Το «άδικο» φινάλε της Μάγισσας δίχασε το κοινό: Οι αντιδράσεις αλλά και οι εξαιρετικές ερμηνείες

Κατερίνα Μπούσιου
Το «άδικο» φινάλε της Μάγισσας δίχασε το κοινό: Οι αντιδράσεις αλλά και οι εξαιρετικές ερμηνείες

Η πρώτη εμφάνιση της Μαρίας Κίτσου. Η κινηματογραφική εικόνα και οι εξαιρετικές ερμηνείες από Έλλη Τρίγγου, Θέμις Μπαζάκα, Αναστάση Ροϊλό και όλο το υπόλοιπο καστ αποζημίωσαν εν μέρει το κοινό. 

Το τελευταίο επεισόδιο στη Μάγισσα, της μεγαλύτερης τηλεοπτικής παραγωγής της φετινής χρονιάς αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον για το κοινό. Οι προσδοκίες ήταν πολλές για αυτό και υπήρξε και μεγάλη απογοήτευση για ορισμένα σημεία της πλοκής, από το κοινό. Όπως πάντα συμβαίνει όμως με όλες τις σειρές. Ωστόσο, υπήρξε μία βιασύνη να χωρέσουν όλες οι εξελίξεις σε ένα και μόνο επεισόδιο. Ακόμη και για το ποιοι τελικά τιμωρήθηκαν, ποιοι έζησαν και κυρίως γιατί το ζευγάρι της σειράς, ο Αναστάσης Ροϊλός και η Έλλη Τρίγγου, έπρεπε στο τέλος να χωριστεί από τον θάνατο.

Δεν είναι απαραίτητο πάντως να έχουμε πάντα Happy End στις ιστορίες.

https://www.instagram.com/p/C5x2y_Ko9mg/

Ο δολοφόνος Τζανής και το τέλος της Θεοφανώς που κανείς δεν ήθελε

Η Μάγισσα, αποτελεί έναν τηλεοπτικό άθλο για το επίπεδο της παραγωγής της. Για την κινηματογραφική της απόδοση από τον Λευτέρη Χαρίτο, για το σενάριο που έγραψε η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης, αλλά κυρίως για το σπουδαίο καστ σε όλα τα επίπεδα των ρόλων. Και μας το έδειξαν και απόψε, στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της σειράς. Η casting director Μιράντα Ρωσταντή, έκανε πάλι το θαύμα της, όπως και σε άλλες φετινές τηλεοπτικές παραγωγές.

Δεν έλειψαν οι ανατροπές και κάποιες αναίτιες εκπλήξεις.. Οι οποίες και ξεκίνησαν μετά την εισβολή στον Πύργο των Λασκαραίων. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ο κύκλος της μεγάλης τιμωρίας. Πριν από αυτή, η πρώτη έκπληξη ήταν η κίνηση της Γερακίνας να απελευθερώσει τη Σκεύω και τα εγγόνια της από τα δεσμά του γιου της και να την αφήσει να φύγει μαζί με τον Μισέλ. Μία σπάνια στιγμή γυναικείας αλληλεγγύης για τα δεδομένα της εποχής. Πλήρωσε όμως και εκείνη ένα τίμημα που δεν της άξιζε. Να χάσει τον γιο της Θράσο. Ο οποίος παρά την πρόθεσή του να παραδοθεί δολοφονήθηκε από το πρωτοπαλίκαρο του Τζανή. Εξαιρετικός και απόψε ο ηθοποιός Άρης Νινίκας. Αν και το φινάλε του φάνηκε λίγο παράδοξο για ότι μας είχε δείξει μέχρι σήμερα και πολύ σύντομο.

thrasos.jpg

Η συνέχεια έγινε με τη Δαμιανή σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει τον Τζανή. Παρακαλώντας ακόμη και τη Θεοφανώ για αυτό και κρατώντας την ζωντανή για να τη χρησιμοποιήσει ως αντάλλαγμα. Και όταν πια όλα είχαν τελειώσει, ομολόγησε στον γιο της και αυτοκτόνησε. Έδωσε το τέλος της και πάλι με στόχο να σώσει τον γιο της. Η Κατερίνα Λέχου στον πιο...μισητό ρόλο της καριέρας της, εισέπραξε το «μπράβο» του κοινού, όπως της άξιζε. Αλλά και εδώ, είχαμε αρκετές αντιδράσεις. Γιατί τελικά δεν τιμωρήθηκε για όσα έκανε. Και κυρίως γιατί δεν έγινε ποτέ συνάντηση με τον Μιχαήλ για να αναμετρηθούν για τα κρίματά της. Δεν είχαμε την πλοκή που άξιζε σε αυτόν τον ρόλο.

Ούτε φυσικά την τιμωρία του Μιχαήλ για όσα έκανε στον Τζανέτο. Ούτε όμως και την τιμωρία του Τζανή που δολοφόνησε τον πατέρα του Μιχαήλ.

Ο θρήνος του Τάσου Νούσια στη συνέχεια για τον γιο του ήταν από τα highlights της σειράς. Υπέροχος!

Όπως ήταν φυσικό, όλοι περίμεναν την τελική αναμέτρηση Θεοφανώς και Κυπριανής. Η αναμέτρηση του καλού με το κακό. Τελικά η μία σκότωσε την άλλη, σε μία σκηνή που έκοψε την ανάσα. Αρχικά όταν η Κυπριανή τη λάβωσε με το μαχαίρι που είχε δηλητήριο και μετά όταν η Θεοφανώ (με τη βοήθεια της μαμάς Αναχίτ ως όραμα) την μαχαίρωσε, παίρνοντας εκδίκηση και για τον δικό της θάνατο.

Παρά τις εξαιρετικές ερμηνείες της Έλλης Τρίγγου, του Αναστάση Ροϊλού και της Θέμις Μπαζάκα, το κοινό διχάστηκε. Με τη θυσία της Θεοφανώς για να σωθούν όλοι οι άλλοι και φυσικά γιατί το πιο δημοφιλές ζευγάρι της σειράς, δεν έμεινε μαζί μέχρι τέλους. Αντίθετα, έζησε ο Τζανής. Ποιος; Ο Τζανής. Η μάγισσα θυσιάστηκε για τους άλλους όμως, για να κλείσει ο κύκλος του κακού.

Συγκινητικό και συγκλονιστικό, αλλά επίσης βιαστικό το τελευταίο αντίο Ροϊλού και Τρίγγου. Αυτό το «αντίο» ήταν για Όσκαρ.

Το «αντίο» από τη σεναριογράφο της σειράς

Η σεναριογράφος της Μάγισσας, Μελίνα Τσαμπάνη, λίγες ώρες πριν το επικό φινάλε έκανε μία ανάρτηση μιλώντας για τις δυσκολίες αλλά και για την ιδιαιτερότητα της σειράς. Μιλώντας εν μέρει (πριν προβληθεί το επεισόδιο) και για το νόημα που πολλοί δεν κατάλαβαν.

Και όπως έγραψε μεταξύ άλλων αφού είχε ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές της σειράς: «Απόψε προβάλλεται το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου μέρους μιας σειράς που αγαπήσαμε πολύ. Μια ιστορία δύσκολη να ειπωθεί και να υλοποιηθεί από πολλές απόψεις...Κι έχεις ξαφνικά βρεθεί με μια οικογένεια «τρελών» που πίστεψαν με πάθος σ ’αυτό που πίστεψες κι εσύ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ομορφιά της δουλειάς μας και σ ’αυτούς χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ... Φινάλε λοιπόν σήμερα για τον πρώτο κύκλο της Μάγισσας και αν κάτι εκτιμήσαμε βαθιά, προχωρώντας στο πλευρό αυτών των ηρώων είναι πως η ελευθερία είναι μια πολύ ακριβή κατάκτηση. Ίσως η πιο ακριβή… γιατί πρέπει πρώτα να πολεμήσεις με τον εαυτό σου κι αυτή είναι πάντα η δυσκολότερη μάχη. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ…ούτε ξεκίνησε εδώ…γιατί οι κύκλοι είναι αέναοι. Και κάθε γενιά θα κληθεί να πολεμήσει με τους δικούς της δαίμονες, αναζητώντας την κάθαρση. Εις το επανιδείν λοιπόν και ευχόμαστε σε όλους καλή θέαση».

tsampani.jpg

Η Μάγισσα τελείωσε και έρχεται η Μάγισσα - Φλεγόμενη Καρδιά. Το teaser του δεύτερου κύκλου κυκλοφόρησε με την πρώτη εικόνα της Μαρίας Κίτσου. Ως βενετσιάνα Μάγισσα.

mariakitsou.jpg