Τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry έχουν όνομα και φυσικά είναι σπόντα στη βασιλική οικογένεια

Τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry έχουν όνομα και φυσικά είναι σπόντα στη βασιλική οικογένεια

Ο πρίγκιπας Harry έξω από το κάστρο του Windsor τον Σεπτέμβριο του 2022

AP

Ο Harry διάλεξε έναν τίτλο που αντιπροσωπεύει ακριβώς το πώς νιώθει με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Όλοι περιμένουν τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry. Τι σκοπεύει να συμπεριλάβει στο βιβλίο του; Ποιες στιγμές της καθημερινότητάς του με τη βασιλική οικογένεια; Αυτός λέγεται πως είναι και ο τρόμος των μελών που δεν ξέρουν τι μπορεί να πέσει στα βλέμματα του κοινού.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του βιβλίου έκανε αρκετούς κύκλους μέχρι τελικά να καταλήξει κάπου και, σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, πλέον έχουμε και το όνομα.

Το όνομα του βιβλίου του πρίγκιπα Harry: Spare

Μετά από μήνες φημολογιών και άγνοιας σχετικά με τετελεσμένες πληροφορίες αναφορικά με τα απομνημονεύματα του Harry, o Markus Dohle, παγκόσμιος CEO της Penguin Random House που έχει αναλάβει την έκδοσή τους, αποκάλυψε πως το βιβλίο θα έχει τον τίτλο «Spare».

https://www.instagram.com/p/CkNyx6Mol37

Η λέξη «spare» στα Αγγλικά σημαίνει «εφεδρικός, έξτρα, επιπλέον», κάτι που αποτελεί ξεκάθαρη σπόντα προς τη βασιλική οικογένεια. Υπάρχει μία πολύ γνωστή βασιλική έκφραση για τα παιδιά στη βασιλική οικογένεια, «the heir and the spare» (μτφρ. «ο διάδοχος και ο εφεδρικός), και αναφέρεται στο γεγονός ότι όλη η σημασία δίδεται στον μεγαλύτερο γιο ως διάδοχο ενώ οι μικρότεροι αποτελούν απλά τις ρεζέρβες σε περίπτωση που ο μεγάλος πεθάνει. Τα Media κατά παράδοση ασχολούνται με τον διάδοχο σε αντίθεση με τους νεότερους που παραγκωνίζονται. Κανείς δε φανταζόταν, όμως, πως ο Harry θα ήταν τόσο αγαπητός, ενίοτε και περισσότερο από τον William.

Britain Royals

«Το ‘Spare’ φέρνει τους αναγνώστες αμέσως πίσω σε μια από τις πιο οδυνηρές εικόνες του 20ου αιώνα: δύο νεαρά αγόρια, δύο πρίγκιπες, που περπατούν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους, καθώς ο κόσμος παρακολουθούσε με θλίψη - και φρίκη. Καθώς η Diana, η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναπαυόταν, δισεκατομμύρια αναρωτήθηκαν τι πρέπει να σκέφτονται και να αισθάνονται οι πρίγκιπες - και πώς θα εξελισσόταν η ζωή τους από εκείνο το σημείο και μετά», είπε ο εκδοτικός σε ένα δελτίο του.

Πότε θα κυκλοφορήσει

Όπως ανακοίνωσε ο Dohle, τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry θα κυκλοφορήσουν στις 10 Ιανουαρίου του 2023 και θα είναι διαθέσιμα σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, καθώς σε μορφή audiobook, στο οποίο θα διαβάζει ο ίδιος ο Harry.