Τέσσερις τάσεις στο interior design που θα αλλάξουν το σπίτι σου το 2024

Φωτεινή Δαϊλά
Τέσσερις τάσεις στο interior design που θα αλλάξουν το σπίτι σου το 2024

Πέρυσι το quiet luxury βρήκε θέση στη ντουλάπα μας. Φέτος, θα βγει έξω από αυτή και θα βρει τη θέση του στα δωμάτια του σπιτιού μας. Ψάχνεις κι άλλες τάσεις για inspo;

Γενικά, οι αλλαγές είναι καλοδεχούμενες. Στην περίπτωση που αφορούν στο interior design του σπιτιού μας είναι, ανά διαστήματα, απαραίτητες. Ειδικά αν η τελευταία ανανέωση-ανακαίνιση έγινε τη χρονιά που κέρδισε η Έλενα Παπαρίζου τη Eurovision. Ίσως υπερβάλλουμε λίγο, αλλά κατάλαβες.

Πέρυσι, λοιπόν, το quiet luxury βρήκε θέση στην ντουλάπα μας. Φέτος όμως, θα βγει έξω από αυτήν και θα βρει τη θέση του στα δωμάτια του σπιτιού μας. Ψάχνεις κι άλλες τάσεις για inspo;

#1 Quiet luxury

Το είδαμε στο Succession και μας κέρδισε. Φέτος θα το φέρουμε σπίτι μας. Το quiet luxury, όπως και στα ρούχα, δίνει έμφαση στο κλασικό και το ανεπιτήδευτο. «Ήσυχα» σχέδια σε μεγάλα έπιπλα, «καθαρές» γραμμές, «ζεστές», ξύλινες λεπτομέρειες, ποιοτικά αλλά απλά υφάσματα θα βρουν τη θέση τους σε πολλά σπίτια. Μήπως και στο δικό σου;

living-room-with-fireplace-large-painting-wall.jpg

#2 Γήινοι τόνοι

Αν τα περασμένα χρόνια υπήρχε μία αγάπη στα έντονα χρώματα, όσον αφορά στο interior design, φέτος υπάρχει μία στροφή προς τις πιο down to earth αποχρώσεις. Όχι τυχαία, καθώς ταιριάζουν και με το quiet luxury που λέγαμε πριν. Η Pantone ανακήρυξε το Peach Fuzz ως χρώμα της χρονιάς και αναμένουμε να το δούμε σε τοίχους και υφάσματα. Από εκεί και πέρα, το πράσινο και οι αποχρώσεις του καφέ θα ανέβουν στην εκτίμηση πολλών.

#3 Βιωσιμότητα

Η βιωσιμότητα απασχολεί και το interior design. Στόχος πλέον είναι η ενίσχυση της ευημερίας των χρηστών εντός του σπιτιού, παράλληλα με τη μείωση του αντικτύπου στο περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, με μεγάλη αντοχή στον χρόνο, τα διακοσμητικά στοιχεία που είναι προϊόντα επανάχρησης, καθώς και τα συστήματα -για παράδειγμα φωτισμού- που είναι ενεργειακά αποδοτικά. Ο σχεδιασμός και η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη υπευθυνότητα και αυτό ελπίζουμε να συνεχίσουμε να το βλέπουμε και τα επόμενα χρόνια.

#4 Vintage

Μπορεί να είδες το The Crown και να θέλεις να κάνεις το σπίτι να σου να μοιάζει με βικτωριανό παλάτι, αλλά εκτός από ακριβό, το λες και υπερβολή. Όμως, μερικές vintage λεπτομέρειες αρκούν για να ανανεώσουν το σπίτι σου. Μπορεί να είναι ένας καναπές, ένα τραπεζάκι ή ένα κομοδίνο. Ό,τι και αν επιλέξεις, η ανανέωση είναι σίγουρη.

pexels-cottonbro-studio-5094546.jpg

Το interior design αντανακλά την προσωπικότητά μας και διαμορφώνει το πώς αισθανόμαστε μέσα στο σπίτι μας. Έτσι, ακόμα και μία μικρή αλλαγή μπορεί να ανανεώσει τόσο εμάς τις ίδιες, όσο και τη σχέση μας με τον χώρο μας. Ελπίζουμε πως οι παραπάνω τάσεις θα σου δώσουν ιδέες και θα σε «σπρώξουν» έστω και λίγο προς τα εμπρός.