Η πρώτη ανάρτηση της Μαρίνας Σάττι μετά τον χαμό του πατέρα της είναι πλημμυρισμένη από συναισθήματα

Τζένη Ντεμιράι
Η πρώτη ανάρτηση της Μαρίνας Σάττι μετά τον χαμό του πατέρα της είναι πλημμυρισμένη από συναισθήματα

Περίοδο πένθους περνά η Μαρίνα Σάττι, μόλις έναν μήνα πριν κληθεί να τραγουδήσει στη σκηνή της Eurovision.

Έξι ημέρες μετά τον θάνατο του πατέρα της, Αλί Οσμάν Σάττι, η Μαρίνα Σάττι έκανε την πρώτη της ανάρτηση στο Instagram, η οποία μπορεί να μην είχε λέξεις αλλά ήταν πλημμυρισμένη από συναισθήματα.

Η τραγουδίστρια, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision τον ερχόμενο Μάιο, έχασε τον πατέρα της στις 2 Απριλίου, σε ηλικία 68 ετών, έπειτα από πρόβλημα που αντιμετώπιζε με την υγεία του.

Μετά από μερικές ημέρες σιωπής, η καλλιτέχνις δημοσίευσε ένα story στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μέσω του οποίου έδειξε ότι τα λόγια είναι περιττά, αλλά η αγάπη μεγάλη.

Συγκεκριμένα, η 37χρονη Μαρίνα ανέβασε μία παιδική της φωτογραφία, στην οποία o κ. Αλί Οσμάν την κρατά στους ώμους τους και μαζί ποζάρουν για ένα «κλικ», δίπλα σε άλλους Σουδανούς φίλους ή συγγενείς.

Η φωτογραφία είναι από τις λίγες εικόνες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητα και δείχνουν την τραγουδίστρια με τον πατέρα της.

Η Μαρίνα Σάττι έχασε τον πατέρα της κι όλοι θυμόμαστε τα συγκινητικά της λόγια για εκείνον

O Αλί Οσμάν Σάττι, υπήρξε αναισθησιολόγος και είχε κάνει σπουδαίο έργο στην Κρήτη ενώ υπήρξε διδάκτωρ με ειδίκευση και με μεταπτυχιακό που έκανε στη Γαλλία. Ο μπαμπάς της Σάττι ήρθε στα 18 του χρόνια στην Ελλάδα για να σπουδάσει Ιατρική.

Πηγαίνοντας στην Αθήνα για τις σπουδές του, γνώρισε την μητέρα της, η οποία είχε φύγει από τον τόπο καταγωγής της, την Κρήτη, με σκοπό να σπουδάσει μηχανικός.

Η Μαρίνα Σάττι, ο πατέρας της και το Σουδάν

Μπορεί η Μαρίνα να επιλέγει να μη δημοσιεύει συχνά στιγμές με την οικογένειά της, ωστόσο, έχει δείξει με όσα έχει πει σε συνεντεύξεις της τους τρυφερούς δεσμούς που την δένουν τόσο με τον πατέρα της, όσο και με την μητέρα της.

Η Ελληνοσουδανή καλλιτέχνις μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4» είχε πει για τους γονείς της:

«Η μαμά μου είχε μεγαλώσει στην Κρήτη, ο μπαμπάς μου είχε μεγαλώσει στο Σουδάν, ήρθε φοιτητής στην Αθήνα και έτσι γνωρίστηκαν. Υπάρχουν διαφορές όπως καταλαβαίνετε και ακόμα υπάρχουν. Πιστεύω ότι κατάφεραν να βρουν μια ισορροπία λόγω του έρωτα και στη συνέχεια ήρθαμε και εμείς, τα παιδιά. Θαυμάζω τη μαμά μου γι’ αυτό, για τον ατίθασο χαρακτήρα της. Μεγαλώνοντας συνειδητοποιώ λέω “ουάου, μαγκιά”. Ο μπαμπάς μου ήταν ο πρώτος μαύρος που αντίκρισε η γιαγιά μου».

marina_oikogeneia.jpg

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εγώ πήγαινα τα καλοκαίρια στο Σουδάν. Η οικογένεια εκεί με δέχτηκε ακόμα πιο θερμά από όσο δέχτηκαν εκείνον στην Ελλάδα. Η κουλτούρα του Σουδάν ήταν η κανονικότητά μου. Ας πούμε πως εκεί ερχόμαστε από μια χώρα που είμαστε κάπως πιο μπροστά σε κάποια πράγματα. Επίσης, ήταν η οικογένεια «του άντρα στο Σουδάν». Η γιαγιά μου και η θεία μου είχαν δυο χαρακιές στο μάγουλο, κάτι που το κάνουν στις φυλές εκεί για να δείχνουν από που είναι και που ανήκουν».

Silia Kapsis: «Μαρίνα Σάττι, ο μπαμπάς σου σε κοιτάει, σε προστατεύει και θα είναι μαζί σου»

Μετά την είδηση θανάτου του πατέρα της Μαρίνας Σάττι, η αντίδραση της Silia Kapsis, της 17χρονης που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision, ήταν αυτή που στάθηκε στο επίκεντρο.

Η δημοσιογράφος της εκπομπής «Super Κατερίνα», Μένια Κούκου, που βρέθηκε στον χώρο όπου η τραγουδίστρια πραγματοποιεί τις πρόβες με τους χορευτές της για το κομμάτι «Liar», το οποίο θα ερμηνεύσει στον διαγωνισμό, ζήτησε το σχόλιο της Silia για την είδηση του Αλί Οσμάν Σάττι, με εκείνη να δείχνει ξαφνιασμένη, αποδεικνύοντας δεν το γνώριζε.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πως νιώθει τώρα, είναι πολύ δύσκολο αυτό το πράγμα και θέλω να πω μόνο ότι Μαρίνα Σάττι, ο μπαμπάς σου σε κοιτάει, σε προστατεύει και θα είναι μαζί σου», ακούγεται να λέει.

Στη συνέχεια, η Silia φαίνεται να δακρύζει και να επαναλαμβάνει «Είναι δύσκολο πράγμα, πάρα πολύ δύσκολο και πρέπει να πάει στη σκηνή και να το κάνει για τον πατέρα της, Και ό,τι θέλεις Μαρίνα, είμαι εδώ (…) και θα σκίσεις».

«Στην οικογένειά μου είμαστε πολύ δεμένοι, μόνο η μαμά μου κι εγώ είμαστε μαζί», πρόσθεσε, με δάκρια στα μάτια, εξηγώντας με αυτόν τον τρόπο τον λόγο που δείχνει ευσυγκίνητη με την είδηση της απώλειας του κ. Σάττι.

Λίγο αργότερα, ο Γιάννης Πουλόπουλος ανέφερε ότι ο πατέρας της Silia δεν έχει φύγει από τη ζωή, όπως θα μπορούσε κανείς να υποθέσει, αλλά ζει μακριά, έχοντας χωρίσει με την μητέρα της.

Eurovision 2024: Αλλαγές στα προγνωστικά αλλά η Σάττι δεν πτοείται & αποκαλύπτει ένα νέο για το Zari

Πηγή κεντρικής εικόνας: @marina_satti