Συντετριμμένος και καταρρακωμένος ο Jason Momoa από τις πυρκαγιές στο Μάουι

Συντετριμμένος και καταρρακωμένος ο Jason Momoa από τις πυρκαγιές στο Μάουι
Invision

Ο Jason Momoa κάνει έκκληση για βοήθεια και μοιράζεται τη λύπη του για τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στο Μάουι.

Ο Jason Momoa μοιράζεται την υποστήριξή του και δίνει τρόπους για να βοηθήσει τις προσπάθειες αντιμετώπισης και όσους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές στο Μάουι της Χαβάης.

Η αλληλεγγύη του Jason Momoa και το βοηθητικό ποστ

Εν μέσω της συνεχιζόμενης μάχης ενάντια στις αδυσώπητες και θανατηφόρες πυρκαγιές που έχουν κατακλύσει το γραφικό νησί Μάουι της Χαβάης, ο Jason Momoa βγήκε μπροστά για να παράσχει την αμέριστη υποστήριξή του στους πληγέντες κατοίκους.

Ο πρωταγωνιστής του Aquaman και του Game of Thrones, ο οποίος κατάγεται από την Χονολουλού της Χαβάης, στράφηκε στο Instagram για να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του.

Σε μια συγκινητική ανάρτηση, ο 44χρονος ηθοποιός μετέφερε τη λύπη του για τον όλεθρο που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές στο αγαπημένο του νησί. Μοιράστηκε μια σειρά από οδυνηρές φωτογραφίες και βίντεο από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση 'Āina Momona, τα οποία απεικόνιζαν γλαφυρά τα ζοφερά επακόλουθα της καταστροφής. Ιστορικές γειτονιές, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής πόλης Lahaina, κείτονταν καμένες και έγιναν στάχτη, καθώς οι φλόγες δεν λυπήθηκαν παρά ελάχιστα πράγματα στο πέρασμά τους.

"Είμαστε συντετριμμένοι και καταρρακωμένοι για τους φίλους μας και τους 'ohana στο Μάουι που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Link στο βιογραφικό μας σε οργανώσεις που είναι βοηθούν."

https://www.instagram.com/p/Cvvt-Ucu1i2/

Οι καταστροφές του νησιού στην Χαβάη συνεχίζονται

Οι αναφορές του Associated Press μιλούν για πολλαπλά ίχνη καταστροφής, με έναν τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 53 νεκρών, πολυάριθμων τραυματιών και πάνω από 271 κατασκευές που έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί. Οι φλόγες τροφοδοτήθηκαν από έναν ισχυρό συνδυασμό συνθηκών ξηρασίας και ανέμων που αναδεύτηκαν από έναν διερχόμενο τυφώνα, με αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα καταστροφικό σενάριο.

Απευθυνόμενος στη δεινή κατάσταση, ο Adam Weintraub, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Χαβάης, τόνισε τον επείγοντα χαρακτήρα των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης. Η προτεραιότητα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη διαφύλαξη των ζωών και τη διασφάλιση της ασφάλειας των κατοίκων του Μάουι. "Είμαστε ακόμα σε κατάσταση διατήρησης της ζωής. Η έρευνα και διάσωση εξακολουθεί να είναι πρωταρχικό μέλημα." είπε χαρακτηριστικά.

Προσθέτοντας στον ζοφερό απολογισμό των απωλειών, ο θρύλος της μουσικής Mick Fleetwood μοιράστηκε τη δική του θλίψη, αποκαλύπτοντας ότι το διάσημο κατάστημά του, το Fleetwood's on Front St., έπεσε θύμα της ανελέητης πύρινης κόλασης. Στο οδυνηρό μήνυμά του, ο ντράμερ του Rock and Roll Hall of Fame εξέφρασε τη βαθιά του σύνδεση με την κοινότητα της Lahaina, η οποία αποτελεί το σπίτι του εδώ και δεκαετίες. Εν μέσω της καταστροφής, το πρωταρχικό μέλημα του Fleetwood ήταν η ασφάλεια και η ευημερία των αφοσιωμένων μελών του προσωπικού του.

Ανταποκρινόμενος στο συναίσθημα της κοινότητας, ο Jason Momoa αναδημοσίευσε μια οδυνηρή έκκληση από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση 'Āina Momona. Η οργάνωση συγκεντρώνει ενεργά χρήματα για το Hawaii Community Foundation Maui County Strong Fund, το οποίο έχει ως στόχο να παράσχει κρίσιμη υποστήριξη σε όσους παλεύουν με τις συνέπειες αυτού του καταστροφικού γεγονότος. Το μήνυμα υπογράμμισε τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης, δίνοντας έμφαση στις οικογένειες που αναγκάστηκαν να εκκενωθούν με ελάχιστα υπάρχοντα και στη σπαρακτική απώλεια της πόλης Lahaina.

Ως απάντηση στην κρίση, ο πρόεδρος Joe Biden ενέκρινε γρήγορα την κήρυξη της Χαβάης σε κατάσταση καταστροφής, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να βοηθήσει στις προσπάθειες ανάκαμψης. Η ομοσπονδιακή βοήθεια θα διοχετευθεί για να συμπληρώσει τις πολιτειακές και τοπικές πρωτοβουλίες, καθώς η κοινότητα του νησιού συσπειρώνεται γενναία για την ανοικοδόμηση και την επούλωση.

Καθώς οι καταστροφικές πυρκαγιές συνεχίζουν να δοκιμάζουν την ανθεκτικότητα των κατοίκων του Μάουι, η ειλικρινής υποστήριξη του Jason Momoa και οι συλλογικές προσπάθειες της κοινότητας, μαζί με την ομοσπονδιακή βοήθεια, αποτελούν φάρο ελπίδας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.