Από το «The Chase» στο «Switch»: 9 τηλεπαιχνίδια που υπόσχονται πραγματική ψυχαγωγία

Κατερίνα Μπούσιου
Από το «The Chase» στο «Switch»: 9 τηλεπαιχνίδια που υπόσχονται πραγματική ψυχαγωγία

Στην χρονιά του ανταγωνισμού και των πολλών επιλογών στο τηλεκοντρόλ, έρχονται εκτός από τις σειρές μυθοπλασίας και αρκετά τηλεπαιχνίδια με μόνο σκοπό να κάνουν τον τηλεθεατή να γελάσει και να χαλαρώσει. 

Στην πιο πλούσια σε παραγωγή προγραμμάτων χρονιά της ελληνικής τηλεόρασης, δεν είναι μόνο οι σειρές μυθοπλασίας και τα reality που ευελπιστούν να κερδίσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Υπάρχει και η ψυχαγωγία στην πιο κλασσική της μορφή και νέα και παλαιότερα τηλεπαιχνίδια «έρχονται» με την πιο fun τους διάθεση. Κάποια ήδη ξεκίνησαν, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται και οι υπόλοιπες πρεμιέρες.

«Και ο χρόνος ξεκινά από Rouk Zouk»

Ο «Τροχός της τύχης» με τον Πέτρο Πολυχρονίδη στο Star, είναι και το μακροβιότερο τηλεπαιχνίδι των τελευταίων χρόνων και θα συνεχίσει φέτος για 10η χρονιά. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις και έχει καταφέρει να γίνει σταθερή τηλεοπτική συνήθεια κάθε απόγευμα στις 18.30. Αξίζουν τα credits για αυτό στον παρουσιαστή.

https://www.instagram.com/reel/CwnjUTNsWuK/

Αυτό επίσης έχει καταφέρει και η Ζέτα Μακρυπούλια με το «Rouk Zouk» το οποίο συνεχίζει για 7η χρονιά κάθε μεσημέρι στις 15.00 στον ΑΝΤ1. Είναι ένας υπολογίσιμος παράγοντας στην μεσημεριανή τηλεθέαση και δύσκολος αντίπαλος για τα ανταγωνιστικά προγράμματα. Κάποιες φορές είναι ανίκητη η Ζέτα.

Η Ζέτα Μακρυπούλια επιστρέφει με το «ROUK ZOUK» και όλοι μιλάνε για την αλλαγή στα μαλλιά της

https://www.instagram.com/reel/CxKp4rhI18h/

Η έκπληξη των δύο τελευταίων χρόνων στην απογευματινή ζώνη, είναι το «The Chase» με την Μαρία Μπεκατώρου. Ένα «καθαρό» παιχνίδι γνώσεων και με την προσθήκη ενός 5ου Chaser τη φετινή χρονιά. Στηρίζεται στην προσωπικότητα των Chasers αλλά και στο ταμπεραμέντο της παρουσιάστριας. Κάθε απόγευμα στις 18.30 στο Mega. Σταθερή αξία.

https://www.instagram.com/reel/CxKpHXWMWbx/

Στις 25 Σεπτεμβρίου κάνει πρεμιέρα στις 20.00 το βράδυ και ο «Το ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Τουλάχιστον για το πρώτο μέρος της σεζόν. Κατόρθωσε ο παρουσιαστής να δώσει νέα πνοή σε ένα παιχνίδι που αγαπήθηκε στο παρελθόν με τον Σπύρο Παπαδόπουλο.

https://www.instagram.com/reel/CxOAch9olV_/

Παλιό αλλά με νέα ματιά και παρουσιαστή - έκπληξη, είναι και το «Το πιο Μεγάλο Παζάρι» στον Alpha. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Ηλία Βρεττό με τον Ανδρέα Μικρούτσικο στο πάλαι ποτέ Mega, αλλά δεν χρειάζεται άλλωστε και αυτή η σύγκριση. Θα δούμε την πιο σύγχρονη version του format και το κοινό θα κρίνει.

Το «5Χ5» στον ΑΝΤ1 δεν άλλαξε ώρα (σταθερά στις 17.30), άλλαξε όμως παρουσιαστή. Με τον Τόνι Σφήνο να αφήνει την καλλιτεχνική του περσόνα και να μας συστήνεται ως ο Θάνος Κιούσης. Το πρώτο sneak preview από τα γυρίσματα έχει ενδιαφέρον. Γιατί ο Θάνος δεν έχει ούτε και την προφορά του Τόνι. Το έχουμε «ψηφίσει» ως την έκπληξη της χρονιάς.

Ο Τόνι Σφήνος δίχως περούκα & γυαλιά είναι ο Θάνος Κιούσης, η τηλεοπτική έκπληξη της χρονιάς

Στο ΣΚΑΙ και ο Χρήστος Φερεντίνος, βετεράνος πια των τηλεπαιχνιδιών και μεγάλη επιτυχία. Ο παρουσιαστής με τον «Μονομάχο» ήδη έχει τα πρώτα θετικά δείγματα στην τηλεθέαση, συστήνοντας στο κοινό κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα. Ποντάρει στην ανατροπή και στην ψυχολογία του παίκτη και δείχνει πως έχει προοπτική.

Το «Πες τη λέξη» με τον ηθοποιό Γιώργο Καραμίχο στην ΕΡΤ κάθε Σάββατο στις 19.15 παραμένει σταθερά στη θέση του. Είναι ένα παιχνίδι γνώσεων και με την παρουσία των επωνύμων, κατάφερε την περσινή χρονιά να κερδίσει την αγάπη του κοινού. Ο ηθοποιός το χειρίζεται όπως ακριβώς πρέπει και του ταιριάζει, γιατί έχει χιούμορ.

Μία ακόμη ηθοποιός ως παρουσιάστρια έρχεται στην ΕΡΤ με το «Switch». Καθημερινά στις 20.15 η Ευγενία Σαμαρά θα προσπαθεί να βοηθά τους παίκτες να κερδίζουν το εβδομαδιαίο έπαθλο, παρά να τους δυσκολεύει ή να τους αποπροσανατολίζει. Δεν υπάρχει βαθμολογία και η αποτυχία μίας ομάδας μία μέρα, δεν της στερεί την ευκαιρία να τερματίσει πρώτη στο τέλος της εβδομάδας. Το χρηματικό έπαθλο θα δίνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.