Πολιτιστική ατζέντα Οκτωβρίου: Πού να βγεις, τι να ακούσεις & τι να δεις στην καρδιά του φθινοπώρου

Τζένη Ντεμιράι
Πολιτιστική ατζέντα Οκτωβρίου: Πού να βγεις, τι να ακούσεις & τι να δεις στην καρδιά του φθινοπώρου

Συναυλίες, εκθέσεις, φεστιβάλ και παραστάσεις κάνουν τις φθινοπωρινές μέρες αλλά και νύχτες μας πιο διασκεδαστικές! 

Η έναρξη του κάθε μήνα σηματοδοτεί πάντοτε μία ευκαιρία για ανανέωση και η ανανέωση, με τη σειρά της, πάντα χρειάζεται λίγη τέχνη, αφού αποτελεί τον πιο δημιουργικό τρόπο αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου μας!

Έτσι, με αφορμή την είσοδο του Οκτωβρίου βρήκαμε τα καλύτερα δρώμενα της πόλης για αυτόν τον μήνα για σένα που ξέρουμε ότι βαρέθηκες τους καφέδες και τα ποτά σε κάθε έξοδο αλλά και για εσένα που ξέρουμε ότι έχεις ανάγκη από λίγη έμπνευση, μουσική, γέλιο ή κλάμα και ψάχνεις τρόπους να ταυτιστείς με συναισθήματα και ιδέες.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Σωκράτης Μάλαμας

Ο Σωκράτης Μάλαμας θα κλείσει την καλοκαιρινή του περιοδεία στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας στις 2 Οκτωβρίου, όπου μαζί με την Ιουλία Καραπατάκη, τον Πέτρο Μάλαμα και τη μπάντα του θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με όσα τραγούδια του καλλιτέχνη αγαπάμε, αλλά και όσα αγαπάει εκείνος από την ελληνική δισκογραφία και δεν έχει σταματήσει να τραγουδάει όλα αυτά τα χρόνια.

ΠΟΤΕ; 2 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

ΜΕΛΙSSES

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 οι ΜΕΛΙSSES θα βρεθούν στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για να κάνουν το τέλειο κλείσιμο της απόλυτα επιτυχημένης περιοδείας τους και να γιορτάσουν τη μουσική, στο ανανεωμένο και πολυαγαπημένο θέατρο στο λόφο του Λυκαβηττού.

ΠΟΤΕ; 3 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Charlotte De Witte

Η πιο δημοφιλής DJ στον πλανήτη , Charlotte De Witte, έρχεται στην Αθήνα μαζί με τους Alignment και Adiel στην απόλυτα ηλεκτρισμένη εμπειρία, σε ένα υπερθέαμα ήχου και εικόνας στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου Tae Kwon Do το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

ΠΟΤΕ; 7 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου Tae Kwon Do

https://www.instagram.com/p/CvDX3VXMTNr/

Αντώνης Ρέμος & Φίλιππος Πλιάτσικας

Ο Αντώνης Ρέμος και ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα μοιραστούν την σκηνή στο Θέατρο Άλσος και υπόσχονται αξέχαστες βραδιά γεμάτη μουσική, την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023.

ΠΟΤΕ; 11 & 12 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Θέατρο Άλσος

Pink Floyd Tribute band

Οι Pink Floyd Tribute band, Echoes που συνεχίζει να κουβαλάει την πλούσια κληρονομιά της θρυλικής μπάντας Pink Floyd, θα βρεθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στο Christmas Theater για ένα αξέχαστο ατμοσφαιρικό event. Το Echoes αποδείχθηκε μια από τις καλύτερες Tribute μπάντες παγκοσμίως και αυτό φάνηκε και από το live album τους το 2019: "Live frome the dark side", στην οποία συμμετείχαν μεγάλα ονόματα της διεθνούς ποπ και ροκ σκηνής όπως ο Michael Sadler, ο Midge Ure και ο Geoff Tate.

ΠΟΤΕ; 20 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Christmas Theater

Passenger

Ο ερμηνευτής και δημιουργός της τεράστιας επιτυχίας «Let Her Go», που αποτελεί από τα μεγαλύτερα hit singles του 21ου αιώνα, θα βρεθεί στην Αθήνα για την πρώτη του συναυλία στη χώρα μας, στις 22 Οκτωβρίου 2023 στο Gagarin 205.

ΠΟΤΕ; 22 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Gagarin 205

https://www.instagram.com/p/CxViaKRonzn/

Imany

Μετά την εντυπωσιακά θερμή ανταπόκριση του ελληνικού κοινού το οποίο χειροκροτούσε και χόρευε όρθιο μέσα στη γεμάτη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τον περσινό Μάιο, αλλά και τη συγκίνηση που προκάλεσαν τα λόγια της για το πώς η Ελλάδα συμβολίζει για εκείνη την αρχή της επιτυχίας της, η Imany επιστρέφει στη χώρα μας για μία και μοναδική συναυλία στο Christmas Theater την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023.

ΠΟΤΕ; 25 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

https://www.instagram.com/p/CtZfkFYILZY/

Γιάννης Κότσιρας & Μίλτος Πασχαλίδης

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης μετά την επιτυχημένη περιοδεία τους, θα βρεθούν για λίγες παραστάσεις στο VOX. Από το Σάββατο 28 Οκτωβρίου θα μοιράζονται μαζί τη σκηνή και θα ερμηνεύσουν δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους τραγούδια, σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που δεν θέλουμε να χάσουμε.

ΠΟΤΕ; Από 28 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; VOX

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Γέρμα

Η Γέρμα του Λόρκα, που πρωτοανέβηκε το 1934 στη Μαδρίτη, πραγματεύεται την αδυναμία μιας γυναίκας να τεκνοποιήσει, σε ένα φτωχό, αγροτικό και συντηρητικό περιβάλλον. Όσο κι αν έχουν αλλάξει οι καιροί και η θέση της γυναίκας στα 90 χρόνια που μεσολάβησαν, το θέμα αυτό παραμένει διαχρονικό, σημαδεύοντας και σαρώνοντας συχνά σχέσεις και ζωές.

Η γυναίκα είναι δημοσιογράφος και μπλόγκερ με μεγάλο αριθμό ακολούθων, ο άντρας της πετυχημένος επιχειρηματίας.

Όπως και στο έργο του Λόρκα, ο κόσμος τους δοκιμάζεται και διαλύεται, λόγω της ατεκνίας. Η σχέση του ζευγαριού φθείρεται σταδιακά, ενώ παρακολουθούμε την εμμονή της ηρωίδας να αποκτήσει παιδί, τις εξωσωματικές να αποτυγχάνουν διαρκώς και τον σύζυγο να αδυνατεί να παρακολουθήσει τον αδιέξοδο αυτόν αγώνα. Στο σημερινό Λονδίνο, η ηρωίδα του Σάιμον Στόουν εσωτερικεύει την εμμονή της μητρότητας σε σύγκρουση με το περιβάλλον της, σε σημείο να καταστρέψει την ψυχική της υγεία, την καριέρα της, τη ζωή της.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί έναν εξαιρετικό θίασο, με τη Μαρία Κίτσου να ερμηνεύει τον κεντρικό ρόλο.

Η παράσταση Γέρμα πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΠΟΤΕ; Από 27 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Θέατρο Πόρτα

https://www.instagram.com/p/CxX0RYjrXUx/

Φιλουμένα Μαρτουράνο

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία και αφού «κέρδισε» κοινό και κριτικούς, η «Φιλουμένα Μαρτουράνο», ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα θεατρικά έργα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου, επιστρέφει τον Οκτώβριο του 2023 στο θέατρο Δημήτρης Χορν βάζοντας στο μικροσκόπιο τη γυναίκα, τις ανθρώπινες σχέσεις και τις προβληματικές οικογενειακές και κοινωνικές δομές.

Η Φιλουμένα Μαρτουράνο είναι η γυναίκα που δεν κλαίει ποτέ. Τα δάκρυά της έχουν στεγνώσει από τις στενοχώριες και τις λύπες. Στις φτωχογειτονιές της Νάπολης, ο ευκατάστατος όμορφος έμπορος Ντομένικο Σοριάνο τη συναντά σ’ έναν οίκο ανοχής να παλεύει για τη ζωή τη δική της και των ανθρώπων που αγαπά. Σταδιακά γίνεται ερωμένη του. Ύστερα, μάλιστα, από είκοσι χρόνια συμβίωσης, ο Σοριάνο ετοιμάζεται να παντρευτεί μια πολύ νεότερή του γυναίκα. Η Φιλουμένα τότε ξεσπά και χρησιμοποιεί τα κρυφά μεγάλα της όπλα.

Πρωταγωνιστούν η Μαρία Ναυπλιώτου και o Μελέτης Ηλίας.

ΠΟΤΕ; Από 18 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Θέατρο Δημήτρης Χορν

https://www.instagram.com/p/Cxzp71QNZj8/

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

Το έργο «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» αποτελεί διασκευή του έργου «Το Διπλό Παιχνίδι» του Ρ. Τομά, ενός από τα πιο δημοφιλή έργα του πολυβραβευμένου συγγραφέα.

Η Φρανσουάζ Κορμπάν, ζάπλουτη κληρονόμος, ζει στην βίλα της μαζί με τον νεότερο σύζυγό της Πωλ Κορμπάν και την αφοσιωμένη οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πωλ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στην Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή στην σχέση του ζευγαριού. Η ατμόσφαιρα βαραίνει όταν νυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία της βίλας – θόρυβοι και ίχνη μιας παρουσίας που ούτε ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής δεν μπορεί να εξηγήσει… Η ξαφνική επίσκεψη της Βαρόνης Σαρντονί και αυτά που έχει να πει, μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση.. Ένας ιστός αράχνης δείχνει να υφαίνεται γύρω από την Φρανσουάζ και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός…

Διάρκεια: 140’ (Με διάλειμμα)

ΠΟΤΕ; Από 13 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Κάψε το σενάριο

Φαντάσου μια παράσταση με σενάριο, ακριβά κουστούμια και ποιότητα. Τώρα ξέχασέ τα όλα αυτά και πάμε να μεταφερθούμε σε ένα comedy show όπου εσύ, ο θεατής, έχεις τον έλεγχο. Εσύ μπαίνεις στο ρόλο του σκηνοθέτη, σεναριογράφου ακόμα και ηθοποιού και οι Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς και Ζήσης Ρούμπος υπακούν στις πιο τρελές σου ιδέες.

To «Κάψε το Σενάριο» είναι η μακροβιότερη ομάδα αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε το 2012 μέσα από το ομώνυμο πρόγραμμα του MEGA, παρουσιάζοντας ένα εναλλακτικό comedy show το οποίο εισήγαγε στην Ελλάδα μορφές κωμωδίας όπως το Stand Up Comedy και το Improv.

ΠΟΤΕ; 7 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Θέατρο Λυκαβηττού

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Sweet Factory Festival

Για τρεις μέρες το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι θα πλημμυρίσει από οτιδήποτε σχετίζεται με γλυκά: σοκολάτες, παγωτά, καραμέλες, ζαχαρωτά, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, γλειφιτζούρια, βάφλες και cupcakes -vegan και μη- θα έχουν την τιμητική τους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην πιο γλυκιά μας αδυναμία!

Δεκάδες καταστήματα με όλων των ειδών τις λιχουδιές, δημιουργούν το πιο λαχταριστά γλυκό σκηνικό στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο εμπλουτίζεται με σεμινάρια και workshops από γνωστούς pastry chefs και food bloggers και happenings.

ΠΟΤΕ; 27, 28 & 29 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ

Sweet as Candy Valentine's Day Party Flyer (Instagram Post (Square)) - 26

Beer Factory Festival

Στο Beer Factory Festival οι λάτρεις της μπύρας – και όχι μόνο- θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν δεκάδες ελληνικές ζυθοποιίες, να γευτούν γνωστές και σπάνιες ετικέτες μπύρας από όλη την Ελλάδα, να μάθουν όλα τα μυστικά και τις παραδόσεις γύρω από την μπύρα σε εξειδικευμένα workshops οικιακής ζυθοποιίας, γευσιγνωσίας, σερβιρίσματος της μπύρας και φυσικά να δοκιμάσουν την τεράστια ποικιλία λαχταριστών street food επιλογών του πλούσιου Street Food Market.

Και επειδή η μπύρα ταυτίζεται με τη διασκέδαση: μουσικά δρώμενα με DJs και μπάντες στα 2 ειδικά διαμορφωμένα Beer Music Stages, καθιστούν το Beer Factory Festival μια πλήρη all day and night πρόταση για το ζυθόφιλο κοινό της Αθήνας.

ΠΟΤΕ; 20, 21 & 22 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ

BEERFESTIVAL

Athens Science Festival «Διαμόρφωσε το μέλλον σου» | «Shape your future»

Από 10 έως 12 Οκτωβρίου, η μεγάλη γιορτή της επιστήμης, επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και φέρνει τους επισκέπτες σε επαφή με τις σύγχρονες καινοτομίες και εξελίξεις στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και της τέχνης. Στο ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, θα αναδειχθεί ο θαυμαστός κόσμος των επαγγελμάτων STEM (Science | Technology | Engineering | Mathematics) καθώς και η πληθώρα επιλογών που προσφέρουν αυτά τα επαγγελματικά μονοπάτια.

ΠΟΤΕ; Από 10 έως 12 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

ASF23-4.jpg

2o Nevronas FESTival | Φεστιβάλ Συμπεριληπτικών Παραστατικών Τεχνών και Καλλιτεχνικής Διάδρασης

Θέατρο, μουσική, χορός, εκθέσεις, κινηματογράφος, εργαστήρια, ομιλίες και συζητήσεις συμπεριληπτικού ενδιαφέροντος! 4 ημέρες γιορτής με στόχο να είμαστε όλοι εκεί, ανάπηροι και μη, για να συμμετέχουμε, να δούμε, να ακούσουμε και να κουβεντιάσουμε πώς οι άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία δημιουργούμε και παίρνουμε χαρά, μέσα από τις τέχνες και τον πολιτισμό.

ΠΟΤΕ; 5 – 8 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Untitled Artwork

ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Στη σκιά» Έργα γυναικών από τη Συλλογή της Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων

Η έκθεση «Στη σκιά» εξετάζει τη γυναικεία συμβολή στην τέχνη του 20ού αιώνα. Περιλαμβάνει έργα από συνολικά 120 ζωγράφους και γλύπτριες γεννημένες μεταξύ 1871 και 1941, από τη Θάλεια Φλωρά-Καραβία έως την Όπυ Ζούνη. Όλα τα έργα ανήκουν στη συλλογή της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα που εκτέθηκαν στις πρώτες Πανελλήνιες Καλλιτεχνικές Εκθέσεις, σε ιδιωτικές αίθουσες τέχνης (Ζυγός, Στρατηγοπούλου), στην «Έκθεση Μακεδόνων ζωγράφων» (1953) και τα οποία αγοράστηκαν από τον Δήμο Αθηναίων. Επίσης, αγορές έργων πραγματοποιούνταν κατόπιν προσωπικού αιτήματος των καλλιτεχνίδων προς τον Δήμαρχο, όπως στην περίπτωση της Έφης Μιχελή. Διεκδικώντας αναγνώριση και ισότιμη αντιμετώπιση (είναι χαρακτηριστικό ότι τα έργα τους πωλούνταν φθηνότερα σε σχέση με εκείνα των αντρών), οι γυναίκες άρχισαν να αποκτούν σιγά σιγά αυτοπεποίθηση και να το δηλώνουν. Όπως σημειώνει η Αθηνά Ταρσούλη στο περιοδικό «Η Γυναίκα» το 1939 με αφορμή τη δεύτερη Πανελλήνια Έκθεση, «η αισθητική παραγωγή της Ελληνίδας γυναίκας συναγωνίζεται από απόψεως δυνάμεως και αποδόσεως τον ομότεχνό της άνδρα».

ΠΟΤΕ; Από 26 Σεπτεμβρίου – 26 Νοεμβρίου 2023

ΠΟΥ; Πινακοθήκη Δ. Αθηναίων Κτήριο Μεταξουργείου

World of robots

Η έκθεση World of Robots προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον κόσμο των ρομπότ προσφέροντας μία συναρπαστική και διαδραστική εμπειρία που θα σε μαγέψει.

Ανακάλυψε μερικά από τα πιο διάσημα ρομπότ, όπως το Metal Alien και το WALL·E, καθώς επίσης και τα πιο γνωστά ρομπότ από τις αγαπημένες μας ταινίες blockbuster. Περιηγήσου στις μοναδικές εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας και ζήσε μια απόλυτη εμπειρία στη μεγαλύτερη έκθεση ρομπότ που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

ΠΟΤΕ; Από 22 Σεπτεμβρίου – 30 Ιανουαρίου 2024

ΠΟΥ; Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Βιομηχανικές διαδρομές στην πόλη: «Σσσς… Άκου τα κτίρια!»

22.10

Μια βιωματική περιήγηση, σε συνεργασία με τη MONUMENTA, στις οδούς Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστημίου, εστιάζοντας στα κτίρια που κάποτε αποτέλεσαν οικίες επιχειρηματιών του 19ου και 20ου αιώνα. Περπάτημα, παρατήρηση, φωτογράφιση, συζήτηση είναι τα εργαλεία με τα οποία οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τα κτίρια και τις ιστορίες που αυτά κρύβουν, ενώ θα «γνωρίσουν» για λίγο τους ανθρώπους που τα κατοίκησαν.

ΠΟΤΕ; 22 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Akou-ta-ktiria.jpg

Pytheas Travels

Το «Pytheas Travels» είναι μια σκηνοθετημένη οπτικοακουστική προσομοίωση της εμπειρίας του να είσαι πάνω σε ένα επιβατηγό πλοίο, ταξιδεύοντας από τη Μεσόγειο με προορισμό τις θάλασσες της Σκανδιναβίας. Πρόκειται για μια θαλάσσια ιστορία, ένα φανταστικό ταξίδι και μια κριτική ματιά στη βιομηχανία του μαζικού τουρισμού και στις επιπτώσεις του στις περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δομές.

Τη μουσική υπογράφει η πρωτοπόρος Νορβηγίδα συνθέτρια και περφόρμερ Maja Solveig Kjelstrup Ratkje (Μάγια Σόλβαϊγκ Κγέλστραπ Ράτκγε), για την οποία το 2015 οι Financial Times έγραψαν πως «φέρνει μια άγρια περιφρόνηση για τη συμβατική φόρμα, μαζί με μια υπερβολική φαντασία, συνδέοντάς τα όλα με μια γοητεία για την ανθρώπινη φωνή και τις επικοινωνιακές της δυνατότητες. Τα έργα της είναι θεατρικά, συναρπαστικά και άκρως διαφορετικά μεταξύ τους».

ΠΟΤΕ; 13 – 15 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Athens Cocktails

Κορυφαία bar restaurants και cocktail bars της Αθήνας παρουσιάζουν τα αγαπημένα τους cocktails και τους καλύτερους bartenders της πόλης.

ΠΟΤΕ; 14 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Δημοτική Αγορά Κυψέλης

PROGRAM-14.jpeg

Ο Βeckham σε ντοκιμαντέρ & όσες ταινίες και σειρές έρχονται σε Netflix & Apple TV+ τον Οκτώβριο 2023

ΣΙΝΕΜΑ

Ο Μικρός Αδερφός

Όταν η Ροζ φθάνει στη Γαλλία, εγκαθίσταται στο διαμέρισμα φίλων στα προάστια του Παρισιού, μαζί με τους δύο γιους της, Ζαν και Ερνέστ. Η δημιουργία και η διάλυση μιας οικογένειας από το τέλος της δεκαετίας του ’80 μέχρι τις μέρες μας.

Ημερομηνία κυκλοφορίας 5 Οκτωβρίου

Περασμένες Ζωές

Η Νόρα και ο Χε-Σαν, δύο βαθιά συνδεδεμένοι παιδικοί φίλοι, χωρίζονται όταν η οικογένεια της Νόρα μεταναστεύει από τη Νότια Κορέα. Δύο δεκαετίες μετά, επανασυνδέονται στη Νέα Υόρκη και περνάνε μία μοιραία εβδομάδα, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με το πεπρωμένο, την αγάπη και τις επιλογές που καθορίζουν μία ζωή.

Ημερομηνία κυκλοφορίας 12 Οκτωβρίου

Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού

«Δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού» + 4 ακόμα προβολές που δεν θα χάσουμε στο Athens Film Festival

Η ιστορία μάς μεταφέρει στην Οκλαχόμα της δεκαετίας του 1920, όπου τα μέλη της φυλής Οσέιτζ, που είχε πλουτίσει λόγω του πετρελαίου που ανακαλύφθηκε στη γη τους, αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο. Οι κτηνώδεις αυτές δολοφονίες οδηγούν την BOI (πριν μετονομαστεί σε FBI), υπό τη διεύθυνση ενός 29χρονου Ένγκαρ Χούβερ, στο να στείλει τους ανθρώπους της προς διερεύνηση, με επικεφαλής τον αστυνόμο Τομ Γουάιτ, ενός παλιού τύπου ανθρώπου του νόμου.

Ημερομηνία κυκλοφορίας 19 Οκτωβρίου

Πηγή κεντρικής εικόνας: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων