Η σύνδεση που έχει η Emma Stone με τη μητέρα της είναι ο λόγος που την έκανε να δακρύσει στα BAFTA

Τζένη Ντεμιράι
Η σύνδεση που έχει η Emma Stone με τη μητέρα της είναι ο λόγος που την έκανε να δακρύσει στα BAFTA
Invision

Με μία συγκινητική ομιλία στα BAFTA 2024, η Emma Stone τίμησε τη μητέρα της για όσα της έχει προσφέρει μέχρι σήμερα.

Η Bella Baxter τα κατάφερε! Έκανε την Emma Stone το επίκεντρο της προσοχής στην απονομή των βραβείων BAFTA 2024, όχι μόνο επειδή κατάφερε να της χαρίσει το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου αλλά και επειδή έγινε η αιτία μίας συγκινητικής ομιλίας, η οποία έφερε στο προσκήνιο μία τρυφερή πλευρά της μούσας του Γιώργου Λάνθιμου.

Συγκεκριμένα, κατά την παραλαβή του βραβείου της, η 35χρονη ηθοποιός βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για την μητέρα της, Krista Stone και η συγκίνησή της ήταν ολοφάνερη.

Αφού αστειεύτηκε για το γεγονός ότι κατέκτησε την αγγλική προφορά για να υποδυθεί την Bella Baxter στην ταινία «Poor Things», η Stone δάκρυσε, μιλώντας για τα αγαπημένα της πρόσωπα.

«Θέλω απλώς να το πω αυτό σε περίπτωση που δεν έχω ποτέ ξανά την ευκαιρία», ξεκίνησε να λέει η σταρ. «Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τη μητέρα μου, γιατί είναι ο καλύτερος άνθρωπος που ξέρω στον κόσμο και με εμπνέει κάθε μέρα και πάντα με έκανε να πιστεύω σε αυτή την κάπως τρελή ιδέα ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο και είμαι πέρα για πέρα ευγνώμων», πρόσθεσε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Και συνέχισε: «Χωρίς αυτήν τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει, συμπεριλαμβανομένης της ζωής μου, οπότε ευχαριστώ και γι' αυτό, μαμά. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ».

Έχοντας ήδη κερδίσει για τον ρόλο της Bella το αντίστοιχο βραβείο στις Χρυσές Σφαίρες και τα Critics Choice Awards, όλοι περιμένουμε να δούμε την Emma Stone να παραλαμβάνει ακόμα δύο βραβεία. Το ένα από αυτά, μάλιστα, θα αποτελέσει το αποκορύφωμα της καταξίωσης για τον ρόλο της Bella Baxter. Πρόκειται για τα βραβεία SAG που θα διεξαχθούν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και τα Oscars, η απονομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου.

Σε γενικές γραμές, η βραδιά των BAFTA ήταν μεγάλη και σημαντική για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, αφού κατάφερε να κερδίσει πέντε από τις έντεκα υποψηφιότητές της. Τα κοστούμια, το μακιγιάζ και τα μαλλιά, ο σχεδιασμός παραγωγής και τα ειδικά οπτικά εφέ ήταν τα στοιχεία που σύμφωνα με την Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου έκαναν το «Poor Things» να ξεχωρίσει.

BAFTA 2024: Η Emma Stone κατέκτησε άλλη μία κορυφή και ο Oppenheimer κέρδισε ξανά αυτό που του άξιζε

Britain BAFTA Film Awards 2024 Winners Photocall

Πηγή: AP

Όσα έχει πει η Emma Stone για την οικογένειά της

Στον Τύπο παρατηρούμε ότι δεν κυκλοφορούν πολλές εικόνες με την μητέρα της Emma. Ωστόσο, η ίδια απέδειξε ότι της έχει μεγάλη αδυναμία και αισθάνεται ευγνωμοσύνη για όσα της έχει προσφέρει.

SAG Awards Arrivals

H Emma Stone και η μητέρα της, Krista Stone.

Μπορεί οι κοινές εμφανίσεις τόσο με τη μητέρα της όσο και με τον πατέρα της (Jeff Stone) να είναι περιορισμένες, ωστόσο, η ηθοποιός έχει μιλήσει σε συνεντεύξεις της για εκείνους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2011 στο Vanity Fair, όπου τους είχε περιγράψει ως τους «πιο cool γονείς του κόσμου».

«Η όλη φιλοσοφία του μπαμπά και της μαμάς μου ξεκινά με την ελευθερία, και αν κάνεις κάτι που θα βλάψει την εμπιστοσύνη τους, τότε τα χαλινάρια κάνουν την εμφάνισή τους -αντί να ξεκινούν με τα χαλινάρια και να σε αφήνουν στη συνέχεια πιο ελεύθερο- γεγονός που είναι απαίσιο επειδή με κάνει Πινόκιο», είχε πει αστειευόμενη τότε.

2015 Film Independent Spirit Awards

H Emma Stone και ο πατέρας της, Jeff Stone στα Film Independent Spirit Awards το 2015.

Επίσης, όταν κέρδισε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στα Oscars του 2017 για την ερμηνεία της στην ταινία «La La Land», είχε αναφερθεί και πάλι στην οικογένειά της. Τότε είχε αρκεστεί στο να πει «Σας αγαπώ τόσο πολύ. Σας ευχαριστώ για όλα». Το 2017, μάλιστα η Sone μας είχε συστήσει τον αδερφό της, Spencer, ο οποίος την είχε συνοδεύσει στην εμβληματική τελετή.

22nd Annual Critics Choice Awards - Arrivals

Η Emma Stone και ο Spencer Stone στα 22α Critics' Choice Awards 2016.

Invision

Το Όσκαρ στο σπίτι της μητέρα της και ο αγώνας με τον καρκίνο του μαστού

Μπορεί να μην είπε πολλά δημόσια, ωστόσο, το έδειξε έμπρακτα την αγάπη και εκτίμησή της, αφού της έχει δώσει το Oscar που κέρδισε τότε. Σε μία σχετική συζήτηση είχε αναφέρει πως το βραβείο το έχει η μητέρα της, αφού αισθάνεται παράξενα να το κρατήσει εκείνη στο δικό της σπίτι.

Το γεγονός ότι η μητέρα της Emma Stone διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2008 επηρέασε τη διαμόρφωση της σχέσης της ηθοποιού μαζί της. «Ήμουν παραδόξως στωική, το αντίθετο από το πώς είμαι συνήθως, αλλά ήταν τρομακτικό». Η Krista Stone χρειάστηκε να κάνει χημειοθεραπείες για περίπου ενάμιση χρόνο. Μιλώντας για αυτή την περίοδο και την υποστήριξη της κόρης είχε πει παλαιότερα «Είμαι βέβαιη ως όταν ήταν μόνη της, η Em ζούσε με φόβο και άγχος».

Η μητέρα της Emma κατάφερε να βγει νικήτρια από τη μάχη με τον καρκίνο και το 2012, οι δυο του συμμετείχαν σε έναν αγώνα δρόμου για γυναίκες (στο15ο Annual EIF Revlon Run/Walk For Women) ο οποίος έχει στόχο να συγκεντρώνονται χρήματα για έρευνες που αφορούν τον καρκίνο.

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP