Το κεφάλαιο selfie είναι ένας βασικός λόγος που η Kate Middleton θεωρείται το πιο cool royal μέλος

Το κεφάλαιο selfie είναι ένας βασικός λόγος που η Kate Middleton θεωρείται το πιο cool royal μέλος
Getty Images

Η συνήθεια της Kate στην οποία ο William είναι «αλλεργικός».

Ενώ στις επίσημες εμφανίσεις των βασιλικών μελών τούς βλέπουμε να φωτογραφίζονται από κάθε οπτική γωνία, υπάρχει κάτι που οι περισσότεροι τείνουν να αποφεύγουν -με εξαίρεση όμως την Kate Middleton.

Ειδικότερα, το κεφάλαιο selfie μπορεί να είναι από τις ελάχιστες λατρεμένες συνήθειες της σύγχρονης ζωής που δεν θα δεις να αγκαλιάζεται σύντομα από άτομα όπως ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα -χάρη στους άγραφους βασιλικούς κανόνες. Αλλά και ο πρίγκιπας William έχει πει αρκετές φορές ότι είναι «αλλεργικός» σε αυτή τη εκδοχή φωτογραφιών.

Και η αλήθεια είναι πως στις δημόσιες εμφανίσεις των βασιλικών μελών βλέπουμε πάρα πολύ συχνά πλήθος κόσμου να κρατά με αισιοδοξία τα smartphone του με την ελπίδα να απαθανατίσουν το τέλειο στιγμιότυπο για το Instagram, χαμογελώντας δίπλα σε royal μέλη όπως ο William ή η Kate. Και παρόλο που η συντριπτική πλειονότητα των θαυμαστών φεύγει χωρίς μια selfie, η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι μια από τις πολύ λίγες που χαίρονται να «μπουν» στην εκάστοτε φωτογραφία.

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton ψάχνουν CEO και ζητούν ένα χαρακτηριστικό

Στα πιο πρόσφατα νέα της 41χρονης τώρα, και για ακόμα μία φορά απέδειξε πως οι selfie φωτογραφίες είναι το «στοιχείο» της. Ειδικότερα, κατά την επίσκεψή της στη φιλανθρωπική οργάνωση νέων Streets of Growth του Λονδίνου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (19/9), ανάμεσα σε ουσιαστικές συνομιλίες στις οποίες συμπεριλήφθηκε και ένα podcast, η Kate Middleton δεν δίστασε να ποζάρει για ακόμα μία φορά χαμογελαστή με θαυμαστές της και να γίνει μέρος (ξανά) μίας selfie.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, με την παρουσία της στο σημείο θέλησε να στηρίξει ευάλωτα άτομα ηλικίας 15-25 ετών. Nέους που κινδυνεύουν από την κοινωνική απομόνωση, την εκμετάλλευση, την ψυχολογική και σωματική βία και την εγκληματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, συνομίλησε με νεαρά άτομα για την ψυχική υγεία και τη σημασία του να μιλήσουμε για αρνητικά συναισθήματα που «η κοινωνία μάς λέει να κρατάμε ιδιωτικά».

Catherine, Princess of Wales Visits Streets of Growth in London
LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 19: Catherine, Princess of Wales poses for a selfie during her visit at Streets of Growth on September 19, 2023 in London, England. (Photo by Peter Nicholls - WPA Pool/Getty Images)

Ενώ δεν υπάρχει επίσημη απαγόρευση των selfies στο βασιλικό πρωτόκολλο, αρκετά μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν εκφράσει την απέχθειά τους για αυτές. Ο βασιλιάς Κάρολος αποφεύγει εντελώς τα smartphones, το 2018 ο William περιέγραψε τον εαυτό του ως «αλλεργικό» στις selfies, ενώ το 2015 ο Χάρι επέπληξε αστειευόμενος ένα θαυμαστή του στην Αυστραλία για τη συνήθεια αυτή, λέγοντάς του χαρακτηριστικά:

«Μισώ τις selfies. Σοβαρά, πρέπει να ξεφύγεις από αυτό (τη συνήθεια), ξέρω ότι είσαι νέος, οι selfies όμως είναι κακές. Απλά βγάλε μια κανονική φωτογραφία!».

Η βασίλισσα Ελισάβετ σίγουρα δεν θα πόζαρε για ένα «ανόητο» στιγμιότυπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ βρισκόταν στον θρόνο. Ωστόσο, δύο βασιλικοί θαυμαστές έγιναν πρωτοσέλιδο το 2014, όταν μια προσεκτικά συγχρονισμένη selfie κυκλοφόρησε με την τότε μονάρχη να χαμογελά. Ήταν τα μέλη της ομάδας χόκεϊ της Αυστραλίας, Jayde Taylor και Brooke Peris, που τράβηξαν τη μοναδική φωτογραφία καθώς πόζαραν για να πανηγυρίσουν τη νίκη εναντίον της Μαλαισίας στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, και η Βασίλισσα που βρισκόταν εκεί χαμογέλασε στην κάμερα χωρίς να καταλάβει πως πήρε μέρος εν αγνοία της σε αυτή τη selfie.

Τα «Curtain Bangs» στο νέο κούρεμα της Kate Middleton χαρίζουν έξτρα όγκο στα μαλλιά

Το look της Kate

Για την περίσταση, η 41χρονη επέλεξε ξανά κοστούμι, σε nude χρώμα αυτή τη φορά, συνεχίζοντας έτσι το σερί των πιο πρόσφατων εμφανίσεών της με το εν λόγω dress code. Με το Roland Mouret κοστούμι των 750 λιρών να ταιριάζει άψογα στο δυναμικό προφίλ της Kate, το εφαρμοστό παντελόνι καμπάνα κολάκεψε επίσης τα πόδια της. Το look ολοκλήρωσε με λευκό T-shirt, σκουλαρίκια Kiki McDonough και γόβες Gianvito Rossi.

Catherine, Princess of Wales Visits Streets of Growth in London
LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 19: Catherine, Princess of Wales arrives for a meeting with frontline staff from Streets of Growth on September 19, 2023 in London, England. (Photo by Peter Nicholls - WPA Pool/Getty Images)