Η καρδιά του Manuel Roca είναι στην Valencia και η ψυχή του στον Βόλο..

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Η καρδιά του Manuel Roca είναι στην Valencia και η ψυχή του στον Βόλο..

Ο Ισπανός πρώην τερματοφύλακας Manuel Roca είναι από την Valencia. Ξεκίνησε την καριέρα του στο ποδόσφαιρο παίζοντας στις ακαδημίες της Real Madrid και μετά στις Α2 division όπως είναι οι : Vilarreal, Sabadell, Badajoz κλπ.

Ήρθε στην Ελλάδα πριν από 5 χρόνια και η πρώτη ομάδα ήταν ο Πανθρακικός, έζησε στην Κομοτηνή για 2 χρόνια παίζοντας στην Superleague και μετά υπέγραψε με τον Ολυμπιακό Βόλου όπου έπαιξε τότε έναν χρόνο στην UEFA. Μετά έπαιξε στην Δόξα Δράμας για έναν χρόνο και αμέσως μετά γύρισε πίσω στον Ολυμπιακό Βόλου.

Είναι παντρεμένος και έχει 3 κούκλους γιούς αλλά δυστυχώς δεν τους βλέπει αρκετά συχνά μιας και ζούν μόνιμα στην Ισπανία και πηγαινοέρχονται. Ο μεγάλος του ο γιος είναι 6 χρονών και τον λένε Pablo,ο μεσαίος είναι 3και τον λένε Gonzalo και ο μικρός είναι μόλις ενάμιση και τον λένε Αλέξανδρο.

Αν και ο Manuel ήταν τερματοφύλακας πάντα βοηθούσε τους προπονητές με τους ξένους παίχτες αλλά και κάνοντας τον μεταφραστή μιας και μιλάει άψογα Ελληνικά, Αγγλικά και Ισπανικά. Έχει πάρει το δίπλωμα του προπονητή από την UEFA και φέτος ο προπονητής αλλά και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου του δίνουν την δυνατότητα να ξεκινήσει το νέο του βήμα σαν βοηθός προπονητή.

Αγαπάει την Ελλάδα υπερβολικά πολύ, και τους Έλληνες, νιώθει και ο ίδιος Έλληνας πλέον μετά από τόσα χρόνια στην χώρα μας και νιώθει πως η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους μιας και οι δύο λαοί έχουν αρκετό πάθος. ( και χαριτολογώντας λέει πως ίσως και για αυτό υπάρχει η κρίση μιας και το να κάνεις οικονομία και να έχεις Ελληνικό/ Ισπανικό πάθος δεν μπορεί να είναι και τα δύο στην ίδια ισορροπία).

Έχει πολλούς φίλους σε όλη την Ελλάδα  από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη την Δράμα την Κομοτηνή και πάει λέγοντας μιας και διατηρεί άριστες σχέσεις μέ όλους τους συμπαίχτες του.

Ο αγαπημένος του Έλληνας παίχτης είναι ο Σαλπιγγίδης έχοντας τον πάντα σε αντίπαλη ομάδα και κάθε φορά μετά την λήξη του αγώνα ένιωθε πως είχε πονοκέφαλο μόνο και μόνο από αυτόν .. ( όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο ). Τον βρίσκει τον απόλυτο παίχτη που εκτός τον επαγγελματισμό που τον διακατέχει του τρέφει και μεγάλο σεβασμό. Τρέφει απίστευτη εκτίμηση στον Αντώνη Νικοπολίδη τον θεωρεί από τους καλύτερους Τερματοφύλακες που έχουν περάσει ποτέ από την χώρα μας και από τους καλύτερους χαρακτήρες. 

Κάθε χρόνο ο Manuel μαθαίνει όλο και πιο πολλά πράγματα για την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία και χαίρεται πολύ μιας και σε κάθε σχεδόν γωνία της Ελλάδας υπάρχουν κομμάτια απο την σπουδαία αρχαιότητα μας.

Το πιο σημαντικό που μου είπε είναι πως : ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ. ( και έχει απόλυτο δίκιο).

Manuel σου εύχομαι να έχεις μια απίθανη καλή χρονιά στο ξεκίνημα σου σαν coach.