Ο Γιώργος Σαμπάνης πέρασε «δύσκολα φεγγάρια» κι αυτό είναι το τραγούδι της ζωής του

Τζένη Ντεμιράι
Ο Γιώργος Σαμπάνης πέρασε «δύσκολα φεγγάρια» κι αυτό είναι το τραγούδι της ζωής του

Ο Γιώργος Σαμπάνης βρέθηκε στην εκπομπή The 2Night Show και μίλησε για τη ζωή του και τις σημαντικές συνεργασίες της 17χρονης καριέρας του.

Στην εκπομπή The 2Night Show και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου παραχώρησε συνέντευξη, μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12/12, ο τραγουδιστής και συνθέτης Γιώργος Σαμπάνης, ο οποίος μίλησε για τις συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου αλλά και την προσωπική του ζωή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Γιώργος Σαμπάνης αναφέρθηκε στην εσωστρέφεια που το χαρακτήριζε στα πρώτα βήματα της καριέρας του, πώς αυτό έχει αλλάξει με το πέρασμα των ετών αλλά και πώς οι άνθρωποι μπορεί συχνά να παρεξηγούν τους επώνυμους, όταν τους βλέπουν από κοντά.

«Δεν ξέρω γιατί κούμπωνα. Τώρα νιώθω πιο άνετα. Πιστεύω πως όταν οι άλλοι σε γνωρίζουν, χωρίς να σε γνωρίζουν, δηλαδή όταν είσαι επώνυμος λόγω επαγγέλματος, δυστυχώς, όλοι βγάζουν για εσένα συμπεράσματα με βάση μία εικόνα της στιγμής. Οπότε όλοι έχουν μία άποψη για εσένα, χωρίς να ξέρουν τί μπορεί να είσαι. Το καλό παιδί είναι το ίδιο ύποπτο με το κακό παιδί».

sampanis-arnaoutoglou.jpg

«Το “Δύσκολα Φεγγάρια” είναι το τραγούδι της ζωής μου»

Ο Γιώργος Σαμπάνης είναι από εκείνους τους δημιουργούς που κουβαλούν στις πλάτες τους πολύ σημαντικές συνεργασίες, όπως, Γιάννης Πάριος, Πασχάλης Τερζής, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Καρράς, Δέσποινας Βανδή, Καίτη Γαρμπή Αντώνης Ρέμος, Πέγκυ Ζήνα Νατάσα Θεοδωρίδου, Πάνος Κιάμος, Έλενα Παπαρίζου, Γιάννης Πλούταρχος, Γιώργος Μαζωνάκης, Πάολα.

Ο 40χρονος καλλιτέχνης μίλησε για πολλές από τις συνεργασίες του, ξεχωρίζοντας τον Γιώργο Μαζωνάκη, ο οποίος τον στήριξε σε μία δύσκολη περίοδο. «Ο Γιώργος για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην καλλιτεχνική μου ζωή γιατί όταν έφυγα από την πρώτη μου δισκογραφική για να πάω στη δεύτερη, ήταν ο μόνος καλλιτέχνης που πήρε τραγούδια μου, τα είπε και με κράτησε ζωντανό, γνωρίζοντας ότι έχω πρόβλημα. Το τραγούδι που με στήριξε και ήταν πραγματικά το τραγούδι της ζωής μου ήταν το “δύσκολα φεγγάρια”. Ήταν δύσκολα τα φεγγάρια για μένα. Και το είπε, το έσκισε και το έκανε μεγάλη επιτυχία. Για μένα ο Γιώργος είναι μεγάλο κεφάλαιο και προτεραιότητα».

«Θα μπορούσα να γράψω τραγούδια για τον πόλεμο»

«Δεν πιστεύω ότι αντιμετωπίζουμε τέτοιες εικόνες με τα μάτια μας και δίπλα μας γίνονται πόλεμοι στον κόσμο και σκοτώνονται άνθρωποι και κρύβονται στα σπίτια τους και πέφτουν βόμβες. Και μπαίνουν και σφάζουν κόσμο ή τρέχουν σε βουνά και λαγκάδια. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό. Θα μπορούσα να γράψω τραγούδια για τον πόλεμο. Ο Νταλάρας μου έλεγε το πόσο σημαντικό είναι το κοινωνικό τραγούδι και πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι. Και η πένα που θα το γράψει πρέπει να είναι πολύ to the point. Είναι πολύ ιδιαίτερο αυτό το είδος τραγουδιού, είναι εύκολο να ξεπεράσεις τα όρια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σαμπάνης.

https://www.instagram.com/p/C0uA68mIqc3/

4 φορές που ο Γιώργος Σαμπάνης έχει μιλήσει για την προσωπική του ζωή

Ο Γιώργος Σαμπάνης, καθ' όλη τη διάρκεια της μουσικής του πορείας, δεν επιθυμούσε να μιλά για την προσωπική του ζωή, ωστόσο η σχέση του με την Ιωάννα Σαρρή έγινε γνωστή με αποτέλεσμα κι ο ίδιος να αρχίσει να γίνεται λίγο πιο εξωστρεφής, βγαίνοντας και διασκεδάζοντας χωρίς να τον προβληματίζουν τα βλέμματα και οι φωτογραφικοί φακοί. Παρά την εξωστρέφεια, όμως, οι φήμες που διαρρέουν συνεχίζουν να τον ενοχλούν.

Μία τέτοιου είδους φήμη ήταν η εγκυμοσύνη της συντρόφου του, για την οποία ο τραουδοποιός ανέφερε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου στις 12/12/23: «Αυτό ήταν πολύ άσχημο. Είναι δύσκολο γιατί σε παίρνουν τηλέφωνο οι γονείς σου και σου λένε “συγχαρητήρια, εμείς γιατί δεν το μάθαμε”; Και καλά οι γονείς, οι παππούδες; Που είναι και σε προχωρημένη ηλικία και περιμένουν πως και πως να κάνεις ένα παιδί, εκεί τι λες; Είναι λίγο περίεργο».

Σε παλαιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει και πάλι στον Γρηγόρη Αρναούτογλου ο μουσικοσυνθέτης είχε αναφερθεί και πάλι στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τη δημοσιότητα και την ισορροπία που κρατά με την προσωπική του ζωή, λέγοντας:

«Ο κόσμος ξέρει λίγα πράγματα για μένα από επιλογή, θεωρώ ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον η ζωή μου. Όταν ήμουν άπειρος ακόμα και μπλέκοντας με μια κοπέλα από τον χώρο -δύο φορές έχω μπλέξει με κοπέλα από τον χώρο- ήταν περίεργο να είμαστε στον ίδιο χώρο και να κάνουμε πως δεν ξέρουμε ο ένας στον άλλο.

Εκεί βίωσα μια κατάσταση που δεν ήταν καθόλου κατάσταση ευτυχίας για την ψυχή μου, ήταν παράξενο, δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Νιώθω αμηχανία στην τηλεόραση. Δεν είμαι τόσο άνετος, δυσκολεύομαι. Δεν βάζω αφίσες έξω από τα μαγαζιά που τραγουδάω, γιατί το θεωρώ αντιαισθητικό να περπατάς στον δρόμο και να βλέπεις τη φάτσα μου. Δεν έχω βάλει ποτέ αφίσα» είχε τονίσει τότε.

Πρινα πό περίπου ένα χρόνο, ο Γιώργος Σαμπάνης μιλώντας στο «Χαμογέλα και Πάλι» ανέφερε ότι είναι στην κατάλληλη ηλικά για να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια, αλλά δεν θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα αν είναι η κατάλληλη περίοδος για να γίνει αυτό στη ζωή του.

Σε ακόμα μία συνέντευξή του στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Γιώργος Σαμπάνης δήλωσε:

«με κούρασε πάρα πολύ αυτό που είχα επιλέξει τα προηγούμενα χρόνια. Να έχω μία σχέση με έναν άνθρωπο και να το ξέρω εγώ και δύο άτομα. Αυτό με έκανε να μην μπορώ να κυκλοφορήσω. Ωστόσο, αυτή τη φορά, ήταν τόσο δύσκολο να κρυφτεί αυτό, γιατί μας βγάλανε μία φωτογραφία σε ένα άσχετο μέρος και κάπου αναθάρρησα και λέω "ώπα, φτάνει αυτό το αστείο, το κρυφτό. Οκ είμαστε μαζί, και τι έγινε"»;

Ο Γιώργος Σαμπάνης γνωρίστηκε με την Ιωάννα Σαρρή στα γυρίσματα του videoclip για το τραγούδι «Άσε με να σε προσέχω», ενώ το μοντέλο πρωταγωνίστησε και στο βίντεο για το «Γεννημένη», το διάστημα που για κάποιους μήνες ήταν ήδη ζευγάρι με τον τραγουδιστή.

Παρά τη γενικότερη εσωστρέφειά του, ο Σαμπάνης έχει δηλώσει ανοιχτά ερωτευμένος με την Ιωάννα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι θέλει να βάλει στην πράξη «τέλος» στο «κρυφτό».

Πηγή κεντρικής εικόνας: @ant1tv