Η κομψή και μοντέρνα μαμά της Ναταλίας Γερμανού και το «ευχαριστώ» στον άντρα που την λάτρεψε

Η κομψή και μοντέρνα μαμά της Ναταλίας Γερμανού και το «ευχαριστώ» στον άντρα που την λάτρεψε

Η Εριέττα Μαυρουδή «έχασε» πριν από λίγες ώρες τον σύζυγό της και κορυφαίο ιστορικό Γιώργο Δερτιλή, με το μήνυμα της Ναταλίας Γερμανού να αποκαλύπτει την προσωπικότητα και τη σχέση που είχε μαζί του. 

Έχουν περάσει ήδη 24 χρόνια από την ημέρα που μας «αποχαιρέτησε» ο Φρέντυ Γερμανός. Για όλους εμάς ήταν ένας φωτισμένος συγγραφέας και δημοσιογράφος, αλλά για την Ναταλία Γερμανού ήταν ο γλυκύτατος και γεμάτος χιούμορ πατέρας της, τον οποίο πάντα βρίσκει αφορμές για να μνημονεύει.

Μέχρι χθες, υπήρχε στη καθημερινότητά της και ένας άλλος πατέρας, ο πατριός της Γιώργος Δερτιλής και σύζυγός της μητέρας της Εριέττας Μαυρουδή, κορυφαίος ιστορικός ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή, πριν από λίγες ώρες. Η παρουσιάστρια έγραψε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κείμενο για εκείνον με ανάρτησή της στο Facebook, μιλώντας για τον χαρακτήρα του αλλά και την αδυναμία στην μητέρα της Εριέττα Μαυρουδή. Η σχέση μαμάς - κόρης απέκτησε μεγαλύτερη αξία με την πάροδο του χρόνου.

https://www.instagram.com/p/Co3AX9nM0QS

«Για την απίστευτη αγάπη που είχε στη μητέρα μου...»

Ο Γιώργος Δερτιλής υπήρξε κορυφαίος ιστορικός, Πανεπιστημιακός δάσκαλος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στοχαστής της Ιστορίας και συγγραφέας του μεγάλου έργου «Η Ιστορία του ελληνικού κράτους». Την είδηση του θανάτου του 83χρονου καθηγητή έκανε γνωστή στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ και του Άρη Πορτοσάλτε, η σύζυγός του Εριέττα Μαυρουδή και μαμά της Ναταλίας Γερμανού. Το ζευγάρι τα τελευταία χρόνια ζούσε στο σπίτι του στα Κύθηρα και εκτός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αρκετοί πολιτικοί αλλά και συγγραφείς όπως ο Χρήστος Χωμενίδης, τον αποχαιρέτησαν με σεβασμό.

dertilis.JPG

Η παρουσιάστρια λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση, του είπε το δικό της «αντίο» με έναν πολύ γλυκό τρόπο, μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια για την υπέροχη σχέση τους.

Γιατί όταν τον αποκαλεί δεύτερο πατέρα της, δεν το κάνει τυχαία. Έχει βαρύτητα για εκείνη, αυτός ο χαρακτηρισμός: «Αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος, ήταν ο δεύτερος πατέρας μου. Ο πατριός μου. Τα τελευταία 25 χρόνια χάζευα το λόγο του, τη μόρφωσή του, τη σπάνια ευγένεια και τη γλυκύτητα που είχε σαν άνθρωπος. Δεν ξέρω για ποιο πράγμα καμάρωνα πιο πολύ για τις συζητήσεις που κάναμε -κι όσα μάθαινα από κείνον- ή για την απίστευτη αγάπη που είχε στη μητέρα μου. Γιώργο μου αγαπημένε.. ξεκουράσου. Σ΄αγαπάμε».

germanou_patrios.JPG

Αυτό το «ευχαριστώ» της Ναταλίας προς εκείνον για την αγάπη στην μητέρα της ήταν ό,τι πιο γλυκό και ουσιαστικό θα μπορούσαμε να διαβάσουμε. Η αγάπη μαμάς και κόρης είναι πανίσχυρη και στην περίπτωσή τους, οικοδομήθηκε με τα χρόνια για αυτό απέκτησε μεγαλύτερη αξία και για τις δύο.

Είναι γνωστό πως η μητέρα της Ναταλίας, Εριέττα Μαυρουδή, έμεινε έγκυος σε εκείνη όταν ήταν 20 χρονών, τη περίοδο που τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της Φρέντυ Γερμανός έπρεπε να ασχοληθούν με την καριέρα τους. Εκείνος ήδη γνωστός δημοσιογράφος, εκείνη στα πρώτα της βήματα στην διαφήμιση στην οποία στη συνέχεια διέπρεψε ως στέλεχος.

Bullying: Η Ναταλία Γερμανού είναι με το μέρος του Κοκογιαννάκη και το ίδιο και ο κόσμος

Η Ναταλία μεγάλωσε περισσότερο με την αγαπημένη της γιαγιά και η ουσιαστική σχέση μαμάς και κόρης κατακτήθηκε όταν πια ενηλικιώθηκε, γιατί μπορούσε καλύτερα να καταλάβει τι σήμαινε τότε η απουσία της. Το έχει γράψει με λίγα και ουσιαστικά λόγια σε μία ανάρτησή της: «Από τα χεράκια σου δεν έφαγα ποτέ σπανακόπιτα, γεμιστά ή κουλουράκια. Ήσουν δεν ήσουν 20 χρονών κορίτσι όταν γεννήθηκα και όχι, ποτέ δεν ήσουν η κλασσική μαμά. Όμως μου έμαθες τόσα άλλα πράγματα. Μου άνοιξες ορίζοντες. Σε καμάρωνα πάντα που όλοι σε κοίταζαν και σε χάζευαν. Τώρα σε καμαρώνω το ίδιο. Τώρα πια, σε καταλαβαίνω κιόλας, πιο μικρή δεν μπορούσα. Σ΄αγαπώ υπέροχη Εριέττα μου. Μητέρα, που δεν σε αλλάζω με καμιά».

Σε άλλη ανάρτησή της την έχει χαρακτηρίσει και ως «Hottest mama around» για την κομψότητά της και την αριστοκρατική αύρα της.

https://www.instagram.com/p/BFIQJImxL-S

Η Εριέττα Μαυρουδή δεν αγάπησε ποτέ την προβολή και όσες φορές την έχουμε δει δημόσια ήταν πάντα λόγω κάποιας επαγγελματικής υποχρέωσης.

https://www.instagram.com/p/nYV4X7RL6N

Η Ναταλία Γερμανού είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν και μία σπάνια φωτογραφία από τον γάμο των γονιών της.

https://www.instagram.com/p/lDlq6dRLx4

Αλλά και από τις στιγμές μαζί της.

https://www.instagram.com/p/SI7e_IxLyy

Και σε μία χρονικά πιο πρόσφατη φωτογραφία βλέπουμε να της δίνει τις ευχές της για τα γενέθλιά της με την εικόνα που έχει σήμερα η μητέρα της.

germanounataliamama.jpg