Ο μεγάλος έρωτας στο Προξενιό της Ιουλίας που προκαλεί αντιδράσεις κι ένας μοιραίος θάνατος

Κατερίνα Μπούσιου
Ο μεγάλος έρωτας στο Προξενιό της Ιουλίας που προκαλεί αντιδράσεις κι ένας μοιραίος θάνατος

Θα θυσιαστούν για την ευτυχία των παιδιών τους: Γενικά όλοι οι έρωτες στο Προξενιό της Ιουλίας είναι καταστροφικοί από όλες τις απόψεις. Μετά την Πέγκυ Τρικαλιώτη και μία ακόμη γυναίκα έχει ένα ξαφνικό τέλος. 

Μία πολύ ωραία αποτύπωση των παθογενειών της κοινωνίας σε μία επαρχιακή πόλη, βλέπουμε στο Προξενιό της Ιουλίας με ελάχιστες υπερβολές προς χάριν της μυθοπλασίας. Ήδη έχουμε δει, αλλά δεν έχουμε πλήρως καταλάβει, το μέγεθος της επιρροής προς τους άλλους, του έρωτα της Στάσας με τον Κωστή Στασινόπουλο. Μπορεί αυτό το τηλεοπτικό ταίριασμα της Ελισάβετ Μουτάφη και του Δημήτρη Αλεξανδρή να είναι από τα αγαπημένα του κοινού, αλλά θα αποβεί σχεδόν μοιραίο για μία άλλη γυναίκα. Υπάρχει εξήγηση για αυτό το σχεδόν.

Η Ιουλία προσπαθεί να ξεφύγει από τον Γιωργίκη και η Στάσα από τη μοίρα της

Η Ελισάβετ Μουτάφη, μετά από εκείνον τον καταπληκτικό ρόλο και στο Βραχιόλι της Φωτιάς στην ΕΡΤ, φέτος ζει μία ακόμη πολύ καλή επαγγελματική της στιγμή με τον ρόλο της Στάσας στο Προξενιό της Ιουλίας. Τραγική η ηρωίδα της από όλες τις απόψεις. Αγάπησε τον Στράτο στα νιάτα της, παντρεύτηκε και συμβιβάστηκε με τον πατέρα της Ιουλίας (δε λέμε του Ρήγα γιατί θα αποδειχθεί πως δεν είναι), δολοφόνησαν τον σύζυγό της και έκανε τα πάντα για να μη μάθει κανείς πως το παιδί της κόρης της είναι του Γρηγόρη.

Στο Προξενιό της Ιουλίας έχουμε διπλή απιστία και το ξαφνικό τέλος μίας αγαπημένης ηθοποιού

Για πολλές από τις πράξεις της δεν έχει δικαιολογία, γιατί μπροστά στο προσωπικό της συμφέρον, τίποτε δεν υπολογίζει. Όμως όπως θα δεις και στη συνέχεια δεν χρησιμοποιεί απλά τον Στασινόπουλο (επειδή εκείνος έσωσε τον γιο της), αλλά τον ερωτεύεται πραγματικά. Και οι δύο βρίσκουν προστασία στην αγκαλιά του άλλου. Ο Δημήτρης Αλεξανδρής ως ρόλος βέβαια έχει δηλώσει πως ήταν ερωτευμένος μαζί της από παλιά.

alexandris.png

Όμως θα γίνουν αντιληπτοί από τους άλλους, ενώ η Κατερίνη και σύζυγος του Στασινόπουλου θα καταλάβει πως κάτι συμβαίνει, αφού έχει χαθεί κάθε επικοινωνία μαζί του και θα λάβει και σχετική μαρτυρία από κάποια που τους είδε. Η ηθοποιός Ευτυχία Μελή που την υποδύεται σε συνέντευξή της στην εκπομπή Super Κατερίνα μίλησε για αυτή την αποκάλυψη: «Δεν ξέρω αν θα ζητήσει εκδίκηση, δεν την έχω για τέτοια, θα πληγωθεί και θα φύγει. Υπάρχει μία περίπτωση να πεθάνει, γιατί βλέπουμε σε μία σκηνή τη Φιλιώ να κλαίει γιατί δεν βλέπει τη μάνα της. Έχει εννοηθεί ότι ίσως πεθάνει, αλλά νομίζω πως όχι».

Ένα ακόμη στοιχείο που συνηγορεί στον θάνατό της, είναι κάποιες σκηνές που έχουμε δει μετά τη δολοφονία Γιωργίκη, όπου ο Κωστής είναι διαρκώς στο πλευρό της Στάσας, αλλά η Κατερίνη δεν είναι πουθενά. Είναι η εποχή που έχει ανοίξει πλέον ο κύκλος της μεγάλης συμφοράς στη σειρά.

alexanrisaikaterini.png

Όμως Στάσα και Κωστής θα αναγκαστούν να βάλουν κατά μέρος την ευτυχία τους για να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά τους, ο Ρήγας και η Βαγγελίτσα. Είναι το μόνο καλό νέο για τη σειρά.