Η ηθοποιός Κάτια Νικολαΐδου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών

Η ηθοποιός Κάτια Νικολαΐδου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών

H Κάτια Νικολαΐδου άφησε την τελευταία της πνοή πριν λίγες ώρες και σκόρπισε τη θλίψη στην εγχώρια showbiz. Η μάχη της ηθοποιού με το λέμφωμα, το συγκινητικό αντίο του αδερφού της και όλες οι φορές που μίλησε με ειλικρίνεια για την περιπέτεια της υγείας της.

Ανείπωτη θλίψη επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά την ανακοίνωση του θανάτου της Κάτιας Νικολαΐδου.

Η δημοφιλής ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Τετάρτης (08/11) σε ηλικία 58 ετών μετά από πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο. Η ίδια δε σταμάτησε ποτέ να δίνει αγώνα για να παραμείνει στη ζωή όμως ο καρκίνος επέστρεφε.

Το τελευταίο διάστημα η καλλιτέχνης είχε αποστασιοποιηθεί από τα media και έκανε σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις. Στις 16 Ιανουαρίου 2023 η γνωστή ηθοποιός είχε δώσει το παρών στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Άκρως Συμπαντικό» στο Σύγχρονο Θέατρο και είχε φωτογραφηθεί με τους συντελεστές.

NIKOLAIDOU10.jpg

Το συγκινητικό αντίο του αδερφού της

Την θλιβερή είδηση κοινοποίησε ο αδελφός της εκλιπούσας, Τάκης Νικολαΐδης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η Κάτια Νικολαΐδου 20 χρόνια μετά το λέμφωμα και το «Θα σε δω στο Πλοίο» είναι απλά ίδια

Αγαπη μου… αδερφή μου.. αίμα μου… μαχήτρια μου!!! Σήμερα των αγγελων… διάλεξες την μέρα κορίτσι μου να ταξιδέψεις στην...

Posted by Takis Nikolaides on Wednesday, November 8, 2023

«Αγάπη μου… αδερφή μου.. αίμα μου… μαχήτρια μου!! Σήμερα των αγγέλων… διάλεξες την μέρα κορίτσι μου να ταξιδέψεις στην αιωνιότητα!!! Σήμερα άλλος ένα άγγελος θα είναι στον ουρανό… ο δικός μου άγγελος. Η αυλαία έπεσε αγάπη μου… αλλά τα φώτα θα μείνουν ανοιχτά… όπως η ζωή σου που ήταν γεμάτη φως… Άγγελε μου αδερφή μου δεν θα βάλω μαύρο φόντο… κατάλευκο όπως ήταν όλη η ζωή σου Σε αγαπώ μέχρι το άπειρο!!!!! Ξεκουράσου αδερφή μου ξεκουράσου κορίτσι μου μαχήτρια μου. Δεν θα φύγεις λεπτό από το μυαλό μου μέχρι να έρθει η ώρα να ξανασυναντηθούμε!!! Σε λατρεύω άγγελε μου», έγραψε ο αδερφός της ηθοποιού στην ανάρτησή του.

https://www.instagram.com/p/CkfhiK_IViL/

Ο στενός φίλος της 58χρονης, Δημήτρης Στρέπκος αποχαιρέτησε την ηθοποιό με μια άκρως συγκινητική ανάρτηση στα social media.

https://www.instagram.com/p/CzZZ-r-MiG7/

«Σήμερα πριν λίγο το αγαπημένο κορίτσι μου, το σπουργιτάκι μου η @katianikolaidou_official έφυγε. Πάλεψε γενναία με όλη της την δύναμη για χρόνια. Η οικογένεια μου. Το στήριγμά μου. Ό,τι πιο γλυκό και υπέροχο είχα στην ζωή μου. Σε αγαπώ πολύ. Μου είναι πολύ δύσκολο να δεχτώ όλο αυτό αλλά τουλάχιστον ξέρω πως δεν πονάς πια», έγραψε ο σχεδιαστής στο post του.

Όλες οι φορές που η Κάτια Νικολαΐδου μίλησε με ειλικρίνεια για την περιπέτεια της υγείας της

To 2001 η Κάτια Νικολαΐδου συγκλόνισε το Πανελλήνιο μιλώντας ανοιχτά για τη μάχη με το λέμφωμα σε τελικό στάδιο.

«Ποτέ δεν φοβήθηκα σε αυτή την ιστορία. Είπα ό,τι θέλει ο Θεός θα αποφασίσει, αλλά εγώ ήθελα να ζήσω. Είπα ότι θα το παλέψω με όση δύναμη έχω. Πιστεύω πάρα πολύ στον Θεό, αλλά πιστεύω πολύ και σε μένα. Το βοήθησα, το έσπρωξα προς τα εκεί. Ήθελα να είμαι εδώ σήμερα, καταλαβαίνεις; Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι δεν το ήθελαν, αλλά ότι κάποιες φορές όλο αυτό σε παίρνει από κάτω. Ήμουν από τους τυχερούς ανθρώπους που μπόρεσα να το παλέψω. Άλλες φορές δεν σου δίνεται η δυνατότητα αυτή», είχε δηλώσει η ηθοποιός.

Και είχε τονίσει: «Έρχεται μία μέρα που ο καρκίνος σου χτυπά την πόρτα... Ήταν δύσκολο! Είχα μεγάλη θέληση! Ένιωθα ότι θα τα καταφέρω, είπα θα ζήσω, δεν πεθαίνω από αυτό! Ήταν στους λεμφαδένες, είχε περάσει στο λαιμό και στο κεφάλι... Ήταν στο τελευταίο στάδιο. Δεν ήθελα να κρυφτώ, βγήκα και το είπα. Κυκλοφορούσα φαλακρή».

Πριν από μερικά χρόνια η ηθοποιός είχε μιλήσει στον Κεν Αλεξανδράτο και στο «Celebrity Life Game» αποκαλύπτοντας πως ανακάλυψε τυχαία ότι πάσχει από καρκίνο στο τελευταίο στάδιο τον οποίο είχε καταφέρει τότε να νικήσει.

«Είχα πάει ένα ταξίδι στις Μαλδίβες και επειδή μου αρέσουν πολύ τα sports προσπάθησα να κάνω σκι στο νερό με αποτέλεσμα να πέσω και να μην μπορώ να σηκωθώ και οι φίλοι μου, όπως καταλαβαίνεις, με κορόιδευαν. Γυρνώντας στην Ελλάδα και χωρίς να έχω κάποιο σύμπτωμα, αποφάσισα να πάω σε γιατρό όπου και διαγνώστηκε ότι είχα καρκίνο στους λεμφαδένες, ο οποίος πέρασε στο μυελό και το κεφάλι. Ήμουν στο τελευταίο στάδιο και ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά ήταν ο Θεός μαζί μου το ξεπέρασα και όλα πήγαν τέλεια», είχε εξομολογηθεί η 58χρονη.

Η μεγάλη απώλεια που την σημάδεψε

Το 2022 η ηθοποιός βίωσε μια πολύ μεγάλη απώλεια αφού ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο.

https://www.instagram.com/p/CjXaHkaolbd/

Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram η Κάτια Νικολαΐδου είχε εκφράσει τη θλίψη για τον χαμό ενός από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής της.

Ο γάμος και ο χωρισμός με τον Οδυσσέα Σταμούλη

Η Κάτια Νικολαΐδου υπήρξε παντρεμένη με τον ηθοποιό Οδυσσέα Σταμούλη ωστόσο μετά από λίγα χρόνια οι δυο τους αποφάσισαν να πάρουν χωριστούς δρόμους.

«Από όλη αυτή την ιστορία μετά από τόσα χρόνια νιώθω ότι όλα έγιναν μόνο για καλό και αισθάνομαι πολύ τυχερή ακόμα και που αρρώστησα. Νιώθω τυχερή γιατί ήρθα αντιμέτωπη και δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου . Μέσα από όλο αυτό κατάφερα να γίνω καλύτερος άνθρωπος και πλέον βλέπω τα πράγματα με διαφορετική ματιά, αντιμετωπίζω την ζωή μου εντελώς διαφορετικά. Όταν φτάνεις στην άκρη του γκρεμού έχεις δυο επιλογές: ή θα πέσεις ή θα κρατηθείς», είχε δηλώσει παλαιότερα η Κάτια Νικολαΐδου για τον χωρισμό τους.

Και πρόσθεσε: «Ήμουν 7 ώρες διασωληνωμένη για να μπαίνει μέσα το υγρό. Σε κάθε σταγόνα έλεγα «τώρα σκοτώνω ένα κύτταρο καρκινογόνο». Οι γονείς μου έπαθαν μεγάλο σοκ…. Ο άντρας μου αποφάσισε να φύγει… Μου κόστισε ο χωρισμός περισσότερο από την αρρώστια, σε ανθρώπινο επίπεδο. Μπορεί να μην ξημερώσει η άλλη μέρα και δεν είναι εκεί να σου κρατήσει το χέρι».

Πηγή κεντρικής: ndp