Μπορεί να ήταν έκπληξη η υποψηφιότητα Σταμάτη στο MasterChef αλλά το κοινό ζητά να φύγει

Κατερίνα Μπούσιου
Μπορεί να ήταν έκπληξη η υποψηφιότητα Σταμάτη στο MasterChef αλλά το κοινό ζητά να φύγει

Το μεγάλο λάθος της παραγωγής του MasterChef με τον μαραθώνιο γκρίνιας της Γεωργίας και την επίθεση στη Χριστίνα χωρίς λόγο και αιτία. 

Σα διαγώνισμα στο σχολείο έμοιαζε η χθεσινή δοκιμασία στο MasterChef, για να βγουν οι 3 υποψήφιοι προς αποχώρηση και έτσι να λήξει η εβδομάδα θρίλερ, όπως την χαρακτήρισαν και οι κριτές. Μεταξεταστέοι με δεύτερη ευκαιρία έμειναν προς έκπληξη όλων ο Σταμάτης, αλλά δίκαια η Γεωργία και ο Χρήστος. Η σημερινή διαδικασία εξελίσσεται επίσης σε θρίλερ. Αλλά το κοινό ζητά να φύγει ο πρώτος και να σιωπήσει δια παντός η Γεωργία που πάλι δημιούργησε χθες φασαρία χωρίς λόγο και αιτία και με στόχο τη Χριστίνα ξανά.

https://www.instagram.com/p/C38jYUfLG7u/

Το «λάθος» της παραγωγής με τη Γεωργία και ο έκπληκτος Σταμάτης

Ούτε Πανελλήνιες να έδιναν χθες οι παίκτες του MasterChef, καθώς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μία διαδικασία αντιγραφής πιάτου, με κάπως ανορθόδοξο τρόπο τα πρώτα λεπτά. Οι 3 ομάδες των 4 παικτών που έχασαν την Τετάρτη, θα επέλεγαν μία καμπάνα που από κάτω είχε ένα πιάτο που έπρεπε να αντιγράψουν. Ο πιο αδύναμος από τους παίκτες θα έβγαινε υποψήφιος προς αποχώρηση.

Η βραδιά θρίλερ στο MasterChef είχε νικήτρια την Χριστίνα και ηττημένο λόγω συμπεριφοράς τον Άνχελ

Τα πιάτα αυτά ωστόσο τα είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι οι κριτές. Το μπαρμπούνι του Κουτσόπουλου, το ιαπωνικό πιάτο με κοτόπουλο του Κοντιζά και τα νιόκι με αχλάδι του Ιωαννίδη, έδειχναν εύκολα πιάτα, αλλά έκρυβαν μία σειρά δύσκολων τεχνικών και απαιτούσαν προσοχή στην παρασκευή.

Οι παίκτες σα να έγραφαν απροειδοποίητο διαγώνισμα, θα έπρεπε να διαβάσουν τη συνταγή για 5 λεπτά, να αφήσουν το χαρτί και αν ήταν καλοί στην μνήμη θα μπορούσαν να μαγειρέψουν δίχως άγχος. Κάποιοι παίκτες όμως, όπως ο Κώστας και ο Σταμάτης, είπαν τη συνταγή στον εξώστη που λειτούργησε ως το λυσάρι της εξέτασης.

Στον Σταμάτη όμως δεν βγήκε σε καλό γιατί στο πιάτο του Ιωαννίδη που διάλεξε η ομάδα του, έκανε την πιο αδύναμη προσπάθεια. Οι περισσότεροι παίκτες εξεπλάγησαν με την ανακοίνωση. Η Γεωργία δίκαια επίσης προτάθηκε προς αποχώρηση γιατί από το πιάτο του Κουτσόπουλου που είχε για αντιγραφή έλειπαν τα μισά και πλέον συστατικά, ενώ ο Χρήστος ήξερε εξαρχής ότι δεν θα μπορούσε να καταφέρει και πολλά με το πιάτο του Ιωαννίδη.

Το κοινό ήδη «ψήφισε» ποιον θέλει σήμερα να αποχωρήσει και αυτός είναι ο Σταμάτης. Για την έπαρση και το γενικότερο υφάκι στον διαγωνισμό, αλλά και την ατάκα όταν είπε ότι θα το θεωρήσει μεγάλη ντροπή να χάσει από τους άλλους δύο. Σου παραθέτω κάποια ενδεικτικά (από τα πολλά) tweets.

Και πάμε για λίγο στο κεφάλαιο Γεωργία, για την οποία οφείλει η παραγωγή να είναι λίγο πιο προσεκτική στον χειρισμό της. Χθες ενώ το επεισόδιο είχε ενδιαφέρον η ίδια για να καλύψει την ανικανότητά της για τη μη ολοκλήρωση του πιάτου, ξεκίνησε επίθεση πάλι στη Χριστίνα.

Ότι της πήρε ένα βιβλίο, ότι κομπορεύεται για την εμφάνισή της στο σπίτι και πως γενικότερα δεν την κάνουν παρέα. Δεν μας έφτανε ότι δεν σταματούσε (μοντάζ χρειάζεται) και μας προκαλούσε να κάνουμε ζάπινγκ, την είδαμε και εις διπλούν μετά το τέλος του επεισοδίου, σε ξεχωριστή συνέντευξη στα social media του διαγωνισμού.

https://www.instagram.com/reel/C38jrNys1or/

Η τοξικότητα κάποιων παικτών όταν δίδεται σε υπερβολικό βαθμό, κουράζει τον τηλεθεατή. Το είδαμε να συμβαίνει και πέρσι. Φέτος ελπίζαμε πως όλα θα είναι αλλιώς. Ειδικά τώρα που έχουμε νέες δοκιμασίες και κανονισμούς που μας εξιτάρουν ως κοινό, γιατί βλέπουμε κάτι διαφορετικό.

Η σημερινή αποχώρηση είναι επίσης θρίλερ και με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Η Γεωργία με κάποιον τρόπο πάντα τα καταφέρνει στο πιάτο αντιγραφής. Με βάση τις πιθανότητες, ο πιο αδύναμος κρίκος προς αποχώρηση είναι ο Χρήστος. Και οι τελευταίες πληροφορίες αυτό υποστηρίζουν.