Η ταλαντούχα ηθοποιός Μαίρη Μηνά είναι η νέα Πρωθιέρεια της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Τζένη Ντεμιράι
Η ταλαντούχα ηθοποιός Μαίρη Μηνά είναι η νέα Πρωθιέρεια της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
@ hellenic_olympic_committee

«Είναι πολύ μεγάλη συγκίνηση, πολύ βαθιά η τιμή», είπε μόλις χθες η Μαίρη Μηνά μετά την εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η μητρότητα, η υποκριτική και ο Μιχάλης Σαράντης.

Η Μαίρη Μηνά είναι η νέα Πρωθιέρεια της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024, όπως έγινε γνωστό σε εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την Τρίτη 13 Μαρτίου.

«Aνυπομονώ να ξεκινήσει αυτή η μεγάλη γιορτή και να είμαι και εγώ μέρος της»

Σε ανάρτηση που έκανε η ΕΟΕ για την Μαίρη Μηνά στο Instagram αναφέρει «H βραβευμένη ηθοποιός Μαίρη Μηνά που έχει θητεύσει ως Ιέρεια στις Τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας και ήταν μαθήτρια της Χορογράφου Αρτέμιδος Ιγνατίου, θα είναι η νέα Πρωθιέρεια στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι 2024».

Ο Μιχάλης Σαράντης λέει πως αυτή τη δουλειά την ξεκίνησε γιατί «δεν είχα τι να με κάνω». Και ευτυχώς

https://www.instagram.com/p/C4dCllZN-m_/

Η ίδια η ηθοποιός, σε δηλώσεις της μετά την εκδήλωση ανέφερε «Είναι πολύ μεγάλη συγκίνηση, πολύ βαθιά η τιμή. Προσωπικά ανυπομονώ να ξεκινήσει αυτή η μεγάλη γιορτή και να είμαι και εγώ μέρος της», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι τη συγκινεί βαθιά «το αδιόρατο που συμβαίνει, το υπερβατικό, που οι λέξεις δεν το χωρούν, που μόνο αν είσαι εκεί, απόλυτα ανοιχτός και απόλυτα παρών, νομίζω ότι μπορείς να το εισπράξεις και να το μεταδώσεις. Δε νομίζω ότι υπάρχει πιο ηχηρό μήνυμα από αυτό της ειρήνης που όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, είναι αυτό που η ανθρωπότητα νομίζω έχει την μεγαλύτερη ανάγκη».

Στη συνέχεια, η Μαίρη Μηνά πρόσθεσε «Δεν το αντιλαμβάνομαι ακριβώς σαν ρόλο. Έχει και μία προσωπική κατάθεση η εμπλοκή σε αυτή την τελετή. Έχει πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου ήδη».

Η Μαίρη Μηνά, η υποκριτική και ο Μιχάλης Σαράντης

Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίσαμε τη Μαίρη Μηνά ως «Αγγελική» στην ομώνυμη σειρά του Alpha το 2020, ωστόσο, η ενασχόλησή της με την υποκριτική είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Το 2016 αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών, ενώ την ίδια χρονιά ολοκλήρωσε και τις σπουδές της στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης).

Η καριέρα της στον κόσμο του θεάτρου ξεκίνησε από τη Σουηδία, όπου έκανε μαθήματα σε θέατρο ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το 2018 συμμετείχε στην θεατρική παράσταση «Με λένε Έμμα» και το 2019 στην παράσταση «Ορέστεια – Χοηφόροι».

mina-sarantis.jpg

Το 2023 συμμετείχε στην παράσταση «Βατράχια», μαζί με τον σύντροφο και πατέρα του παιδιού της, Μιχάλη Σαράντη και τους Άρη Σερβετάλη, Αργύρη Ξάφη, Ηλέκτρα Νικολούζου.

Τον Δεκέμβριο του 2023 η Μαίρη Μηνά βρέθηκε στην εκπομπή «Μαμά-δες» στην οποία μίλησε για το πόσο θετικά επηρέασε τη σχέση της με τον Σαράντη η επιλογή τους να συμπρωταγωνιστήσουν στο θέατρο, λέγοντας πως αυτό τους έφερε ακόμα πιο κοντά.

Στην ίδια εκπομπή η ηθοποιός αναφέρθηκε και στις νέες ισορροπίες που έχει φέρει στη ζωή τους ο ερχομός της κόρης τους αλλά και τις αλλαγές που έχει παρατηρήσει στον μπαμπά-Μιχάλη Σαράντη. «Υπάρχουν πολύ τρυφερά πράγματα που βλέπεις στον άλλον. Υπάρχουν άλλα πράγματα που ούτε κατά διάνοια δε σου περνούσαν ότι μπορούν να προκύψουν, είτε σαν συμπεριφορά, είτε σαν συνθήκη. Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να με διαλύσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαίρη Μηνά.

Η αφιέρωση που έκανε ο Μιχάλης Σαράντης στη Μαίρη Μηνά για την κόρη τους, θα σε κάνει να δακρύσεις

«Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω είναι να γεμίζω φιλιά την κόρη μου και την γυναίκα μου»

Ο Μιχάλης Σαράντης είναι ζευγάρι με τη Μαίρη Μηνά από το 2018. Από τότε μέχρι σήμερα προσπαθούν να διατηρούν χαμηλό προφίλ και δεν επιδιώκουν να απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης.

sarantis-mina.jpg

Ο ερχομός της κόρης τους, όμως, το 2022 άνοιξε μία «πόρτα εξωστρέφειας» και τους επέτρεψε να μιλούν ανοιχτά για τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν το ταξίδι της γονεϊκότητας.

Snapinsta.app_308244376_123709333788187_7726365029885197667_n_1024.jpg

Ένα μήνα περίπου μετά τη γέννηση της Βασιλικής – Γλυκερίας δήλωνε στην ΕΡΤ «Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω είναι να γεμίζω φιλιά την κόρη μου και την γυναίκα μου. Πλέω σε πελάγη ευτυχίας (που είμαι πατέρας) και συνειδητοποιώ πως όταν έρχεται μία νέα ζωή στον κόσμο και στο φως κάπως κι εμείς επανερχόμαστε αυτομάτως σε μία βαθιά αθωότητα που θα ήταν καλό να την επιστρατεύουμε στην καθημερινότητά μας, ανεξάρτητα από το αν έρχεται μία νέα ζωή μέσα στο σπίτι».

Δες στην παρακάτω gallery εικόνες που έχει αναρτήσει ο Μιχάλης Σαράντης με την κόρη του

Ο εγωκεντρισμός που «έφυγε» με τη γέννηση της κόρης τους

Σε αντίθεση με τον Μιχάλη Σαράντη, η Μαίρη Μηνά έχει επιλέξει να αναρτήσει εικόνες με τον καρπό του έρωτά τους μόλις 2 φορές. Η μία από αυτές ήταν τον Μάιο του 2023, με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας.

https://www.instagram.com/p/CsPLQc1r2qh/

Στην εκπομπή «Μαμά-δες» πάντως η Μαίρη Μηνά μίλησε αρκετά για την κόρη της, λέγοντας μεταξύ άλλων πως περπατάει από 10 μηνών και πως «είναι υπερκινητικό παιδάκι και δραστήρια».

Για τον ρόλο της ως μαμά είπε πως ενώ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αντιμετώπισε δύσκολες στιγμές, σε ψυχολογικό κυρίως επίπεδο, μετά τον ερχομό του παιδιού το τοπίο άλλαξε και «έγινε μία βουτιά από όλο αυτό το εγωκεντρικό πράγμα, το “τι μου συμβαίνει, τι θα κάνω, γιατί θα το κάνω”, μετατοπίστηκε όλο σε εκείνη».

Πηγή κεντρικής εικόνας: NDP