Η Τζένη Χειλουδάκη παίζει μουσική...

Η Τζένη Χειλουδάκη παίζει μουσική...

Τη θυμάμαι να κάνει πόρτα στα ιστορικά κλαμπ της Αθήνας, όταν τα πλάσματα που σύχναζαν σ'αυτά, σε μια Αθήνα που ζούσε τη νύχτα και ονειρεύονταν την παρεκτροπή και τη δοκιμή των ορίων της, ήταν παραδείσια, πολύχρωμα, εξωτικά. Και εκείνη μια βασίλισσα, κοσμικής ομορφιάς, διακτινισμένη στα υπόγεια του κέντρου, με τους μεγάλους καθρέφτες και τ'αλκοόλ και τις δυνατές χάουζ μουσικές, να βαφτίζει έρωτες για μια νύχτα αιώνιους, με τα κορμιά να ζητάνε τα δικαιώματα τους.

Έκανε πασαρέλα πιο κοσμοπολίτισσα και ακομπλεξάριστη από κάθε άλλη. Λίγωσε με την ομορφιά της. Λατρεύτηκε αλλά και σύρθηκε δέσμια λέξεων της σε εκπομπές και σχόλια. Μια σχέση με έναν εισαγγελέα. Πείτε μου θυμάστε; Η Τζένη Χειλουδάκη είναι το πρόσωπο μιας ολόκληρης δεκαετίας. Φωτογραφημένη με γούνες, σε λιμουζίνες, γυμνή, με κοσμήματα, ροζ, σαν Αλίκη, σαν γατούλα και σαν ύαινα, σαν πεσμένος άγγελος απ'αυτούς που δεν έχουν φύλο, όπως έλεγε και ο τίτλος του βιβλίου της.

Η δημόσια Τζένη. Η Τζένη που δεν χωρούσε. Που δεν ήταν το ένα ή το άλλο, αλλά όλα. Που πόζαρε σαν αντικατοπτρισμός στα σκοτάδια σ'αυτοκίνητα που ψώνιζαν σώματα κρυφά για να συναντήσουν τις ίδιες ψυχές, που ούτε και αυτές έχουν φύλο. Γίνεται τραγούδι απ'τον Ρασουλη. «Γεια σου κυρ εισαγγελέα με την Τζένη την ωραία». Την ωραία και εντελώς μοιραία για τη ζωή και τις επιλογές τουλάχιστον ενός, του κυρ εισαγγελέα. Διασημότητα. Κούραση.
Η Τζένη Χειλουδακη, επιστρέφει στην Κρήτη, στο νησί της. Και μετά πάντα το κλείσιμο του ματιού στην Αθήνα.

Αλλά η Τζένη είναι το πρόσωπο εκείνου του νυχτερινού παρελθόντος που μας έκανε να βολτάρουμε στην αγρία πλευρά του δρόμου και μας κοίταξε κατάματα σαγηνεύοντας υπνωτικά μικροαστισμούς, προκαταλήψεις και φοβίες. Και μπορεί για τους περισσότερους από μας το πάρτι να τέλειωσε, αλλά όχι για την Τζένη. Λοιπόν;

Απόψε και αύριο παίζει μουσική στον Πολυχώρο Χυτήριο, εγκαινιάζοντας στην ουσία το μπαρ, πάνω στα ψηλοτάκουνα της, μες στα μεταξωτά της, με τις λάμψεις στα ξανθά της μαλλιά. Τόσο χολιγουντιανή όσο και πλάσμα της νύχτας στο Γκάζι. Αφεθείτε της...