεια δύο παππούδων να σώσουν τα εγγόνια τους από τη θανατηφόρα πυρκαγιά στην Τασμανία (photos+video)

Οι γονείς του μωρού, που πριν καν βγει από τη μήτρα άρπαξε το χέρι του γιατρού, μιλάνε για την απίστευτη εμπειρία τους (video)