Κάνε σήμερα την αρχή για μία ευκολότερη και καλύτερη ζωή

Κάνε σήμερα την αρχή για μία ευκολότερη και καλύτερη ζωή

Μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πολύ καλύτερη, με μικρές αλλαγές και χωρίς πολλές θυσίες. Αρκεί να ξεκινήσουμε αλλάζοντας τον τρόπο που σκεφτόμαστε, και να βελτιώσουμε την ψυχική αλλά και τη σωματική μας υγεία. Μην το αναβάλλεις άλλο, ξεκίνα σήμερα κιόλας!


Μάθε να διαχειρίζεσαι σωστά τον χρόνο σου

Άσε για λίγο το κινητό και αποσυνδέσου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καθημερινά περνάμε ώρες ολόκληρες χαζεύοντας στις οθόνες των «έξυπνων» ηλεκτρονικών μας συσκευών. Μήπως θα ήταν καλύτερο από το να μιλάμε διαδικτυακά να δούμε από κοντά τις φίλες μας; Σήκω από τον καναπέ και πήγαινε για after works drinks με τις κολλητές ή τους συναδέλφους σου!

Βγάλε από την καθημερινότητά σου τους τοξικούς ανθρώπους και σταμάτα να επηρεάζεσαι από τη γνώμη των άλλων. Θα νιώσεις αμέσως πολύ καλύτερα. Πέρνα χρόνο με τους ανθρώπους που σε γεμίζουν αισιοδοξία και σε βοηθούν να δεις τη θετική πλευρά των πραμάτων! Δεν πρέπει να παραμελείς τα άτομα που νοιάζονται πραγματικά για σένα. Μην ξεχνάς, ότι η καθημερινή επαφή μαζί τους, θα σε φέρει πιο κοντά τους και θα κάνει τη σχέση σας πιο δυνατή. «Χτίσε» τις αναμνήσεις που θα θυμάσαι για πάντα!

Κάνε γυμναστική για να διώξεις το στρες

Φόρεσε τα άνετα αθλητικά σου και κάνε όποιο είδος άσκησης σου αρέσει. Μπορείς να πας μία βόλτα στη φύση, να ζήσεις μία περιπέτεια κάνοντας αναρρίχηση, να παίξεις ρακέτες στην άμμο, να «ξεμπερδέψεις» με τις δουλειές του σπιτιού ή να χαλαρώσεις κάνοντας yoga. Είναι σίγουρο είναι ότι θα νιώσεις καλύτερα! Άλλωστε, είναι αποδεδειγμένο και επιστημονικά: Οι ενδορφίνες που παράγονται είναι γνωστές και ως «οι ορμόνες της ευτυχίας», οι οποίες βελτιώνουν τη διάθεση και μειώνουν σημαντικά το άγχος και το στρες.

Φρόντισε τον εαυτό σου!

Ακολούθησε μία γρήγορη και εύκολη καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς. Βρες λίγο χρόνο κάθε βράδυ, την ώρα που χαλαρώνεις για να φροντίσεις το πρόσωπο και το σώμα σου. Χρησιμοποίησε μία καλή ενυδατική ή έλαια που θρέφουν την επιδερμίδα σου και κάνε χαλαρωτικό μασάζ. Φροντίζοντας το δέρμα σου, θα νιώσεις ευεξία και θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Κάνε τον εαυτό σου να νιώσει για λίγο σαν βασίλισσα και απόλαυσε τις καθημερινές μικρές πολυτέλειες της ζωής, όπως για παράδειγμα το Zewa Exclusive Almond Milk, που περιποιείται το δέρμα σου με το απαλό του άγγιγμα, χάρη στο πολυτελές άρωμα και την αίσθηση φροντίδας που προσδίδει η λοσιόν αμυγδάλου.

Πες «ναι» στις γευστικές απολαύσεις

Το φαγητό είναι σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις. Προσπάθησε να ακολουθείς ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα που θα περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Ενυδατώσου, πίνοντας άφθονο νερό, απόφυγε τις υπερβολές, δοκίμασε νέες γεύσεις από διάφορες κουζίνες του κόσμου και ενέδωσε μία φορά την εβδομάδα σε κάποιον γευστικό πειρασμό. Έτσι θα νιώσεις ότι δεν στερείσαι τίποτα!

Ο ύπνος θρέφει

Κοιμήσου τουλάχιστον επτά- οκτώ ώρες την ημέρα. Μπορεί να ακούγεται ακραίο αλλά ο ύπνος είναι εξίσου απαραίτητος με το οξυγόνο, το νερό και το φαγητό και μπορεί να έχει πολύ σημαντικά οφέλη τόσο στην υγεία όσο και στην ψυχολογία μας. Όταν ξυπνήσεις βάλε την αγαπημένη σου μουσική και ξεκίνα τη μέρα σου αισιόδοξα!

Τέλος, κάνε όλα όσα σε ευχαριστούν και μετάτρεψε κάθε μέρα σε γιορτή. Ζήσε το «σήμερα» και μην περιμένεις μία ειδική περίσταση για να διασκεδάσεις!