Oprah Winfrey-Τhe Rock προκάλεσαν αντιδράσεις με το βίντεο που έκαναν για τους πυρόπληκτους στο Maui

Γεωργία Βλαχοπούλου
Oprah Winfrey-Τhe Rock προκάλεσαν αντιδράσεις με το βίντεο που έκαναν για τους πυρόπληκτους στο Maui
2022 Invision

H Oprah Winfrey και ο Dwayne Johnson και ο Dwayne Johnson πήγαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις φωτιές στη Χαβάη, αλλά το βίντεο που προέτρεπε τον κόσμο να κάνει κάποια δωρεά γέμισε με αρνητικά σχόλια.

Η ανεξέλεγκτη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη 8 Αυγούστου στο Maui της Χαβάης, μέσα σε λιγότερο από 3 ώρες έφτασε στην ακτή αφήνοντας στο πέρασμά της δεκάδες νεκρούς και αγνοουμένους αλλά και πολλές καμένες περιουσίες.

Έτσι, όσοι οι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής που κατάφεραν να διασωθούν από τις φλόγες, κατέληξαν να μένουν χωρίς σπίτι. Η γνωστή παρουσιάστρια Oprah Winfrey, λοιπόν που διατηρεί επί χρόνια κατοικία στο Maui αλλά και ο ηθοποιός Dwayne Johnson ( ή αλλιώς The Rock) - ο οποίος είχε μεγαλώσει στη Χαβάη - δημοσίευσαν ένα βίντεο στα social media τους, στο οποίο παρακινούσαν τους απλούς πολίτες να κάνουν μια δωρεά στο ταμείο που δημιούργησαν για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων του Maui.

Αν και στο «People’s Fund of Maui» οι δυο τους δώρισαν - όπως ανέφεραν και στην λεζάντα του βίντεο - από κοινού 10 εκατομμύρια δολάρια, στους ακολούθους τους δεν άρεσε καθόλου η πρωτοβουλία τους αυτή να τους προτρέψουν να δωρίσουν χρήματα για τις ανάγκες των πυρόπληκτων από το υστέρημά τους κι αυτό γιατί η συνολική τους περιουσία φτάνει τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Page Six.

Έτσι, σχόλια του τύπου:

«Εσείς έχετε δισεκατομμύρια. Θα μπορούσατε να δωρίσετε 100 εκατομμύρια και να είστε πάλι πλούσιοι»,

«Τι γελοίο να ζητούν χρήματα από τους φτωχούς οι δισεκατομμυριούχοι»

δεν έλειψαν κάτω από το βίντεο.

Οι δύο διάσημες προσωπικότητες του Hollywood, παρ' όλα αυτά, δεν απάντησαν στην σωρεία των αρνητικών μηνυμάτων.

Όπως και να έχει οι πληγέντες κάτοικοι του Maui από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή τον Αύγουστο, θα επωφεληθούν με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στο συγκεκριμένο ταμείο, κάνοντας μια νέα αρχή. Μάλιστα, έχει υπολογιστεί πως κάθε μήνα οι ενήλικες κάτοικοι του νησιού της Χαβάης θα δικαιούνται επίδομα 1.200 δολαρίων το μήνα για να μπορέσουν να ανακάμψουν.

Πηγή άρθρου: www.nypost.com