Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή: Το «ευχαριστώ» του Θανάση Ευθυμιάδη και οι κορυφαίοι ρόλοι

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή: Το «ευχαριστώ» του Θανάση Ευθυμιάδη και οι κορυφαίοι ρόλοι
NDP PHOTO AGENCY

Η ηθοποιός που λατρεύτηκε ως «Μαντάμ Σουσού» και ως Χριστίνα Μαρκάτου από τον Αντώνη Καλούδη στο Ντόλτσε Βίτα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Tην είδηση έκανε γνωστή μέσα από μια λιτή ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook ο Σταμάτης Κραουνάκης, γράφοντας «Έφυγε η Άννα» και δημοσιεύοντας ένα βίντεο από τη συνεργασία τους στο Ηρώδειο το 2008.

Οι μεγάλοι τηλεοπτικοί ρόλοι της Άννα Παναγιωτοπούλου

Η ηθοποιός λατρεύτηκε από τους πιο παλιούς για τον ρόλο της στη «Μαντάμ Σουσού», την ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά, που προβλήθηκε από την ΥΕΝΕΔ - σημερινή ΕΡΤ2 - τη σεζόν 1986-87. Η ίδια υποδυόταν τη Σουσού Παναγιώτου, σύζυγο ψαρά που ονειρευόταν μεγαλεία και αριστοκρατίες παρά την ταπεινή καταγωγή της.

https://www.instagram.com/p/C6igPh9ANn3/

Η ηθοποιός όμως ξεχώρισε και στον ρόλο της Όλγας Χαρίτου-Παπαχαρίτου στις «Τρεις Χάριτες», την κωμική σειρά του Mega που προβλήθηκε τη σεζόν 1989-1990, στην οποία συμμετείχαν και η Νένα Μεντή αλλά και η Μίνα Αδαμάκη. Oι «Τρεις Χάριτες» άλλωστε, αποτελούν μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.

https://www.instagram.com/reel/Ck1B4yMrOZD/

Για τους νεότερους ωστόσο, η Άννα Παναγιωτοπούλου έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τον ρόλο της Χριστίνας Μαρκάτου στη σειρά «Ντόλτσε Βίτα» που προβλήθηκε στο Mega από το 1995-1997, επαναλήψεις της οποίας παίζονται κάθε χρόνο στην τηλεόραση σημειώνοντας και πάλι μεγάλη επιτυχία.

Ο ρόλος της Χριστίνας ήταν αρκετά προοδευτικός για τα δεδομένα της εποχής, αφού η ηρωίδα ζούσε τον απόλυτο έρωτα με έναν πολύ μικρότερο σε ηλικία άντρα από εκείνη, τον Αντώνη Καλούδη (Θανάσης Ευθυμιάδης). Οι δε ατάκες της σειράς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ακόμα και σήμερα.

https://www.instagram.com/p/CUSNMRwIUpE/

Φυσικά η ίδια συμμετείχε και σε άλλες σειρές, όπως το Safe Sex, Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο, Οξυγόνο, Αυστηρώς Κατάλληλο.

Το συγκινητικό «αντίο» του Αντώνη και της Ασπασίας

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης, ο συμπρωταγωνιστής της στη σειρά «Ντόλτσε Βίτα» στον ρόλο του Αντώνη Καλούδη, στην είδηση του θανάτου της Άννας Παναγιωτοπούλου έκανε μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση στο προφίλ του στο Instagram, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από την τότε συνεργασία τους και γράφοντας: «Ακριβώς 29 χρόνια πριν, τον Μάιο του 1995, είχαμε κάνει το πρώτο μας γύρισμα για το Ντόλτσε Βίτα...Σ' ευχαριστώ από καρδιάς.
Καλό σου ταξίδι...».

https://www.instagram.com/p/C6i7J9UovGA/

Και η ηθοποιός Μαρία Καβογιάννη όμως, η οποία συμμετείχε στη σειρά στον ρόλο της Ασπασίας, θέλησε να πει το δικό της «αντίο» στην Χριστίνα Μαρκάτου.

«Άννα μου δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης γιατί αναστηθήκαμε όλοι μέσα από τους ρόλους σου, το ταλέντο σου και την γενναιοδωρία σου. Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα…» έγραψε χαρακτηριστικά, αναρτώντας και μια κοινή τους φωτογραφία από την εποχή του Ντόλτσε Βίτα.

https://www.instagram.com/p/C6jBn2kCcXj/

Το θέατρο στη ζωή της Άννας Παναγιωτοπούλου

Η Άννα Παναγιωτοπούλου μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή, υπήρξαν βασικά μέλη του Ελεύθερου Θεάτρου από τις απαρχές του, σημειώνοντας την πρώτη του μεγάλη επιτυχία με την παράσταση Και συ χτενίζεσαι.

Εκεί ανέβαζαν θεατρικές παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, ενώ το 1980, όταν το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, από τους δύο ηθοποιούς, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου, η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε αλλά έγραφε και το σενάριο.

https://www.instagram.com/p/C6i0eduo_76/

Λίγα λόγια για τη ζωή της Άννας Παναγιωτοπούλου

Η Άννα Παναγιωτοπούλου παντρεύτηκε το 1972 και τον επόμενο χρόνο απέκτησε έναν γιο, τον Δημήτρη, από τον οποίο είχε και ένα εγγόνι. Το 2016 ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή.

Η ηθοποιός είχε γεννηθεί στην Κυψέλη σε μεγαλοαστική οικογένεια και τα τελευταία χρόνια ζούσε στην περιοχή του Λυκαβηττού, περνώντας ωστόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα, έως και χρόνο, στην Τήνο.

Η ίδια γνώριζε από μικρή πως θέλει να γίνει ηθοποιός, ωστόσο οι γονείς της ήταν αντίθετοι. Η ίδια βρήκε λοιπόν, την ευκαιρία όταν την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, να επιστρέψει κρυφά και να δώσει εξετάσεις στο Εθνικό. Εκεί ήταν που συνάντησε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν στην ίδια τάξη.

https://www.instagram.com/p/B_mNjqxH2BM/