Ρενέ Στυλιαρά: «Η ζωή δεν είναι για να περιμένεις... είναι για να διεκδικείς, να δρας»!

Πατούλια Κατερίνα
Ρενέ Στυλιαρά: «Η ζωή δεν είναι για να περιμένεις... είναι για να διεκδικείς, να δρας»!

«Δεν πιστεύω πως υπάρχει μόνος ένας άνθρωπος εκεί έξω για εμάς, άλλωστε εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε πάντα ο ίδιος άνθρωπος», μας λέει η Ρενέ Στυλιαρά και καταλαβαίνουμε απόλυτα γιατί ο ρομαντισμός της σε αυτόν τον digital κόσμο αγαπήθηκε τόσο πολύ σε όλες τις social πλατφόρμες. 

 

Τα quotes της στο Instagram, αναπαράγονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και είναι πάντα to the point, είναι λες και γράφτηκαν για εσένα. Έχεις σίγουρα κάνει share στα stories σου μία από εκείνες τις «μεγάλες αλήθειες» που έχει μοιραστεί η Ρενέ Στυλιαρά στο προφίλ της στο Instagram κι είναι εκείνες οι λέξεις οι απλές, αλλά τόσο ουσιαστικές, που σε έχουν σίγουρα κάνει να πεις: «αυτό νιώθω τώρα, πώς το ήξερε».

Με περισσότερους από 200.000 followers στο Instagram, 1 εκατομμύριο Likes στο Tik Tok, η Ρενέ μας μιλάει μέσα από όλες τις socialομιντιακές διαύλους επικοινωνίας που έχει για τον μεγάλο έρωτα, για την ουσία του για πάντα μαζί και για τις δεύτερες ευκαιρίες, στην αγάπη και στη ζωή. Και τώρα μας μιλάει και μέσα από το Queen.gr στην παρακάτω συνέντευξη.

«Για πάντα & λίγο ακόμα…»: Η φράση αυτή αποτελεί το βασικό quote στο bio σου. Είναι ρεαλιστικό τελικά το για πάντα στη σημερινή εποχή του έρωτα fast food; Και τι σημαίνει ουσιαστικά το για πάντα για εσένα; Μπορεί τελικά ο έρωτας να κρατήσει για πάντα; Μπορεί η αγάπη να μας κρατήσει για πάντα μαζί;

Ο ρεαλισμός είναι ο τρόπος με τον οποίο κάποιος αντιλαμβάνεται μια πραγματικότητα και τους περιορισμούς αυτής.

Άλλοτε σαν ευχή, άλλοτε σαν μια βαθύτερη ανάγκη. Ασφαλώς, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες και μια ευκολία στην αντικατάσταση των σχέσεων. Ωστόσο, εμένα με γοητεύει η επιδιόρθωση και η συντήρηση των συναισθηματικών έργων. Κατανοώ γιατί επιμένουν όλοι ν’ αναρωτιούνται εάν ο έρωτας ή μια αγάπη μπορεί να κρατήσει για πάντα, αλλά αυτό δεν παύει να είναι μια προσπάθεια να κατέχουμε κάτι το οποίο φτιάχτηκε για να είναι ελεύθερο και να μεταμορφώνεται.

Ποιο ήταν το quote εκείνο – η φράση- που νιώθεις πως έγινε viral και σε έκανε viral στα social media;

Δεν θυμάμαι αν ήταν ένας συγκεκριμένος στίχος ή η συνέπεια και το γενικότερο ύφος των στίχων. Σίγουρα πάντως έπαιξε ρόλο ο χειρόγραφος χαρακτήρας με τον οποίο υπογράφω τους στίχους μου μιας και όπως συνηθίζω να λέω «είναι κάτι το ρομαντικό σε έναν κόσμο digital».

https://www.instagram.com/reel/C02MXvWskCh/

Έχεις πει πως γράφεις για να βοηθήσεις όλους εκείνους τους ρομαντικούς και ευαίσθητους που δεν βρίσκουν οι ίδιοι τις λέξεις να εκφράσουν το συναίσθημά τους. Σε διαβάζουν όμως και εκείνοι που δεν πιστεύουν στην αγάπη; Έχεις αντιδράσεις κι από εκείνους που λατρεύουν να σε «κράζουν» ή να αποδομούν τα quotes σου;

Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που πραγματικά δεν πιστεύει στην αγάπη; Για οτιδήποτε… Δεν μπορώ να το δεχθώ. Όλοι κάτι, κάποτε, κάπως αγαπήσαμε.

Η αγάπη είναι σαν την ελπίδα, ακόμη κι όταν απελπιζόμαστε κάτι στο βάθος μας οδηγεί -πες το ένστικτο- μέχρι να την ξαναβρούμε.

Όσο για την αποδόμηση… μ’ αρέσει να αυτοσαρκάζομαι και να παίζω μαζί της. Επίσης, λατρεύω την καλοπροαίρετη κριτική. Με εξελίσσει.

Η ποίηση και η συγγραφή μπήκε στη ζωή σου ξαφνικά; Στο βιογραφικό σου περιγράφεις την μετάβαση από το μπάσκετ στη λογοτεχνία με τον όρο εγκατάλειψη. Πώς οδηγήθηκες τελικά από τον αθλητισμό στη λογοτεχνία; Ποιες είναι οι σπουδές σου και υπήρχε κάτι στη ζωή σου ως μαθήτρια που προμήνυε τη μετάβαση αυτή;

Ίσως έγραψα τη λέξη εγκατάλειψη γιατί μάλλον την έχει συνηθίσει η «λεκτική μου παλέτα» μιας και την έχω βιώσει με διάφορους τρόπους. Ωστόσο, δεν εγκατέλειψα το μπάσκετ για να οδηγηθώ στη λογοτεχνία. Απλώς έκλεισα ένα κεφάλαιο ζωής και μετά έγραψα το πρώτο λογοτεχνικό μου. Το πτυχίο μου αφορά στα οικονομικά και το sports management αφού έως και το Λύκειο πίστευα ότι με κάτι τέτοιο θα ασxοληθώ.

Λίγο πριν τα 30: Με μια μεγάλη συγγραφική πορεία, δεκάδες best sellersκαι ένα φανατικό κοινό σε Instagram και TikTok, τι περιμένεις να φέρει στη ζωή σου η νέα δεκαετία στην οποία θα μπεις;

Θα ήθελα πολλές ενδιαφέρουσες «πρώτες φορές»! Θέλω να δοκιμάσω πράγματα που να μην έχω ξαναδοκιμάσει! Οτιδήποτε! Αρκεί να μην το γνωρίζω… Κι ας πετύχει κι ας μην πετύχει. Θέλω να είμαι ελεύθερη να το γνωρίσω! Να μπορώ ν’ αφηγηθώ κάτι μια μέρα γι’ αυτό!

Έχεις εξηγήσει πως τα quotes και οι στίχοι σου προκύπτουν και από τα δικά σου βιώματα. Τελικά, η έμπνευση – και η απήχηση στο κοινό- είναι μεγαλύτερη μετά από μια «χυλόπιτα» ή έναν χωρισμό;

Νομίζω ότι είναι δύο πράγματα που δεν σχετίζονται μεταξύ τους...

Τα posts σου στο Instagram κάνουν share και πολλοί celebs. Υπάρχει κάποιο μήνυμα που έχεις λάβει από κάποιο δημόσιο πρόσωπο που σου έχει κάνει ξεχωριστή εντύπωση;

Παρότι έχω λάβει γενικά όμορφα μηνύματα κατά καιρούς, δεν μου έρχεται κάποιο συγκεκριμένο τώρα στο μυαλό. Ωστόσο, η πρώτη μου σκέψη όταν μου θέσατε την ερώτηση είναι πως θα ήθελα πολύ να είχα λάβει ένα μήνυμα από την Χάρις Αλεξίου. Το έργο της αποτελεί σπουδαία έμπνευση και παρηγοριά για μένα.

Τα podcasts σχέσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι από τα ανερχόμενα και πιο δημοφιλή. Θα τολμούσες τη μετάβαση από τις λέξεις, τις αποτυπωμένες στην οθόνη ή στο χαρτί στον ήχο;

Έχω κάνει κάποια podcast από το 2018 κι έπειτα. Επιπλέον και το «Μια φορά κι ένα μπορώ», αλλά και το «Ήσουν ο άνθρωπός μου» περιλαμβάνουν Audiobook με προσωπική μου αφήγηση συνεπώς και οι αναγνώστες μου είναι συνηθισμένοι σε αυτό, αλλά και εγώ το αγαπώ πολύ. Νιώθω ότι μ’ έναν τρόπο οι λέξεις αποκτούν μοιραία άλλο νόημα όταν στις αφηγείται κάποιος.

Έχει έρθει ο μεγάλος έρωτας στη ζωή σου; Αξίζει να περιμένει κανείς μια ζωή για να τον συναντήσει και υπάρχει δεύτερη ευκαιρία αν τελικά ο μεγάλος έρωτας έρθει και φύγει;

Έχει έρθει, έχει παρέλθει και στην θέση του τώρα βρίσκεται άλλος.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει μόνος ένας άνθρωπος εκεί έξω για εμάς, άλλωστε εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε πάντα ο ίδιος άνθρωπος.

Η ζωή δεν είναι για να περιμένεις... είναι για να διεκδικείς, να δρας!

Πιστεύω στις δεύτερες ευκαιρίες, δεν πιστεύω στην ανοχή στο ίδιο λάθος.

Rene loves: Ποια είναι η αγαπημένη σου φράση, ποιο βιβλίο διάβασες τελευταία, ποιο τραγούδι έχει κολλήσει στο προφίλ σου στο spotify, με ποιον αντάλλαξες το τελευταίο σου μήνυμα και σε ποιο μέρος θα επέστρεφες πάντα για να κάνεις διακοπές και ποια σειρά είδες με ανελέητο bing watching;

Μία αγαπημένη μου φράση είναι αυτή του Πωλ Ελυαρ: Υπάρχει ένας άλλος κόσμος, αλλά είναι μέσα σε αυτόν εδώ. Τελευταία διαβάζω τους στίχους από όλους τους δίσκους της κυρίας Αλεξίου. Στο Spotify μου έχει κολλήσει το τραγούδι της με τίτλο «Ραντεβού». Το τελευταίο μου μήνυμα ήταν με την Φαίδρα (την ανιψιά μου). Θα επιστρέφω ξανά και ξανά στο ταξίδι που έκανα μόνη στην Αγία Πετρούπολη. Νομίζω πως η σειρά που έχω δει τις περισσότερες φορές είναι το SENSE 8.

Το motto μας εδώ στο queen είναι το «Μια ζωή γυναίκα»: Με ποιο quote θα έντυνες την ευχή σου για το 2024;

Η συλλεκτική σειρά βιβλίων της Ρενέ Στυλιαρά

Η Ρενέ Στυλιαρά που κυκλοφορεί μια καινούρια, πρωτότυπη συλλεκτική σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Το ιδανικό δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η δημοφιλής συγγραφέας αντλεί τη θεματολογία της από την αρχαία Ελλάδα και την ενσωματώνει στο σήμερα. Ένα ταξίδι στο χθες, μια επιστροφή στις ρίζες μας για να κατακτήσουμε ένα καλύτερο παρόν. Οι διδασκαλίες των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων καταγράφονται αυτούσιες και έπειτα αναλύονται με τρόπο απλό και κατανοητό από τη συγγραφέα των best seller. Ασφαλώς, δεν λείπει και η δική της ματιά στα διαχρονικά θέματα με τα οποία καταπιάνεται κάθε φορά.

Η ολοκαίνουρια σειρά κάνει δυναμική εκκίνηση με τέσσερα βιβλία: «Ελπίδα», «Φιλία», «Έρωτας», «Αυτογνωσία»... Αξίες που διαρκούν για πάντα και λίγο ακόμα.

https://www.instagram.com/reel/CzROAnsMUOG/

EXTRA ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΩΡΩΝ

Η Ρενέ Στυλιαρά, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, εκτός από τα παραπάνω συλλεκτικά βιβλία, δημιούργησαν το πρώτο love brand στην Ελλάδα με συλλεκτικά αντικείμενα, τρυφερά φτιαγμένα, από τη δημοφιλή συγγραφέα, η οποία όπως δηλώνει «Κάποια προϊόντα απλώς φτιάχνονται με αγάπη… κι άλλα είναι ολόκληρα αγάπη!»

Ανάμεσα στα προϊόντα θα βρεις, μεταξύ άλλων, μαγνητάκια και σελιδοδείκτες, μπρελόκ, ευχετήριες κάρτες, κούπες και θερμός, μια υφασμάτινη τσάντα, σημειωματάρια, σουβέρ καθώς και ένα ημερολόγιο για το 2024.

Βρείτε όλη τη σειρά love brand εδώ: