Τα 5 fitness goals που πρέπει να προστεθούν στη λίστα σου για το 2024

Τα 5 fitness goals που πρέπει να προστεθούν στη λίστα σου για το 2024

Το καινούργιο είναι πάντα αναζωογονητικό!

Οι μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου είναι μέρες ανασυγκρότησης, μέρες που θα σκεφτείς τι έκανες σωστά, τι πήγε λάθος και τι θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα. Και σε αυτό το σημείο αρχίζεις να βάζεις νέους στόχους, να κάνεις νέα όνειρα και να έχεις νέες προσδοκίες. Το καινούργιο είναι πάντα αναζωογονητικό. Είναι η στιγμή που μπορείς να κάνεις ένα restart, να απαλλαγείς από συνήθειες που δεν σε ευχαριστούσαν και να επιλέξεις τα fitness goals που θα προσθέσεις στη λίστα με τους στόχους σου για το 2024.

Φράσεις, όπως: «New year, new me» που πιθανότατα συνοδεύουν κάθε ανάρτησή σου, σηματοδοτούν κάθε νέα αρχή κι εμείς, για να σε βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε μερικά από τα fitness goals που μπορείς να θέσεις για τη νέα χρονιά. Extra bonus? Δεν έχουν καμία σχέση με την απώλεια βάρους ή τον τρόπο που δείχνεις - έτσι, για μια πραγματική και ουσιαστική αλλαγή, πέρα από την επιφάνεια!

#1 Δοκίμασε μία challenging δραστηριότητα

Αν ο εαυτός σου «μιλάει» και συμπεριφέρεται όπως η καλύτερη σου φίλη, τότε δεν θα αργήσει να σε πάρει από το χέρι και να σου πει «φτάνει». Φτάνει η τόση σκέψη, φτάνει το στρες, φτάνουν τα «από αύριο ξεκινάω γυμναστική».

Η νέα χρονιά είναι η ευκαιρία σου να ξεκινήσεις μία fitness class και πίστεψε με, οι επιλογές που έχεις διαθέσιμες είναι πολλές. Μπορείς να βρεις κάτι που είναι πιο challenging για εσένα, που μπορεί να σε βγάλει από το comfort zone σου και που δεν έχεις τολμήσει ποτέ ξανά. Μάλλον, τώρα ήρθε η ώρα. Δεν θέλεις, άλλωστε, και λίγο suspense στη ζωή σου;

Είτε κλείσεις ένα day pass στο γυμναστήριο της γειτονιάς σου, ή μία θέση σε ένα μάθημα reformer Pilates στο πιο γνωστό κέντρο της περιοχής σου, θα έχεις δοκιμάσει κάτι νέο που θα σε κάνει να νιώσεις την απόλυτη αποφόρτιση.

Υπάρχουν, βέβαια, και τα πακέτα που μπορείς να κλείσεις και περιέχουν γυμναστική ενδυνάμωσης, μαθήματα yoga, TRX, Zumba και ό, τι άλλο προτιμάς. Όπως και να έχει, πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να ανακαλύψεις τον αγαπημένο σου τρόπο για να κάνεις το workout σου, το γεγονός ότι θα πάρεις την απόφαση να δοκιμάσεις νέα πράγματα, άγνωστα σε εσένα, θα σου δώσει το confidence boost που χρειάζεσαι για τη νέα χρονιά.

bruce-mars-gJtDg6WfMlQ-unsplash.jpg

#2 Θέσε έναν νέο PB (personal best) στόχο

Κλείσε τα μάτια σου και σκέψου τον εαυτό σου, όπως θα ήθελες να είναι το 2024. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου ήρθε στο μυαλό και θα ήθελες να αποκτήσεις το νέο έτος; Μην μας πεις, απλά θέσε το ως το personal best goal σου.

Το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσεις είναι να γίνεις λίγο «ανταγωνιστική» με τον εαυτό σου. Είτε θέλεις να τρέξεις μία καινούργια διαδρομή, είτε θέλεις να βελτιώσεις τη ταχύτητά σου, είτε να καταφέρεις μία δύσκολη στήριξη στη yoga, είτε απλά να τολμήσεις κάτι που μέχρι τώρα απέφευγες ενώ υπήρχε έντονα στο μυαλό σου, σίγουρα θα έχεις έναν τουλάχιστον λόγο να ανυπομονείς να δείξουν τα ημερολόγια 1η Ιανουαρίου.

#3 Ξεκίνα ένα διαφορετικό sport

Μήπως σε έχει κουράσει η ατομική προπόνηση σου; Αν «ναι», τότε τη νέα χρονιά μπορείς να δοκιμάσεις ένα νέο sport. Είναι μία πολύ καλή λύση να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση ενώ παράλληλα να περάσεις καλά με τις συμπαίκτριες σου και να ξεφύγει το μυαλό σου από το γραφείο και τον… καναπέ σου.

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και να παίξεις σε αγώνες που διοργανώνουν στην περιοχή σου ερασιτεχνικές ομάδες ή να ξεκινήσεις μαθήματα κολύμβησης, padel, ή τένις. Όποιο αποτελεί μεγαλύτερο challenge για εσένα και θα μας θυμηθείς!

toa-heftiba-8N0-G_EftOA-unsplash.jpg

#4 Μετέτρεψε το δωμάτιο σου σε καταφύγιο ευεξίας

Τη νέα χρονιά θα μπορούσες να εστιάσεις στο wellness σου με τον πιο απλό τρόπο: Να μετατρέψεις το δωμάτιό σου σε καταφύγιο ευεξίας. Πώς θα το κάνεις αυτό; Καθάρισε καλά τον χώρο σου, φρόντισε να επενδύσεις σε μερικά πράγματα που σε κάνουν να χαλαρώνεις, όπως ένα αναπαυτικό μαξιλάρι ή κεριά, διαμόρφωσε απαλό φωτισμό και προσπάθησε να εστιάζεις σε αυτό που συμβαίνει την κάθε στιγμή, χωρίς να προτρέχεις.

Πέρα από τη χαλάρωση που θα σου προσφέρει το προσωπικό wellness retreat σου, θα είναι και ένα «εργαλείο» που θα σε βοηθήσει να ακούς τις ανάγκες σου και να δίνεις προτεραιότητα στον εαυτό σου. First yourself, λοιπόν, είναι το new year goal για φέτος.

#5 Δήλωσε συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό ή σε μία εκδήλωση που σε ενδιαφέρει

Πώς μπορείς να πάρεις ώθηση ώστε να δουλέψεις παραπάνω στην προπόνησή σου; Με την εγγραφή σου σε έναν διαγωνισμό ή ένα event που σε ενδιαφέρει. Σκέψου πόσο θα αλλάξει η διάθεσή σου για training, αν έχεις κάτι συγκεκριμένο να δουλέψεις, αν βαδίζεις προς έναν στόχο. Αν ξεφεύγει και λίγο από αυτά που έχεις συνηθίσει, ακόμα καλύτερα!

Μπορείς, για παράδειγμα, να προετοιμαστείς για να τρέξεις στον ετήσιο μαραθώνιο στην πόλη σου, να συμμετάσχεις σε πεζοπορίες που απαιτούν παραπάνω αντοχή ή σε έναν διαγωνισμό χορού στο είδος που σε ευχαριστεί.

christopher-campbell-kFCdfLbu6zA-unsplash.jpg

Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις φέτος τις γιορτές στον εαυτό σου είναι να θέσεις ως στόχο της νέας χρονιάς την προσωπική υγεία και ευεξία σου με πράγματα που σε κάνουν να δίνεις προτεραιότητα σε εσένα. Διότι, το θέμα είναι να σε αγαπάς. Να σε αγαπάς σε κάθε τέλος και σε κάθε αρχή. Να σε αγαπάς με τα σωστά και τα λάθη σου, να αγαπάς τη μοναδικότητά σου. Και ας μην αλλάξεις καθόλου, ας μείνεις όπως είσαι, ας κρατήσεις εσένα και ας θέσεις στόχους μόνο για αυτά που θα κάνουν καλό στον εαυτό σου. Πώς σου φαίνονται αυτοί οι στόχοι για το 2024;