Η κάμερα στη σκηνή και ο φραπέ: Η Μαρίνα Σάττι τα αποκάλυψε όλα για την εμφάνισή της στη Eurovision

Η κάμερα στη σκηνή και ο φραπέ: Η Μαρίνα Σάττι τα αποκάλυψε όλα για την εμφάνισή της στη Eurovision
NDP Photo Agency

Τι συνέβη με το περίφημο «Τα, τα τα» και γιατί η Μαρίνα Σάττι και ο λόγος που ήθελε τον ελληνικό στίχο στο «Ζάρι». 

Λίγο πριν αναχωρήσει για την ευρωπαϊκή της περιοδεία για να γνωρίσουν οι Ευρωπαίοι λίγο παραπάνω το «Ζάρι», πριν τον ημιτελικό της Eurovision, η Μαρίνα Σάττι μίλησε τόσο για την εμφάνισή της πάνω στη σκηνή, τον σκοπό που έχει αυτό το act στην τεράστια φέτος σκηνή του Malmo Arene στη Σουηδία, αλλά και το πώς θα τη δουν οι τηλεθεατές στην οθόνη τους. Αλλά τι συνέβη με αυτό το «Τα, τα, τα»;

«Θα ήθελα να πάμε εκεί και να τα "σπάσουμε"»

Ανεξάρτητα από το αν σου αρέσει το «Ζάρι», οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι η πιο unique σε στόχο και σκοπό εκπροσώπησή μας στη Eurovision. Η λαλίστατη στο χθεσινό press event Μαρίνα Σάττι, μας εξήγησε ακριβώς όλη αυτή την προετοιμασία για το τραγούδι, για το πώς συνδυάστηκαν οι μελωδίες, τι στόχο είχε αυτή η μουσική πρόταση, λίγο πριν μας αποκαλύψει πολλά για το πώς θα εμφανιστεί στη φετινή Eurovision. Θα υπάρχει τελικά εύρημα ή όχι; Σε αυτό έδωσε και μία ξεκάθαρη απάντηση ο Φωκάς Ευαγγελινός που έχει αναλάβει όλο αυτό το project μαζί με τον χορογράφο Majnoon.

Η πρώτη ανάρτηση της Μαρίνας Σάττι μετά τον χαμό του πατέρα της είναι πλημμυρισμένη από συναισθήματα

https://www.instagram.com/reel/C4WK6eSCFNx/

Η Μαρίνα Σάττι δεν είναι μία τυχαία περίπτωση για τα μουσικά μας πράγματα και έπρεπε να αισθάνεται πολύ σίγουρη τόσο για το τραγούδι, όσο και για τη σκηνική της παρουσία στον 84ο διαγωνισμό της Eurovision. Στο χθεσινό press event μας αποκάλυψε πώς θα εμφανιστεί, γιατί το act με τη χρήση μίας κάμερας (φακός) και τι συνέβη τελικά με αυτό το «Τα, τα, τα». Για να ξεκινήσω από αυτό, ήταν απλά τα λόγια που έλεγε στο demo η Μαρίνα με τους μουσικούς της, μέχρι να ετοιμαστούν οι στίχοι. Κάποια στιγμή αποφάσισαν να το κρατήσουν σε ένα σημείο του τραγουδιού.

Τι θέλει να κάνει η Μαρίνα στη σκηνή του Maleme και τι θα κάνει τελικά. Όπως είπε: «Εγώ θα ήθελα να πάμε εκεί και να τα «σπάσουμε» και να πουν "Τι ωραία που ήταν η Ελλάδα"». Αν πάει καλά και στα αποτελέσματα μακάρι και κυρίως για τον κόσμο που το θέλει και το περιμένει. Εξ αρχής σκεφτόμουν όλες τις παραμέτρους. Ότι είναι ένας μουσικός διαγωνισμός που στοχεύει στο τέλος σε μία ζωντανή εμφάνιση. Και μάλιστα μία ζωντανή εμφάνιση την οποία ο κόσμος δεν θα τη δει με γυμνό μάτι αλλά με έναν φακό και μία οθόνη. Όλο το act είναι στημένο σε αυτό. Αλλιώς το ένα, αλλιώς το άλλο. Όλες οι αποφάσεις που έχουμε πάρει και για τη σκηνική παρουσίαση και για τη μουσική, πιστεύω ότι είναι σωστές. Tη χορογραφία, την πιστεύω φουλ. Η σκηνή είναι πολύ μεγάλη φέτος, θα είναι σε σχήμα σταυρού. Και κάθε πλευρά της, κάθε άξονας είναι 18 μέτρα. Για να διασχίσεις τη σκηνή, τρέχεις. Κάναμε πρόβες σε μία προσομοίωση της σκηνής και τρέχαμε».

Και συνέχισε λέγοντας: «Το βασικό μήνυμα του φετινού project είναι το ότι πάμε με ένα ρίσκο χωρίς να θέλουμε να μοιάσουμε σε αυτές τις western τάσεις, με ένα συγκεκριμένο ήχο με ένα καλογυάλισμα στην εικόνα. Ήθελα ακριβώς το ανάποδο αλλά και να μιλήσουμε με μία γλώσσα γνώριμη. Το να πάμε με αγγλικό στίχο θα ήταν λάθος, θα ήταν όλο μπερδεμένο μήνυμα».

https://www.instagram.com/p/C5GzlTUiClc/

Αν και η Μαρίνα Σάττι μίλησε για το act, ο Φωκάς Ευαγγελινός δεν μίλησε για εύρημα φέτος πάνω στη σκηνή, λέγοντας ότι και τα 3 λεπτά είναι ευρηματικά: «Θα εστιάσω πάνω στη Μαρίνα. Το ελληνικό στοιχείο θα υπάρχει στην σκηνή, αλλά όχι με τον τρόπο του βίντεο κλιπ. Δεν θα υπάρχει τίποτε από το βιντεο κλιπ, είναι μία καινούργια πρόταση». Και συνέχισε λέγοντας πως θα εστιάσει στις εκφράσεις και στην κίνηση της τραγουδίστριας.

Η τραγουδίστρια πάντως υπερασπίστηκε μιλώντας και στην εκπομπή Super Κατερίνα, το αρχικό βίντεο κλιπ του τραγουδιού στην παρουσίασή του, λέγοντας μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν: «Ναι, η Ελλάδα είναι μισοτελειωμένος φραπέ και πλαστική καρέκλα».