The Woman in Me: 5 πράγματα που μάθαμε από την αυτοβιογραφία της Britney Spears

Πατούλια Κατερίνα
The Woman in Me: 5 πράγματα που μάθαμε από την αυτοβιογραφία της Britney Spears

Κυκλοφόρησε και επίσημα η αυτοβιογραφία της Britney Spears της οποίας ghost συγγραφέας φημολογείται πως είναι ο Sam Lansky 

Την αυτοβιογραφία της Britney Spears «The woman in me», την περιμέναμε καιρό, ειδικά μετά το πρόσφατο διαζύγιό της και μετά τις ακόμα πιο πρόσφατες αποκαλύψεις για την άμβλωση στην οποία αναγκάστηκε η Spears να προχωρήσει όταν ήταν σε σχέση με τον Justin Timberlake.

Το Woman In Me δεν ξεκινά με λάμψη και γκλίτερ για να διηγηθεί την ιστορία μιας pop star σε κρίση πια. Η ιστορία της Britney ξεκινά με την αυτοκτονία της γιαγιάς της Spears και γίνεται ακόμα πιο σκοτεινή όσο οι σελίδες προχωρούν. Φυσικά, υπάρχουν και στιγμές γεμάτες γκλαμ με τις νεράιδες νονές της Britney, Donatella Versace και Madonna αλλά στο κέντρο βρίσκεται πάντα η μεγάλη πληγή της Spears, h δυσλειτουργική οικογένεια της.

Το βιβλίο της Britney έγινε γνωστό πως προετοιμάζεται τον Φεβρουάριο του 2022, μόλις τρεις μήνες μετά την απελευθέρωση της Spears από την 13ετή κηδεμονία από τον πατέρα της και τα κέρδη από την αυτοβιογραφία αυτή θα αποτελέσουν την κύρια πηγή εισοδήματος της Spears που δεν σκοπεύει γρήγορα να επιστρέψει στη σκηνή.

Η τοξική σχέση του Justin Timberlake με τη Britney Spears ξεκίνησε το 1998 και κρατάει μέχρι σήμερα

Τι μάθαμε λοιπόν για την Pop star στο βιβλίο αυτό.

1698134276611-619300877-womaninme.jpg

Η Britney, το ξεκίνημα στο Mickey Mouse Club και η πρώτη της φορά

Η Spears ξεκινά την αφήγησή της από τα πρώτα χρόνια ζωής της στο Kentwood της Louisiana, μετά έρχεται το The Mickey Mouse Club, το πρώτο της single, η γνωριμία με τον Justin Timberlake, η πρώτη της φορά με έναν φίλο του αδερφού της ενώ ήταν μόλις 14 ετών και φτάνουμε στην εκτίναξη της φήμης της στα 17 της με το Baby One More Time και το Oops!... I Did It Again, το άλμπουμ από γυναίκα καλλιτέχνιδα που έχει πουλήσει πιο γρήγορα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία, ενώ σειρά έχουν οι διαφημίσεις και η συνεργασία με θρύλους όπως ο Michale Jackson και η Madonna. Εκεί η Spears αναγκάζεται από τον μάνατζέρ της να λέει δημόσια πως δεν έχει ερωτικές επαφές και δέχεται κριτική για το πόσο κακό πρότυπο είναι για τα παιδιά που την είχαν είδωλό τους.

Ο Justin,, η άμβλωση, οι απιστίες και ο ερχομός τους Kevin Federline και των δύο παιδιών της:

Στη ζωή της; Spears μπαίνει ο Justin Timberlake, εκεί η Britney ρίχνει φως στην γεμάτη στρας και φώτα σχέση του ζευγαριού, ενώ εξομολογείται πως θα ήθελε να μην είχε προχωρήσει σε άμβλωση του παιδιού του Justin, αλλά το έκανε θεωρώντας πως το παιδί θα ερχόταν αργότερα στη σχέση τους, σχέση ζωής για την ίδια. Στο ίδιο κεφάλαιο βέβαια, η 41χρονη εξομολογείται πως οι παπαράτσι έπιασαν πολλές φορές τον 20χρονο τότε Justin με άλλες ενώ η ίδια τον είχε ακούσει και στο τηλέφωνο να καμαρώνει για την διάσημη την οποία έριξε στο κρεβάτι του ενώ ήταν ζευγάρι μαζί της.

Στη ζωή της Spears μετά τον χωρισμό μπήκε ο χορευτής Kevin Federline, ο οποίος περιγράφεται ως ένας άντρας που τον ενθουσίασε όλη αυτή η δόξα και η δύναμη ενώ η Britney έχει ήδη μπει στη χρήση του φαρμάκου Adderall. Η Briney γίνεται μαμά αλλά η επιλόχειος κατάθλιψη τη γεμίζει θλίψη, φτάνει να ξυρίσει το κεφάλι της – ο δικός της τρόπος για να πει στον κόσμο f*** you, η επίθεση με ομπρέλα σε παπαράτσι για να καταλήξουμε στο μεγάλο πρόβλημα της pop star: Στην πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας και της ζωής της, η Britney δεν είχε την υποστήριξη της οικογένειάς της. Αντίθετα, η ίδια έχασε την κηδεμονία των παιδιών της και μπήκε στην κηδεμονία του πατέρα της.

Jamie Lynn: Ο πα- τέρας – της Spears

Η Britney περιγράφει τη συγκλονιστική εκείνη στιγμή που ο Jamie παίρνει τη ζωή της στο χέρια του και της λέει:

«Η Britney είμαι εγώ τώρα», της είπε ο πατέρας της ενώ την αδερφή της την χαρακτηρίζει μεγάλη b**** και η μαμά της είναι για την ίδια μια καιροσκόπος. Η αδερφή της Spears, όπως θυμάται και η Britney, την πιο δύσκολη στιγμή της μεγάλης αδερφής της, το 2007, αποφασίζει να βγάλει τη δική της αυτοβιογραφία.

Η Spears φαίνεται πως δεν θυμάται πολλά πράγματα από την αρχή της δόξας της, οι ιστορίες της μεγάλης ακμής της είναι μισο- ειπωμένες. Αυτό που είναι χαραγμένο στο μυαλό της Spears είναι οι φορές μετά την κηδεμονία είδε τη μητέρα της να απολαμβάνει κρασί, την αδερφή της να προσπαθεί να βγει στο προσκήνιο εις βάρος της, την οικογένειά της ολόκληρη να την αντιμετωπίζει σαν την χρυσή κότα.

Kάθε φορά που έδειχνα να ταράζομαι, θεωρούνταν απόδειξη ότι δεν βελτιωνόμουν. Αν εκνευριζόμουν και υπερασπιζόμουν τον εαυτό μου, έλεγαν πως είμαι τρελή και εκτός ελέγχου», τονίζει η Spears στο βιβλίο της.

Στη διάρκεια της κηδεμονίας αυτής, το χειρότερο ήταν πως η Spears έχασε τον ενθουσιασμό της για την δουλειά που τόσο αγαπούσε να κάνει, άρχισε να έχει στρες στην επαφή με το κοινό, έχασε τη δημιουργικότητά της, έχασε την πίστη της στη ζωή και τους ανθρώπους:

«Εμπιστευόμουν τους ανθρώπους, όμως μετά τον χωρισμό από τον Justin και το διαζύγιό μου, δεν εμπιστεύτηκα κανέναν πια».

H σχέση της Spears με τους γιους της:

Μπορεί η Britney να μιλάει για την επιλόχειο κατάθλιψη μετά τις εγκυμοσύνες οι οποίες ήρθαν σε απόσταση ενός έτους, μπορεί να μιλάει και για τον πατέρα των παιδιών της Kevin, όμως ο 18χρονος Preston και ο 17χρονος Jayden δεν αναφέρονται πουθενά αλλού στην αυτοβιογραφία και είναι σαφές, πως η σχέση της 41χρονης με τα παιδιά της, δεν είναι αυτή που θέλει, ούτε τώρα, ούτε και στο παρελθόν.

Η Spears μιλάει για το 2007, όταν τα μίντια ήθελα να την κατακρίνουν για το πόσο καλή ή κακή μητέρα είναι και σε εκείνη τη συνέντευξη με τον Ryan Seacrestt στο ραδιόφωνο θυμάται μόνο το εξής:

«Όλοι ήθελαν να μάθουν αν είμαι κατάλληλη για να είμαι μητέρα. Κανείς δεν σκέφτηκε πως έβγαλα ένα άλμπουμ με δύο μωρά στην αγκαλιά και πολλούς επικίνδυνους παπαράτσι να με κυνηγούν καθημερινά».

Η Spears αποκάλυψε πως έπρεπε να δεχτεί την κηδεμονία του πατέρα της για να μπορέσει να έχει ξανά το 50% της κηδεμονίας των παιδιών της. Το 2019 όμως, ο Kevin Federline κέρδισε πάλι το 70% της κηδεμονίας των δύο γιων τους και την ίδια χρονιά, εκείνος και τα παιδιά μετακόμισαν στην Χαβάη με τη σύμφωνη γνώμη της Spears. H Britney αφιέρωσε έτσι κι αλλιώς το βιβλίο αυτό, στις δύο μεγάλες αγάπες της ζωής της, τους γιους της.

Το Woman In Me τελειώνει με μια ευχή:

Την ευχή να βρει η Britney την γαλήνη και την αγάπη που της αξίζει. Μπορεί το Woman In Me να τελειώνει θριαμβευτικά με την ολοκλήρωση της κηδεμονίας μετά από 13 χρόνια και την απελευθέρωση της Spears όμως ο πόνος της δεν φαίνεται πως τελειώνει εκεί. Η Britney προτού βγει η αυτοβιογραφία της πρόλαβε να παντρευτεί τον επί χρόνια αγαπημένο της Sam Asghari, να βιώσει την απώλεια ενός εμβρύου μετά από αποβολή και να ζήσει έναν ακόμα χωρισμό και διαζύγιο.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι πώς η Britney διεκδίκησε την ελευθερία της. Ήταν μια νοσοκόμα εκείνη που της μίλησε για το #freebritney, την κίνηση που έβαλε τον κόσμο στη διαδικασία να αγωνιστεί για την άρση της κηδεμονίας της 39χρονης τότε τραγουδίστριας. Η κηδεμονία τελείωσε τυπικά το 2021. Δύο χρόνια μετά, η Spears παλεύει ακόμα με τους δαίμονές της από το παρελθόν για να βγει στο φως και της αξίζει να τα καταφέρει.