Μπορείς να δεις τον Robert Powell - Ιησού από τη Ναζαρέτ και τα εισιτήρια κοστίζουν 22 λίρες

Μπορείς να δεις τον Robert Powell - Ιησού από τη Ναζαρέτ και τα εισιτήρια κοστίζουν 22 λίρες
Carlton International Media Limited

Ο Robert Powell, o ηθοποιός που το 1977 ενσάρκωσε τον Ιησού από τη Ναζαρέτ στο έργο του Φράνκο Τζεφιρέλι, σε μια νέα εμφάνιση στις 12 Μαΐου.

Είναι η εποχή εκείνη του χρόνου που ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ επιστρέφει στις τηλεοπτικές μας οθόνες, όπως κάθε χρόνο, από τη δεκαετία του 90 ως σήμερα.

Ο Ιησούς... Powell

Έργο του Franco Zeffirelli, από το 1977, ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ αποτελεί την πιο δημοφιλή μεταφορά στη μικρή οθόνη του βίου και των παθών του Χριστού και το πρόσωπο του βρετανού ηθοποιού Robert Powell αποτέλεσε την πιο δημοφιλή εικόνα ενσάρκωσης του Ιησού. Ακόμα και ο Πάπας έχει δει τη σειρά και έχει δώσει την έγκρισή του γι΄αυτή και για τη δουλειά που έκανα όλοι οι συντελεστές.

Πολλά είχαν γραφτεί και άλλα τόσα ακουστεί για τη μοίρα του Robert Powell, ο οποίος πέρσι επέστρεψε με ένα ντοκιμαντέρ στο BBC μελετώντας τον αληθινό Ιησού από τη Ναζαρέτ, ταξιδεύοντας στους Άγιους Τόπους, σε ένα έργο τεσσάρων επεισοδίων.

Olivia Hussey: Πώς είναι σήμερα η Παναγία του Ιησού από τη Ναζαρέτ

Εκεί ο Powell, λίγο πριν συμπληρώσει φέτος τα 80 του χρόνια, ήρθε ξανά κοντά στον Ιησού και στο βίο του και ακολούθησε τα βήματά του με τρόπο πολύ διαφορετικό σε σχέση με το 1977.

Αυτή η εικόνα του Χριστού είναι αυτή που είχαμε κι εμείς για εκείνον.

«Ήταν διαφορετική αυτή η επιστροφή στην ιστορία του Ιησού, επειδή ήταν άλλος ο τρόπος. Ήθελα να κάνω τη σειρά αυτή, γιατί για τα τελευταία 40 χρόνια απέφευγα τον Ιησού τελείως. Ο Franco κι εγώ πιστέψαμε πως θα συνδυάσουμε τον Χριστό με την ανθρώπινη φύση του και θα μπορούσαμε να δείξουμε την ανθρώπινη πλευρά του, κάτι που καταλάβαμε γρήγορα πως είναι ακατόρθωτο. Το να προσπαθήσεις να υποδυθείς τον θεό είναι ο σύντομος δρόμος για να φτάσεις σε νευρικό κλονισμό, οπότε έκανα πίσω. Ο καθένας μας έχει τη δική του εικόνα για τον Χριστό αλλά τα δεκάδες χιλιάδες γράμματα που λάβαμε τότε, έλεγαν το ίδιο πράγμα: Αυτή η εικόνα του Χριστού είναι αυτή που είχαμε κι εμείς για εκείνον. Έλαβα κάποτε και ένα γράμμα από έναν άνθρωπο που δούλεψε με ηλικιωμένους στην Αφρική και μου περιέγραφε πως έδειξε τη σειρά σε ανθρώπους εκεί και πως έβλεπαν τη Σταύρωση και μια γυναίκα δάκρυσε και μετά από δύο ημέρες έφυγε από τη ζωή κι αυτή ήταν μια από τις τελευταίες εικόνες που είδε, εκεί κατάλαβα τη δύναμη που έχει κάτι τέτοιο, είναι φαινόμενο. Ακόμα και τώρα με σταματούν στον δρόμο στην Ελλάδα κι ας έχω κοντά μαλλιά και γυαλιά.

Νομίζω ότι αυτός ο ρόλος και η ταινία είχαν τόσο μεγάλη σημασία στον πολιτισμό επειδή καταφέραμε να προσεγγίσουμε ένα τόσο μεγάλο κοινό και επειδή ήμασταν τόσο μη συγκεκριμένοι στην προσέγγισή μας όσον αφορά τον Ιησού», είχε πει ο Powell στο Sky History.

Δες τον Powell από κοντά

Τώρα αν θες φέτος να δεις τον Robert από κοντά, ο ηθοποιός κάνει μια εμφάνιση στη Βρετανία σε ένα αφιέρωμα στον Dickens. Ο Powell θα παρακολουθήσει τη συναρπαστική ζωή του συγγραφέα μέσα από τα δικά του γραπτά και γράμματα μαζί με αυτά των φίλων και των συγχρόνων του. Το σενάριο φωτίζεται από μερικές από τις πιο αστείες σκηνές σε όλη τη λογοτεχνία καθώς και από τις πιο συγκινητικές. Ο Robert θα ζωντανέψει χαρακτήρες που αγαπήθηκαν παγκοσμίως, από τον κύριο Pickwick, τον Mr. Micawber και την κυρία Nickleby, μέχρι την κυρία Gamp, τον Uriah Heep και τον Scrooge και θα αποκαλύψει τον Dickens ως κοινωνικό μεταρρυθμιστή, ηθοποιό, επιχειρηματία, και, πάνω απ' όλα, τον Ντίκενς ως υπέρτατο διασκεδαστή.

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 22 λίρες και θα τα βρεις εδώ