Το μήνυμα της Κάτιας Νικολαϊδου λίγο πριν το 2023 έδειξε τη θέλησή της για ζωή

Πατούλια Κατερίνα
Το μήνυμα της Κάτιας Νικολαϊδου λίγο πριν το 2023 έδειξε τη θέλησή της για ζωή

Η πρώτη μεγάλη μάχη «Ευχή μου για τον καινούργιο χρόνο είναι να μην τα παρατάμε ποτέ! Να κάνουμε το ακατόρθωτο κατορθωτό! Το δέντρο μας να ανθίζει και ν’ ανθίζει και ν’ ανθίζει», είχε χαρακτηριστικά γράψει η Κάτια Νικολαϊδου στο τελευταίο της ποστ.

«Το ‘22 ήταν η χρονιά που μου δώσε τον μεγαλύτερο πόνο. Έχασα την Αγάπη, τη Σταθερότητα, το Στήριγμα μου. Έχασα ανθρώπους που τους θεωρούσα αναπόσπαστο κομμάτι μου. Έπεσα και σηκώθηκα άπειρες φορές, κλείνοντας το μάτι στο ακατόρθωτο! Κάποια στιγμή ένιωσα την ανάγκη να ζωγραφίσω. Πήρα καμβά και πινέλα και άρχισα χωρίς να ξέρω τι κάνω! Το χέρι μου πήγε από μόνο του.

Και κάπως έτσι έφτιαξα το δέντρο της ζωής! Της δικής μου ζωής! Που ότι και να συμβεί θα ανθίζει χρυσοκόκκινα κ φωτεινά! Από επιλογή! Ευχή μου για τον καινούργιο χρόνο είναι να μην τα παρατάμε ποτέ!!!!! Να κάνουμε το ακατόρθωτο κατορθωτό! Το δέντρο μας να ανθίζει και ν’ ανθίζει και ν’ ανθίζει!».

Το τελευταίο ποστ στο Instagram

Αυτό ήταν το τελευταίο ποστ της Κάτιας Νικολαΐδου στους followers της στο Instagram λίγο πριν το ξεκίνημα του 2023. Έκτοτε η 58χρονη ηθοποιός σώπασε στα social, ακόμα και στις 17 Μαΐου, όταν έσβησε τα 58 κεράκια στην τούρτα της, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια φρόντισε πάντα να μοιράζεται με τον κόσμο που αγαπά.

https://www.instagram.com/p/Cmzs-lPLYuj/

Η τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι για την Κάτια, η οποία σε κάθε της συνέντευξη μόνο με αισιοδοξία φρόντισε να γεμίζει τις καρδιές των ανθρώπων που την άκουγαν.

Από το 2001, όταν οι άνθρωποι της showbiz περνούσαν τα προβλήματα υγείας τους μυστικά, εκείνη είχε τολμίσει να βγει στην τηλεόραση και να μιλήσει ανοιχτά για τη μεγάλη μάχη που έδινε, στην πιο ωραία δεκαετία της ζωής της, εκείνη των 30.

Λίγοι γνώριζαν τότε τη λέξη λέμφωμα και ακόμα λιγότεροι ήξεραν πως το γελαστό κορίτσι του «Θα σε δω στο Πλοίο», έκανε γυρίσματα μετά από χημειοθεραπείες με περούκα και χωρίς να το βάζει κάτω.

«Δεν σταμάτησα να δουλεύω. Με στήριξε πολύ η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, αλλά και ο χώρος. Τους χρωστάω ένα τεράστιο ευχαριστώ. Ένιωθα ζωντανή, υπήρχα. Πήγαινα κανονικά στα γυρίσματα, καραφλή και έβαζα την περουκίτσα μου. Κάναμε γυρίσματα στη Σαντορίνη και κυκλοφορούσα βαμμένη με την περούκα και θυμάμαι βγαίνει ένας κύριος ακαι λέει: Κορίτσι μου, βγάλε την περούκα! Είσαι πιο ωραία καραφλή».

Η μοναδική φορά που η Κάτια δεν μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ήταν η πρόσφατη, ίσως επειδή δεν ήθελε να στεναχωρήσει τον κόσμο εκείνο τον οποίο ενέπνευσε τόσες φορές να μην το βάλει κάτω.

«Γνωρίζαμε την κατάσταση της υγείας της. Η ίδια δεν ήθελε να στενοχωρήσει τον κόσμο και την οικογένειά της. Ήταν αγωνίστρια. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε», είπε χαρακτηριστικά ο καλό της φίλος Δημήτρης Στρέπκος.

150259926_926611674776472_8050636547516635597_n.jpg

4 φορές που η Κάτια μίλησε για τον καρκίνο, τον θάνατο και τη ζωή και ενέπνευσε

katia2.jpg

16-01-2023: Η Κάτια κάνει την τελευταία επίσημη δημόσια εμφάνισή της στο Σύγχρονο Θέατρο και στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης Άκρως Συμπαντικό.

Τα λόγια όμως της Κάτιας σε κάθε συνέντευξη εμπνέουν:

Για τον θάνατο:

«Σκέφτηκα λέγοντας το πρόβλημά ίσως βοηθούσε ανθρώπους που πέρασαν, περνούν ή μπορεί δυστυχώς, να περάσουν μία τέτοια κατάσταση, να τους δώσει αισιοδοξία. Toν θάνατο δεν τον φοβήθηκα τότε, τώρα θα τον φοβηθώ;

Πίστεψε φοβάμαι τον θάνατο για τους ανθρώπους που αγαπώ, για τον εαυτό μου καθόλου. Και αύριο να έρθει είμαι τόσο χορτάτη και τυχερή. Έχω μία ανιψιά εφτάμισι χρονών που έχει αλλάξει τη ζωή μου από τη στιγμή που ήρθε. Είναι ο άγγελος μου. Μου έχει δώσει τόση χαρά, δύναμη και περηφάνια καλά και στην προσωπική μου ζωή. Τώρα όσο μπορώ κάνω διακοπές.

Κάτι που δεν έκανα πριν λόγω δουλειάς. Παραμελούσα πάρα πολύ τον εαυτό μου. Τώρα κολυμπάω χειμώνα-καλοκαίρι. Την ασθένεια μου την αντιμετώπισα με ψυχραιμία. Θα ήθελα άνθρωποι που περνούν μία τόσο δύσκολη στιγμή στη ζωή τους να βρουν το κουράγιο να πιστέψουν ότι υπάρχει ελπίδα. Το φωνάζω. Έχω ανθρώπους κοντά μου που τους στηρίζω όσο μπορώ. Αυτό θέλουν, μπορούν να το νικήσουν, να τα ξεπεράσουν όλα».

Από τα λάθη μας γινόμαστε καλύτεροι:

«Σκέφτομαι πολύ τα πράγματα που μου συμβαίνουν και προσπαθώ να βελτιώνομαι όσο είναι εφικτό. Διαφορετικά δεν προχωράει η ζωή μας. Μέσα από τα λάθη μας πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι. Πρέπει λοιπόν να αφουγκραζόμαστε την εποχή μας και να έχουμε όλες τις αισθήσεις μας σε εγρήγορση για να μπορέσουμε να προσχωρήσουμε και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω».

Για τη λέξη καρκίνος:

«Είναι βλακεία να μην λέμε τη λέξη καρκίνος. Όπως ότι όλοι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι φοβερό, δεν θα συμβεί σ' μένα αλλά στο διπλανό μου.

Όταν συμβαίνει κι έρχεσαι κοντά στο θάνατο, είναι κάτι το μαγικό. Δεν περιλαμβάνει μόνο το ωραίο η λέξη μαγικό αλλά και το εξωπραγματικό. Συνειδητοποιείς ότι όλο αυτό που συμβαίνει τώρα αύριο μπορεί να μην υπάρχει. Αν ζεις το κάθε δευτερόλεπτο του σήμερα, χτίζεις το καλύτερο αύριο. Δίνεις κουράγιο στον εαυτό σου να προχωρήσει. Μία μέρα ακόμα, ένα μήνα. Συνειδητοποιείς πόσο μεγάλο δώρο είναι η ζωή για τον άνθρωπο. Πριν δεν το συνειδητοποιούσα. Θεωρούσα δεδομένο να ξυπνήσω ένα πρωί ακόμα. Γεύομαι την κάθε στιγμή καλή ή κακή. Αν είναι κακή λέω: Δεν πειράζει, θα περάσει. Αυτό είναι το μεγάλο μου κέρδος από όλη αυτή την ιστορία που λέγεται καρκίνος».

katia1.jpg

Για τα σχέδια για το μέλλον:

«Τώρα πια για να σου πω την αλήθεια, όχι τόσο πολύ. Δεν μου αρέσει να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Μου αρέσει να ζω το τώρα, τις στιγμές. Οι στόχοι μου αφορούν το πολύ άμεσο μέλλον. Έχει να κάνει όμως και με την ωριμότητα. Όσο μεγαλώνεις συνειδητοποιείς κάποια πράγματα και βλέπεις με διαφορετικό μάτι τη ζωή σου, οπότε δε μου αρέσει να βάζω μεγάλους στόχους.

Θέλω να είμαι καλά και να είναι καλή η καθημερινότητά μου. Αν η καθημερινότητά μου είναι καλή, τότε είμαι ευτυχισμένη και αυτό μου δίνει δύναμη και για το αύριο», είχε πει.

https://www.instagram.com/p/ClYPRjAISYo/

«Εκτιμάω κάθε μέρα που ξυπνάω. Δίνω ουσία σε πράγματα που δεν έβλεπα πριν. Είμαι πολύ ευτυχισμένη με απλά πράγματα. Δεν μ' αρέσει να κρατάω κακίες», είπε η Κάτια σε μια από τις συνεντεύξεις και σήμερα καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο δίκιο είχε.

Η ηθοποιός Κάτια Νικολαΐδου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών