Φίλοι και πρώην σύντροφοι γύρισαν την πλάτη στον πρίγκιπα Harry για το βιβλίο που ετοιμάζει

Μαρία Ροδίτη
Φίλοι και πρώην σύντροφοι γύρισαν την πλάτη στον πρίγκιπα Harry για το βιβλίο που ετοιμάζει

AP Photo/Peter Dejong

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Ο πρίγκιπας Harry έκανε κρούση σε φίλους και πρώην συντρόφους μέσα στο καλοκαίρι ζητώντας τους να μιλήσουν στον συγγραφέα-φάντασμα, J.R. Moehringer, για να εμπλουτίσει τα απομνημονεύματά του, με τους περισσότερους να του λένε «όχι».

10 Ιανουαρίου 2023. Μια ημερομηνία που σίγουρα η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας θα θυμάται για χρόνια, καθώς τότε αναμένεται να κυκλοφορήσει το βιβλίο του Πρίγκιπα Harry, με τίτλο «Spare». Ένα βιβλίο γεμάτο αποκαλύψεις για το Παλάτι και τις συμπεριφορές των βασιλικών μελών, ένα βιβλίο που στην ουσία θα αποτελεί τα απομνημονεύματα του Δούκα του Sussex και θα βγάλει στο φως όλα όσα συνέβαιναν στο Buckingham και κανείς δεν επιβεβαίωνε.

Το Spare θα είναι διαθέσιμο και σε audio book (δηλαδή σε ηχητικό βιβλίο) με αφήγηση από τον ίδιο τον Πρίγκιπα Harry. Μάλιστα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της βρετανικής Mirror, ο σύζυγος της Meghan Markle- σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει όσο περισσότερο και πιο πειστικό υλικό μπορούσε στο βιβλίο του- έκανε κρούση σε φίλους και πρώην συντρόφους το καλοκαίρι ζητώντας τους να μιλήσουν στον συγγραφέα-φάντασμα J.R. Moehringer, με τους περισσότερους να του λένε «όχι».

Τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry έχουν όνομα και φυσικά είναι σπόντα στη βασιλική οικογένεια

Οι παλιοί φίλοι και οι πρώην σύντροφοι είπαν «όχι» στον Πρίγκιπα Harry

Ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House ισχυρίζεται ότι το βιβλίο του Πρίγκιπα Harry «θα μεταφέρει τους αναγνώστες αμέσως πίσω σε μια από τις πιο οδυνηρές εικόνες του 20ού αιώνα: την εποχή που 2 νεαρά αγόρια, 2 πρίγκιπες, ο William και ο Harry, περπατούσαν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους, πριγκίπισσας Diana, καθώς ο κόσμος παρακολουθούσε με θλίψη και φρίκη τα όσα συνέβαιναν».

Britain Royals

Chris Jackson/Pool Photo via AP

Και για να έχει ακόμα περισσότερα στοιχεία στο Spare, λέγεται ότι ο Πρίγκιπας Harry πλησίασε το περασμένο καλοκαίρι φίλους και πρώην συντρόφους του ζητώντας τους να μιλήσουν στον συγγραφέα-φάντασμα, J.R. Moehringer, με εκείνους κι εκείνες τελικά να μη δέχονται. Σύμφωνα με πηγή της Mirror, οι περισσότεροι άνθρωποι έμειναν έκπληκτοι όταν τους ζητήθηκε να μιλήσουν για πτυχές της ζωής του Harry, αφού εκείνος τους έλεγε για χρόνια να αποφεύγουν να μιλούν στα Μέσα Ενημέρωσης. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιο γνωστές πρώην σύντροφοι του Harry ήταν η 37χρονη Chelsy Davy και η 33χρονη ηθοποιός Cressida Bonas, αλλά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν ανάμεσα στους ανθρώπους που ο Δούκας πλησίασε ήταν και αυτές.

https://www.instagram.com/p/CkN0-TkIE-G

Πηγή που μίλησε στη The Sun ανέφερε συγκεκριμένα: «Ο Harry πράγματι με προσέγγισε. Οι φίλοι και οι πρώην σύντροφοι ήταν πραγματικά ευγενικοί/ές και είπαν ότι θα το σκεφτούν, αλλά οι περισσότεροι είπαν ''όχι''». Και συνέχισε: «Έμοιαζε ειρωνικό το γεγονός ότι ο Harry έλεγε πως θα έβγαινε εκτός εαυτού αν είχε και μόνο την υποψία ότι μίλησαν στα media, και τώρα τούς ζητά ο ίδιος να μιλήσουν γιατί θέλει τη βοήθειά τους».

Η μετάφραση του βιβλίου και οι δωρεές του Harry από τα έσοδα

Το 416 σελίδων βιβλίο, το οποίο στο εξώφυλλο έχει τον πρίγκιπα Harry, θα κοστίζει 28 λίρες, ενώ το audio book θα κοστίζει 20 λίρες. Ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House ανέφερε ότι τα απομνημονεύματα του Harry θα είναι διαθέσιμα στα Αγγλικά στις εξής χώρες: στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ινδία, τη Νότια Αφρική και τον Καναδά. Το βιβλίο, επίσης, θα μεταφραστεί σε 15 ακόμη γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των ισπανικών, ιταλικών, γερμανικών και κινέζικων. Μάλιστα, η ισπανική έκδοση θα φέρει τον ακόμα πιο χαρακτηριστικό τίτλο Spare: In the Shadow.

Britain Meghan Lawsuit

AP Photo/Seth Wenig, File

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Ο Markus Dohle, Διευθύνων Σύμβουλος του εκδοτικού οίκους Penguin Random House, δήλωσε για το βιβλίο του Πρίγκιπα Harry: «Το Penguin Random House έχει την τιμή να δημοσιεύει την ειλικρινή και συναισθηματικά ισχυρή ιστορία του πρίγκιπα Harry για τους αναγνώστες παντού. Μοιράζεται ένα εξαιρετικά συγκινητικό προσωπικό ταξίδι από το τραύμα στη θεραπεία, ένα ταξίδι που μιλά για τη δύναμη της αγάπης και θα εμπνεύσει και θα ενθαρρύνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Ένας εκπρόσωπος του Πρίγκιπα ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι ο Harry θα δωρίσει χρήματα από το βιβλίο του για να στηρίξει βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις, ενώ εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου αποκάλυψε: «Ο Δούκας του Sussex δώρισε 1.500.000 εκατομμύρια δολάρια στο Sentebale, μια οργάνωση που ίδρυσε με τον πρίγκιπα Seeiso προς τιμήν των μαμάδων τους, η οποία υποστηρίζει ευάλωτα παιδιά και νέους στο Λεσότο και την Μποτσουάνα που έχουν πληγεί από τον HIV/AIDS. Ο πρίγκιπας Harry θα δωρίσει επίσης στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό WellChild το ποσό των 300.000 λιρών. Το WellChild, του οποίου υπήρξε βασιλικός προστάτης για 15 χρόνια, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά και στους νέους με πολυσύνθετες ανάγκες υγείας να φροντίζονται στο σπίτι αντί στο νοσοκομείο, όπου είναι δυνατόν».