Olivia Hussey: Πώς είναι σήμερα η Παναγία του Ιησού από τη Ναζαρέτ

Olivia Hussey: Πώς είναι σήμερα η Παναγία του Ιησού από τη Ναζαρέτ

H ηθοποιός απέκτησε μεγάλη αναγνωρισιμότητα μέσα από την συμμετοχή της στην σειρά του Franco Zeffirelli.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ είναι μια πολύ δημοφιλής τηλεοπτική mini σειρά βρετανικής και ιταλικής παραγωγής του Franco Zeffirelli. Θεωρείται η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Στην Ελλάδα την παρακολουθούμε ανελλιπώς κάθε μεγάλη εβδομάδα και την έχουμε ταυτίσει με τον εορτασμό του Πάσχα. Ο Robert Powell και η Olivia Hussey υποδύθηκαν τον Ιησού και την Παναγία και έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας στους ρόλους αυτούς.

https://www.instagram.com/p/CNLBUelHRr-

Τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1975 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 1976 και έγιναν στο Μαρόκο και την Τυνησία. Οι σκηνές των συναγωγών πραγματοποιήθηκαν στο νησί Djerba, ενώ οι σκηνές της Ιερουσαλήμ γυρίστηκαν στην πόλη της Τυνησίας Μοναστήρι. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά από το ιταλικό κανάλι RAI 1 στις 27 Μαρτίου 1977. Ο προϋπολογισμός της ήταν 180.000.000 δολάρια και η κινηματογράφησή της έγινε από την RAI Radiotelevisione Italiana.

https://www.instagram.com/p/B-04qohHC_F

Το έργο του Franco Zeffirelli ήταν υποψήφιο σε πέντε κατηγορίες στα βρετανικά βραβεία BAFTA δεν κατάφερε όμως να κερδίσει. Ήταν επίσης υποψήφιο σε τρεις κατηγορίες στα αμερικανικά Emmy ενώ βραβεύτηκε σε τρεις τεχνικές κατηγορίες από το Εθνικό Ιταλικό Συνδικάτο Κινηματογραφικών Δημοσιογράφων με το βραβείο Nastro d’Argento.

Ποια είναι η Οlivia Hussey

Η Βρετανίδα ηθοποιός Olivia Hussey γνώρισε μεγάλη αναγνωσιμότητα για την ερμηνεία της ως η μητέρα του Ιησού. Η 71χρονη πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές (έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 60 ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα).

Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ ευαισθητοποιημένη σε θέματα ψυχικής υγείας και έχει μιλήσει ανοιχτά για τους αγώνες της με τη διπολική διαταραχή. Η ηθοποιός έχει εκδόσει τα απομνημονεύματά της, «The Girl on the Balcony: Olivia Hussey Finds Life After Romeo and Juliet» όπου καταγράφει τη ζωή και την καριέρα της.

https://www.instagram.com/p/Ci-W_qjLSYw

Πριν λίγους μήνες η Olivia Hussey ήρθε στο προσκήνιο του Τύπου μετά από πολλά χρόνια αφού μαζί με τον Leonard Whiting (υποδύθηκε τον Ρωμαίο στη σειρά του Zeffirelli) αποφάσισαν να μηνύσουν την εταιρεία παραγωγής Paramount Pictures για σεξουαλική εκμετάλλευση 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας.

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα το αγόρι με τα καταγάλανα μάτια που υποδύθηκε τον Ιησού;

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ήταν 15 και 16 ετών όταν συμμετείχαν σε γυμνές ερωτικές σκηνές. Τον Ιανουάριο του 2023 οι ηθοποιοί αποφάσισαν να καταθέσουν μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Santa Monica, κατηγορώντας την παραγωγή για σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση, εξαπάτηση και συναισθηματική χειραγώγηση. Οι δυο τους διεκδικούν500 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο που βίωσαν εν μέσω γυρισμάτων.

Πώς είναι σήμερα η ηθοποιός

Η 71χρονη σήμερα Hussey έχει κάνει τρεις γάμους κι έχει αποκτήσει δυο γιους και μία κόρη.

https://www.instagram.com/p/CnC8CcEvR5B

Tα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλείψει την υποκριτική και ζει ήρεμα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στο Los Angeles σε μια φάρμα, όπου ασχολείται κατά βάση με την κτηνοτροφία.

Πηγή κεντρικής: apimages.com