Θλίψη και θυμός στα social media για τον 36χρονο Αντώνη: «Γιατί τέτοια βαρβαρότητα;»

Κατερίνα Μπούσιου
Θλίψη και θυμός στα social media για τον 36χρονο Αντώνη: «Γιατί τέτοια βαρβαρότητα;»

Με την κατηγορία της δολοφονίας από κοινού, είναι υπό κράτηση, ο καπετάνιος και 3 μέλη του πλοίου Blue Horizon. 

Δολοφονήθηκε ένας νέος άνθρωπος παρουσία συναθρώπων του, είδαμε τη σκηνή που χάνει τη ζωή του να «ταξιδεύει» διαδικτυακά σοκάροντάς μας, αγνοήθηκε ακόμη και ο βασικός ηθικός και πρακτικός κανόνας της ναυτοσύνης με το: «Άνθρωπος στη θάλασσα». Μετά από όλα αυτά, τo κοινό στα social media δίκαια αναρωτιέται: «Γιατί τέτοια βαρβαρότητα;»

«Συγγνώμη Αντώνη»

Ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης, σύμφωνα και με τα πρόσφατα στοιχεία από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, είχε αγοράσει κανονικά το εισιτήριο του για το πλοίο Blue Horizon για να επιστρέψει στην Κρήτη και δεν ήταν επιβάτης της τελευταίας στιγμής. Εξετάζεται μόνο για ποιο λόγο όπως δήλωσε ο Υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, είχε κατέβει από το πλοίο και επέστρεψε.

Η δρ. Άννα Κανδαράκη μίλησε για τη χαμένη ανθρωπιά στον θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά

Τα μέλη της πολυμελούς οικογένειας του, δήλωσαν πως ο Αντώνης συχνά ανέβαινε στην Αθήνα για να δει τους φίλους του και θα επέστρεφε στην Κρήτη όπως έκανε πάντα, για να συνεχίσει τη δουλειά του. Νέος του μεροκάματου και με νοητική υστέρηση.

Ανεξάρτητα όμως από το ποιος ήταν, εδώ μιλάμε για έναν νέο άνθρωπο που έχασε χωρίς λόγο τη ζωή του. Γιατί αντί οι υπάλληλοι του καραβιού - εφόσον είχε πατήσει πάνω στον καταπέλτη - να τον τραβήξουν προς τα μέσα, τον πέταξαν με βίαιο τρόπο εκτός.

Το πιο τραγικό: Το πλάνο από επιβάτες του πλοίου, με δύο μέλη του πληρώματος να τον κοιτούν ενώ έχει πέσει στη θάλασσα και το καράβι να συνεχίζει για 42 λεπτά τον προορισμό του, πριν αναγκαστεί ο καπετάνιος από τις εισαγγελικές αρχές να επιστρέψει στον Πειραιά. Αφού ήδη οι επιβάτες είχαν διαμαρτυρηθεί στο πλήρωμα και δημοσιεύσει τα πρώτα βίντεο από το συμβάν στα social media.

Υπάρχει ένας βασικός κανόνας στη ναυτιλία, ηθικός αλλά και νομικά κατοχυρωμένος, ότι προηγείται η ανθρώπινη ζωή. Το: «άνθρωπος στη θάλασσα» είναι πάγια εντολή των ναυτικών για να σταματά το καράβι. Αλλά το καράβι χθες το βράδυ, απλά συνέχισε το δρομολόγιό του. Kαι όπως έγραψε η Ναταλία Γερμανού: «Περιμένω την τιμωρία, περιμένω την ποινή. Περιμένω τα απόνερα να πνίξουν και τους θύτες».

nataliagermanou.jpg

Το Twitter τις τελευταίες ώρες «πλημμύρισε» από μηνύματα, θλίψης οργής. Όλοι μας πια ζητούμε την πιο αυστηρή τιμωρία στα μέλη του πληρώματος.