Η σχέση της Κατερίνας Διδασκάλου με τον Θεό, ο ρόλος της ηγουμένης, τα όμορφα παιδιά της & ο έρωτας

Η σχέση της Κατερίνας Διδασκάλου με τον Θεό, ο ρόλος της ηγουμένης, τα όμορφα παιδιά της & ο έρωτας
Instagram

«Όταν η κόρη μου μού είπε πως ο συμμαθητής της ήθελε να με παντρευτεί, το αντέστρεψα και της είπα "τι να με κάνει εμένα τη γριά; Εσένα θέλει"».

Τα τελευταία 3 χρόνια ήταν η Μυρσίνη Σεβαστού, στις Άγριες Μέλισσες και εδώ και 11 χρόνια, είναι η Ερατώ, σε ένα μοναδικό θεατρικό ρεκόρ με την παράσταση «Η πόρνη από πάνω». Ο λόγος για την Κατερίνα Διδασκάλου, που φέτος πρωταγωνιστεί σε έναν διαφορετικό ρόλο αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως το ταλέντο της δεν ακολουθεί μανιέρα. Η γοητευτική ηθοποιός με το έντονο βλέμμα υποδύεται την ηγουμένη Φιλαρέτη στη νέα δραματική σειρά του MEGA, «Μαύρο Ρόδο» και όπως έχει δείξει η τάση, το κοινό τη λατρεύει και σε αυτή την εκδοχή της.

Στο πλαίσιο του νέου ρόλου, η ηθοποιός μίλησε πρόσφατα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και μίλησε για όλα.

«Είναι τύχη να δουλεύεις με ανθρώπους σαν τον Χαρίτο και τον Αναγνωστόπουλο. Ένας από τους λόγους που αποφάσισα να είμαι στο Μαύρο Ρόδο είναι, γιατί με ιντρίγκαρε η ηρωίδα. Μία κυρία μου έγραψε στο Instagram να μη λέω το Θεό "ανώτερη δύναμη", άλλα με το όνομα Του. Ο Θεός δεν έχει ανάγκη από ονόματα. Η ηγουμένη Φιλαρέτη, έτσι όπως έχει γραφτεί, είναι μία ιδανική γυναίκα της θρησκείας που έχει αποφασίσει να είναι μονάχη. Είπα στον Καραγιάννη να είναι καλά που έχει χτίσει ένα μοναστήρι από την αρχή. Όταν με συνάντησε για πρώτη φορά η Φωτεινή, έτρεξε και μου φίλησε το χέρι. Ήταν απαραίτητο για έμενα να ζήσω στο πρόγραμμα μίας μοναχής, για να μπορέσω να το μεταφέρω στη μικρή οθόνη».

«Μία από τις πρώτες προτάσεις που μου έμαθε ο πατέρας μου όταν ήμουν μικρή ήταν, "ο Θεός είναι αγάπη". Έχω εικόνα να χτυπούν την πόρτα μας φοιτητές από την Αφρική και να τρώνε μαζί μας. Η ηγουμένη Φιλαρέτη, κρύβει μυστικά τα οποία θα αποκαλυφθούν πολύ σύντομα», είπε αναφορικά με τον ρόλο της.

Στη συνέχεια της συνέντευξής της, αναφέρθηκε και στη διεθνή καριέρα την οποία, όπως είπε, δεν κυνήγησε: «Δεν μετανιώνω που δεν κυνήγησα μία διεθνή καριέρα. Όταν κουβαλάς το "έτοιμο υλικό" δεν πάει χαμένο ποτέ. Στην ταινία "Melina’s Dream" που θα δούμε τον επόμενο χρόνο, έπαιξα την υπέροχη Μελίνα Μερκούρη».

«Τη φετινή θεατρική σεζόν αποφάσισα το «Χελιδόνι» γιατί σκέφτηκα ότι είναι μία τραγική επικαιρότητα που πρέπει να ασχοληθούμε. Τα εγγόνια μου ζουν στο Άμστερνταμ και δεν τα βλέπω πολύ, άλλα θα έρθουν τα Χριστούγεννα», είπε κλείνοντας σχετικά με την παράσταση που συμμετέχει άλλα και για τα εγγόνια της.

https://www.instagram.com/p/CjlRwIDoyM8

«Είμαι ερωτευμένη. Ερωτευμένη με τη ζωή πρώτα που μου έχει φέρει έναν άνθρωπο με τον οποίο νιώθω τόσο καλά»

Αυτή ήταν μία από τις αλήθειες που παραδέχθηκε δημοσίως η Κατερίνα Διδασκάλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη τον Μάρτιο του 2022. Η γνωστή ηθοποιός με αφοπλιστική ειλικρίνεια και αγάπη για τον σύντροφό της είπε για τη σχέση τους: «Όπως πολύ καλά λέει ο αγαπημένος μου "το ζητούμενο είναι η ερωτική χημεία να εξελιχθεί σε αγάπη, δυαδικότητα και συντροφικότητα". Δεν είναι το πιο απλό πράγμα να ανακοινώνεις ως μαμά στα παιδιά σου ότι είσαι ερωτευμένη. Τα δικά μου τα παιδιά όμως, είναι γενναία».

Παρά το γεγονός πως διατηρεί μία άψογη σχέση με τα υπέροχα και γενναία παιδιά της, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα στην εφηβεία τους καθώς όπως είπε, «Κατά κάποιον τρόπο, τα παιδιά μου με έσωσαν. Με όλες τις έννοιες. Με γείωσαν και κατάλαβα την πραγματική διάσταση των πραγμάτων. Οι κόρες μου στην εφηβεία με είδαν ανταγωνιστικά».

Όσο για το τι ακριβώς εννοούσε; Η άλλοτε αγαπημένη τηλεοπτική Μυρσίνη έδωσε την εξήγησή της: «Η Μαρκέλλα γύρισε και μου είπε "ποια νομίζεις ότι είσαι; Επειδή σου στέλνουν λουλούδια;". Όταν η κόρη μου μού είπε πως ο συμμαθητής της ήθελε να με παντρευτεί, το αντέστρεψα και της είπα "τι να με κάνει εμένα τη γριά; Εσένα θέλει". Στον γιο μου έλεγα πάντα να φέρεται στα κορίτσια, όπως θα ήθελε εκείνος να φέρονται τα αγόρια στις αδερφές του».

Στην ίδια συνέντευξη, η Κατερίνα Διδασκάλου, με την αφοπλιστική ειλικρίνεια που τη διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια, μίλησε για τις αισθητικές επεμβάσεις και για το αν η ίδια θα έμπαινε ποτέ σε αυτή τη διαδικασία. Η αλήθεια είναι ότι η απόφασή της να μην προχωρήσει σε κάποια είναι δύσκολη καθώς υπάρχουν στιγμές που σκέφτεται να πειράξει κάτι στο πρόσωπό της. «Δεν είναι εύκολη η απόφασή μου να μην επέμβω στο πρόσωπό μου και δεν το κρύβω πως συχνά-πυκνά το σκέφτομαι. Οφείλω όμως, και στον κόσμο και στον εαυτό μου να διατηρήσω την έκφραση και την εκφραστικότητα, που απαιτούνται για τη δουλειά μου. Δεν θέλω να γίνω μια μάσκα», είπε στον δημοσιογράφο.

Οι γάμοι της ηθοποιού

Το μεγάλο βιογραφικό της Κατερίνας Διδασκάλου λέει ότι έμεινε στη Νέα Υόρκη για περίπου 10 χρόνια. Εκεί γνώρισε και παντρεύτηκε τον Γιώργος Βέη και απέκτησαν μαζί δυο κόρες. Στη συνέχεια γύρισε στην Ελλάδα, όπου έκανε έναν δεύτερο γάμο και απέκτησε έναν γιο.

«Με τον πρώτο μου άντρα έμεινα λιγότερο από δέκα χρόνια. Τον γνώρισα στη Νέα Υόρκη, ήταν διπλωμάτης και σπουδαίος ποιητής. Μαζί του απέκτησα τις δυο κόρες μου. Τον γιο μου τον έκανα σε πιο ώριμη ηλικία. Με άλλο μπαμπά. Ήμουν 35αρα. Υπάρχει κάτι στη ζωή μου», είχε δηλώσει σε συνέντευξη της η ηθοποιός, η οποία έχει επιλέξει να κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Φωτογραφίες με τις κούκλες κόρες της

Ακολουθούν αποσπάσματα και από άλλες ενδιαφέρουσες τηλεοπτικές συνεντεύξεις της:

«Ο έρωτας είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μας»

«Όταν θέλεις κάτι πολύ, προλαβαίνεις»

«Βέβαια & έχω ζήσει κακοποιητικές συμπεριφορές»

Καλεσμένη στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 είχε βρεθεί τον Νοέμβριο του 2021 η Κατερίνα Διδασκάλου. Η πρωταγωνίστρια είχε μιλήσει στον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά για το ελληνικό #ΜeΤoo, τις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχει ζήσει και τις τραγικές ιστορίες που έχει ακούσει. «Βεβαίως κι έχω ζήσει κακοποιητικές προσεγγίσεις. Πάρα πολλές φορές. Οι άνθρωποι αυτοί είναι δυστυχείς άλλωστε” και συνέχισε μιλώντας για τους κακοποιητές λέγοντας: "Οι άνθρωποι που προσπαθούν μέσα από μια θέση ισχύος να επιβληθούν στον άλλον καταρχάς είναι δυστυχείς. Ένας άνθρωπος που είναι χαρούμενος με τον εαυτό του δεν το κάνει αυτό. Είναι ευγενής, είναι δοτικός. Έχει σεβασμό, το αυτονόητο. Τον απομακρύνεις. Απομακρύνεσαι από έναν τέτοιον άνθρωπο. Θα μου πεις τι κάνεις στην περίπτωση που εξαρτάσαι οικονομικά από αυτόν. Θα πω κάτι που μπορεί να φανεί απλοϊκό. Προσπαθείς να πάρεις από αυτόν το θετικό και να δεις την καλή του πλευρά. Να την απομονώσεις για όσο αντέξεις φυσικά και για όσο είναι αναγκαίο».

«Τα παιδιά μου με σώσανε»

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη βρέθηκε η Κατερίνα Διδασκάλου τον Φεβρουάριο του 2022, και ανάμεσα σε άλλα, μίλησε για τα παιδιά της: «Ο μπαμπάς των παιδιών μου είναι διπλωμάτης, ευρωπαίος διπλωμάτης, οπότε συνέβη το εξής τρομερό. Πηγαίνοντας στην Νέα Υόρκη έκανα πολύ γρήγορα χαρτιά για να μπορώ να δουλεύω ως ηθοποιός, γιατί είναι πολύ αυστηρά τα πράγματα εκεί και μόλις παντρεύτηκα έκανα πολύ γρήγορα τα δύο παιδιά, ήμουν πολύ μικρή. Παρόλα αυτά, δεν το μετάνιωσα ποτέ. Εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου στα 26 μου να έχω δύο κουτσούβελα να με φωνάζουν μαμά, νομίζω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό με σώσανε τα παιδιά. Με κρατήσαν γειωμένη στη γη. Στη δουλειά που κάνουμε έχουμε έναν μεγάλο κίνδυνο γιατί δεν βγαίνεις στην κάμερα και στη σκηνή ως Κατερίνα, βγαίνεις ως μία ηρωίδα και αυτό είναι περίπλοκο».

«Μου πήρε καιρό να αγαπήσω τον εαυτό μου»

Σε συνέντευξή της στη Ναταλία Γερμανού πριν από περίπου ένα χρόνο, η ηθοποιός είχε μιλήσει με ειλικρίνεια για τη σχέση της με τον εαυτό της.

«Έχω ζήσει το μένος για κυριαρχία και εξουσία»

Το Φεβρουάριο του 2021, ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχτηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω» την Κατερίνα Διδασκάλου. Η ηθοποιός, σε αυτή τη συνέντευξη πήρε θέση για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και εργασιακής βίας και μίλησε για τις εμπειρίες που αντιμετώπισε η ίδια στην καριέρα της.

«Δεν είχα αναπτυγμένο το μητρικό ένστικτο»

Η Κατερίνα Διδασκάλου μιλώντας πριν από περίπου δύο χρόνια στον Γιώργο Χρανιώτη για τα παιδιά της αποκάλυψε πως δεν είχε ανεπτυγμένο πολύ γρήγορα το μητρικό της ένστικτο. Δηλώνει πως ήταν αμήχανη όταν γέννησε την πρώτη της κόρη.

«Πώς αποφάσισα να φιλοξενήσω έναν άστεγο στο σπίτι μου»

Η Κατερίνα Δισασκάλου έχει αρκετές φορές για τον άστεγο κύριο που φιλοξενεί σπίτι της λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Ο λόγος που το δημοσιοποίησα ήταν γιατί, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να είναι της μόδας τέτοιου είδους πράγματα και όχι οι διακοπές στη Μύκονο».

«Έχω μάθει πια να συγχωρώ»

Η Κατερίνα Διδασκάλου με την αξεπέραστη γοητεία, τη φινέτσα, το χιούμορ και την ειλικρίνειά της, πριν από λίγους μήνες μοιράστηκε τις σκέψεις της στην Κατερίνα Μπούσιου και στο Queen.gr για την ομορφιά και τον χρόνο που περνά, για τις αλλαγές του έφερε το #metoo στο θέατρο, για το πόσο έχει αλλάξει η ίδια τα τελευταία χρόνια.

Πιστεύεις ότι ζούμε μία περίεργη εποχή; Πως το βιώνεις;

Εδώ και μία δεκαετία ζούμε σε περίεργη εποχή. Είχαμε capital control, οικονομική κρίση, πανδημία, πόλεμο. Δυστυχώς πόλεμοι γίνονται συνέχεια στον κόσμο, αλλά μόνο όταν γίνονται κοντά μας, αφυπνιζόμαστε.

Σε τι έχεις αλλάξει τα τελευταία χρόνια;

Νιώθω ότι γίνομαι πιο ανεκτική, ακούω πιο καλά τους γύρω μου. Και διαπιστώνω πως μόνο με ευγνωμοσύνη δημιουργείς το παρόν και το μέλλον. Δεν σημαίνει αυτό πως και εγώ ως άνθρωπος δεν έχω εξάρσεις ή δεν θυμώνω, αλλά δεν τα κρατώ πια μέσα μου. Συγχωρώ. Είναι μεγάλη υπόθεση να συγχωρείς, είναι μεγάλη ελευθερία.

Επειδή είσαι ενεργή και θεατρικά, βλέπεις ότι έχουν αλλάξει οι αντιλήψεις και οι συμπεριφορές, μετά το #metoo;

Νομίζω πως όντως έχουν αλλάξει τα πράγματα και μάλιστα προς το καλύτερο. Κάποιοι μπήκαν στην θέση τους. Δημιουργείται μία καινούργια πραγματικότητα και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο. Θεωρούμε πια νίκη, αυτό που θα πρέπει να ήταν αυτονόητο στην δική μας δουλειά.

Πως καταφέρνεις με όλα αυτές τις δραστηριότητες που έχεις να αποφορτίζεσαι, να διώχνεις τα σημάδια της κούρασης από το σώμα και από την ψυχή σου; Είσαι εκπαιδευμένη με τον τρόπο ζωής που κάνεις;

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο (γέλια). Πιστεύω πως όταν θέλεις κάτι να κάνεις, βρίσκεις τον χρόνο. Κάνω όταν πρέπει και κάποιες επιλογές. Έχω και κάποιες μέρες δικές μου για ξεκούραση, τουλάχιστον από το θέατρο. Η γυμναστική επίσης αλλά και η γιόγκα έχουν γίνει μέρος της ζωής μου. Κρατάνε σε εγρήγορση το σώμα μου. Και το σώμα για τον ηθοποιό, όπως είναι και η φωνή του, είναι και εργαλείο της δουλειάς του.

Έχεις κάποια συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς;

Μικρή δεν είχα ρουτίνα ομορφιάς, πρόσφατα την απέκτησα. Η συνεργασία με την Frezyderm με αφύπνισε. Βλέπω στις φετινές μου φωτογραφίες, πως το δέρμα μου δείχνει καλύτερο. Παλαιότερα δεν έβαζα τακτικά κρέμα ημέρας και νύχτας, ούτε καθάριζα πρωί και βράδυ το πρόσωπο μου. Αλλά ξέρεις τι με έσωσε; Δεν κάπνιζα και δεν έπινα. Ο τρόπος ζωής που έκανα με βοήθησε πολύ και βοήθησε και το δέρμα μου.

Άλλαξε το δέρμα σου και από τις τρεις εγκυμοσύνες σου;

Είχα τρεις πολύ καλές εγκυμοσύνες και έβαζα μόνο λάδι στο δέρμα μου. Ήταν σα να το αποζητούσε το σώμα μου. Υπήρξα όμως τυχερή με τις εγκυμοσύνες μου, γιατί δεν πήρα πολλά κιλά και δεν άλλαξε το δέρμα μου. Πρόσεχα επίσης πολύ την διατροφή μου. Δεν είμαι αυτό που λέμε: «Τρώω, τρώω και δεν παχαίνω».

Αν χρειαζόταν, θα τολμούσες μία αισθητική επέμβαση;

Να σου πω την αλήθεια, όλο και το γυροφέρνω στο μυαλό μου, αυτό το ενδεχόμενο. Από την άλλη πλευρά, επειδή έχω πολύ λεπτό δέρμα και θα φανεί οτιδήποτε τολμήσω, δεν έχω κάνει κάτι ακόμη. Ούτε μεσοθεραπεία δεν έχω κάνει. Φοβάμαι μήπως φανεί η μεγάλη διαφορά, μήπως τελικά φανώ ως άλλη. Βλέπω τις μεγαλύτερες σταρ του Hollywood, οι οποίες έχουν πολλά χρήματα και πηγαίνουν στους καλύτερους πλαστικούς και πάλι δεν έχουν καλά αποτελέσματα. Δεν λέω μεγάλα λόγια, αλλά καμιά φορά σκέφτομαι, μήπως αφήσω τον εαυτό μου μόνο του να μεγαλώσει όμορφα. Προτιμώ μερικές ρυτίδες παραπάνω, από το να αλλοιωθεί το πρόσωπό μου.

Σκέφτηκες κάποια άλλη εναλλακτική προσέγγιση;

Κάνω tapping, κάνω μικρά ελαφρά «χτυπήματα» με τα δάχτυλα, στους μεσημβρινούς του προσώπου, στα μήλα, γύρω από τα μάτια. Την ώρα που κάθομαι στον καναπέ και παρακολουθώ κάτι στην τηλεόραση, κάνω tapping. Βοηθά πολύ στην ενεργοποίηση του κολλαγόνου, ενεργοποιεί τα νεύρα, ενώ με ηρεμεί και πνευματικά. Επίσης, ανακάλυψα πρόσφατα και τον αισθητικό βελονισμό. Έκανα δύο συνεδρίες πριν την πανδημία αλλά θέλω τώρα να ξανακάνω, γιατί είδα πολύ καλά αποτελέσματα.