Jon Hamm

Ένας τρελός τρελός άνδρας.

O Jon Hamm είναι ο Don Draper. Και ο Don Draper δεν είναι τίποτα λιγότερο από το απόλυτα αρχετυπικό αρσενικό. Από την ώρα (το 2007) που φόρεσε το καβουράκι του και αποφάσισε να διαβεί το κατώφλι του studio του αμερικάνικου τηλεοπτικού δικτύου AMC που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της σειράς «Mad Men» στην οποία ο Jon πρωταγωνιστεί υποδυόμενος τον Don οι γυναικείες καρδιές άρχισαν να φλέγονται δίχως σταματημό. Και ευτυχώς που την πήρε αυτή την απόφαση ο 40χρονος ηθοποιός γιατί εκτίναξε την καριέρα του στα ύψη και τον σύστησε στα πέρατα του κόσμου, σε κάθε γωνιά της γης όπου κατοικούν οι εκατομμύρια φανατικοί θαυμαστές της σειράς. Μέχρι τότε δεν ήταν πως καθόταν με σταυρωμένα χέρια ο άνθρωπος αλλά, μάλλον, καμία από τις επιλογές του δεν είχε αποδειχθεί τόσο σοφή. Από τα μέσα της δεκαετίας του 90 έχει υποδυθεί μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές και η προσπάθειά του να τα καταφέρει στον σκληρό κόσμο του Hollywood απέδωσε καρπούς με τους «Τρελούς Άνδρες» που τον έστειλαν, επιτέλους, και στην πολυπόθητη μεγάλη οθόνη. Το 2000 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία «Space Cowboys» του Clint Eastwood και συνέχισε και με άλλους κινηματογραφικούς ρόλους που, όμως, δεν έχουν καταφέρει να τον αναδείξουν ως έναν σημαντικό ηθοποιό του σινεμά -μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Πάντως η τηλεοπτική του καριέρα ανθεί και έχει γεμίσει τις προθήκες του σπιτιού του με μια Χρυσή Σφαίρα (και 3 ακόμα υποψηφιότητες, μία για κάθε σεζόν της σειράς δηλαδή) για το ρόλο του Don Draper και 4 υποψηφιότητες για Emmy συν δύο ακόμα για την guest εμφάνισή του στην κωμική σειρά «30 Rock».

Σε αντίθεση με τον χαρακτήρα του Don Draper που δεν έχει αφήσει ποδόγυρο για ποδόγυρο της Νέας Υόρκης ο Jon Hamm είναι από το 1997 πιστός στη μεγάλη αγάπη της ζωής του, την ηθοποιό και σεναριογράφο Jennifer Westfeldt. Παρόλο που έχουν περάσει ήδη μια ζωή μαζί δεν έχουν παντρευτεί αλλά αυτό δεν τους κάνει λιγότερο «soul mates» όπως έχει επανειλημμένως δηλώσει ο Hamm σε συνεντεύξεις του. Και αυτή δεν είναι η μοναδική αντιδιαμετρικά αντίθετη πτυχή της προσωπικότητάς του με εκείνη του Don Draper. Ο Jon αν και για τις ανάγκες του ρόλου του καπνίζει αρειμανίως έχει κόψει, στην πραγματική ζωή του, το κάπνισμα από τότε που ήταν 24 ετών. Και, όχι, η παραγωγή δεν έχει αποφασίσει να του καταστρέψει την υγεία αφού όλοι οι ηθοποιοί καπνίζουν φυτικά τσιγάρα.

Ο Jon Hamm εκτός από επιτυχημένος τηλεοπτικός ηθοποιός και πιστός ερωτικός σύντροφος είναι, επίσης, και ένας από τους πιο σέξυ άνδρες του πλανήτη σύμφωνα όχι μόνο με τις γυναίκες που λιώνουν γι αυτόν αλλά και κατά τη γνώμη των εγκυρότερων περιοδικών όπως το GQ, το People και το Entertainment Weekly. Δεν θα διαφωνήσουμε μαζί τους.