Μία απόπειρα δολοφονίας στην Παραλία φέρνει και το τέλος του Διονύση από τον αντίπαλό του

Κατερίνα Μπούσιου
Μία απόπειρα δολοφονίας στην Παραλία φέρνει και το τέλος του Διονύση από τον αντίπαλό του

Και μία για τον Γράντο στη συνάντηση του με τον Δημητρό στην Παραλία. 

Τα γυρίσματα του πρώτου κύκλου της Παραλίας τελείωσαν πριν λίγες μέρες στην Κρήτη και το ευχάριστο είναι πως θα συνεχίσει (εκτός απροόπτου) και για δεύτερη σεζόν. Και πριν μας αποχαιρετήσει μας έχει και μία έκπληξη για την πραγματική ταυτότητα τριών χαρακτήρων μας.

Ο Διονύσης υπό το βλέμμα του Καραχάλιου και ο Γράντος μαθαίνει ποιος είναι ο πατέρας του

Ο αστυνόμος Καραχάλιος δεν επέστρεψε στην Παραλία των Ματάλων τυχαία, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ούτε για να διεκδικήσει ξανά μόνο τη Μαρία (είναι και αυτό σημαντικό ωστόσο) αλλά για να πάρει και εκείνος εν μέρει την εκδίκησή του από τον Διονύση (Αλέξανδρο Λογοθέτη) που τον απομάκρυνε. Η έρευνά του για τη δολοφονία της Ρηνιώς μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμη στο τέλος της, αλλά σύντομα θα φτάσει μία άλλη έρευνα εξίσου ουσιαστική.

Φινάλε στην Παραλία με την ανακάλυψη δύο δολοφόνων: Το μήνυμα της Μαρίας Ναυπλιώτου

Ο Καραχάλιος έχει αρχίσει να ξεμπλέκει το κουβάρι του κυκλώματος της αρχαιοκαπηλίας και ο Διονύσης θα βρεθεί σίγουρα ενώπιον του νόμου και πολύ σύντομα. Αυτό που αποφεύγει και ο Λοίζος επίσης. Είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν θα γλιτώσει την τιμωρία. Όμως ο Καραχάλιος στα επόμενα επεισόδια θα αντιμετωπίσει μία μεγάλη δυσκολία καθώς γίνεται απόπειρα δολοφονίας του.

Ο μεγάλος γρίφος ωστόσο μέχρι το τέλος της σεζόν παραμένει η Νικολίνα. Η Μπέτυ Λιβανού έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής όλους τους κινδύνους και τα κατάφερε. Αλλά αυτή τη φορά η ψυχίατρος Μαίρη (Μηνά) θα φερθεί πιο έξυπνα παρόλο που θα απομακρυνθεί (αλλά για λίγο) από την αποθεραπεία του Δημητρού. Θα επανακάμψει δριμύτερη και τώρα πια θα τη δεις να συνεργάζεται ανοιχτά με τον Καραχάλιο. Αυτή τη σχέση την είχαμε υποπτευθεί εξαρχής και θα επαληθευτεί πως άτυπα είναι συνεργάτες.

Θα εμφανιστεί στο χωριό μάλιστα ο Δημητρός συνοδευόμενος από την ψυχίατρό του. Αλλά το χωριό θα είναι πολύ δύσπιστο. Όπως και η μαμά Νικολίνα. Κάθε μαρτυρία του Δημητρού προς τη γιατρό θα πρέπει να την ελέγχει. Αλλά ο Δημητρός θα μαρτυρήσει αρκετά στοιχεία εν αγνοία του.

Το πλέον σίγουρο είναι μέχρι το τέλος της σεζόν πως ο Γράντος θα μάθει πως είναι γιος του Δημητρού. Και φυσικά η ζωή του ανατρέπεται προς το χειρότερο. Ούτε η Κερασία, ούτε η Τες θα μπορέσουν να τον βοηθήσουν.