Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο της Κερκυραϊκής φιλοξενίας και της μεσογειακής κουζίνας

Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο της Κερκυραϊκής φιλοξενίας και της μεσογειακής κουζίνας

Την ώρα που το αεροπλάνο αρχίζει να προσγείωνεται στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, κράτησα την ανάσα μου για λίγα δευτερόλεπτα από την ομορφιά του τοπίου, το αρμονικό δέσιμο της θάλασσας του Ιονίου με την πυκνή βλάστηση. Το μάτι συνέχισε να χάνεται κατά την διάρκεια της διαδρομής προς το ξενοδοχείο Kontolaki Bay Resort & Spa από τα έντονα στοιχεία της αρχιτεκτονικής των Ενετών που παραμένουν ακόμα ζωντανά ενώ παράλληλα σκεφτόμουν ότι ίσως ο Δον Δημητράκης να μας περιμένει εκεί για να μας καλοσωρίσει με ένα κομμάτι συκομαϊδα.

Ένα ταξίδι γευσιγνωσίας ήταν η αφορμή για να γνωρίσω μία άλλη πλευρά του αγαπημένου αυτού προορισμού... την πλευρά της Κερκυραϊκής Φιλοξενίας, της φιλοξενίας που σε κάνει να αισθάνεσαι γηγενής, να αισθάνεσαι ότι θα μπορούσες απλά να ζήσεις εκεί για να ξεκινάς την μέρα σου με μία βουτιά στο Imabari Seaside Lounge Bar & Resto, το meeting point της πόλης που βρίσκεται στο Φαληράκι, απολαμβάνοντας μία σπιτική λεμονάδα και κερκυραϊκό γιαούρτι με κουμκουάτ και ξηρούς καρπούς με θέα το Παλιό Φρουριο της Κέρκυρας ή το μεσημέρι ένα σουβλάκι χταπόδι με σαλάδο της κερκυραϊκής εταιρείας CO.ME.CO. με μία παγωμένη Contessa IPA Corfu Beer . Το απόγευμα να χάνεσαι στα καντούνια και να κλείνει η μέρα με ένα γευστικά άψογο δείπνο στο Pomo d’ Oro στην πλατεία Σκαραμαγκά επιλέγοντας από το ιδιαίτερο μενού ένα φιλέτο μοσχαρίσιο άρωμα με μούς από συκωτάκια κοτόπουλο, τρούφα,λιαστή τομάτα,καβουρδισμένο φουντούκι σε πουρέ πατάτας συνδυάζοντάς το με ένα κρασία από την εξαιρετική κάβα που διαθέτει το μαγαζί.

Και όλα αυτά να συνοδεύονται από το χαμόγελο της κερκυραϊκής φιλοξενίας, της ζεστασιάς αλλά και το μεράκι των ανθρώπων της για τον τόπο τους. Τόσο στο Imabari Seaside Lounge Bar & Resto όσο και στο Pomo d’ Oro το μενού υπογράφει και επιμελείται ο γνωστός chef Αριστοτέλης Μέγκουλας.
Με σημεία αναφοράς την Θάλασσα, την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κέρκυρα, την Ελλάδα αλλά και την Ιταλία - όπου και πέρασε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του - ο Αριστοτέλης Μέγκουλας μέσα από το μενού του Imabari Seaside Lounge Bar & Resto, μας ξεναγεί σε ένα ιδιαίτερο συνδυασμό υλικών και γεύσεων, σε ένα ταξίδι μεσογειακών απολαύσεων.

Το μενού, το οποίο μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης καθόλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, έχει αφετηρία την Κέρκυρα και «πιάνει λιμάνι» σε διαφορετικά σημεία της Ιταλίας. Ένα ταξίδι που η μοτσαρέλα συναντά την κάπαρη και την λιαστή ντομάτα στην σαλάτα Regatta Brindisi – Corfu, εμπνευσμένη από τον ομώνυμο ιστιοπλοϊκό αγώνα, και το καρπάτσιο μοσχαρίσιου φιλέτου την αλιάδα επηρεασμένο από τις γεύσεις που συναντάμε στο φημισμένο Harry’s Bar της Βενετίας.

Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, λαχανικά και φρούτα προσεκτικά επιλεγμένα, προζυμένιο ψωμί ημέρας, παραδοσιακά προϊόντα της Κέρκυρας όπως τα στριφτούδια, το νούμπουλο και το σαλάδο αλλά και ξηροί καρποί και μαρμελάδες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας δένουν με την μοτσαρέλα, το πέστο βασιλικού αλλά και το χούμους.

Δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, ιδιαιτερότητα και συνδυασμός υλικών διαφορετικής προέλευσης συναντιούνται στην απλότητα ενός πιάτου που ο ίδιος ο επισκέπτης ορίζει την ώρα που θα το απολαύσει αλλά και το πως θα το συνοδεύσει.

Γι’ αυτό το λόγο η γευστική εμπειρία στο Imabari Seaside Lounge Bar & Resto δεν σταματάει στο φαγητό. Τα cocktails, με την δημιουργική & ποιοτική σφραγίδα του γνωστού bartender Σπύρου Κερκύρα, είναι συνταξιδιώτες της ίδιας φιλοσοφίας με το μενού.

Corfu Beer Comeco Salad Nouboulo Peponi

Ελληνικά καλοκαιρινά φρούτα βρίσκουν το φυσικό τους απάγκιο στα signature cocktails του Imabari Seaside Bar & Resto. Το κάθε cocktail ξεχωριστό με διαφορετικές γεύσεις γλυκιές, γλυκόξινες, umami, γλυκόπικρες προ(σ)καλούν τον επισκέπτη να βρει αυτή που του ταιριάζει.

Ένα ταξίδι στην Μεσόγειο μέσα από το ρούμι, το τζιν, την μαστίχα, την τεκίλα, την βότκα αναμεμειγμένα σε δροσερούς συνδυασμούς με ελληνικό μέλι, λικέρ πράσινου μήλου, ginger, χυμούς ή πουρέ φρούτων όπως το γκρέιπφρουτ ή το passion fruit, την καρύδα αλλά και το γάλα αμυγδάλου.

Ένα ταξίδι στην Κέρκυρα... ένα ταξίδι στην γεύση... .ένα ταξίδι στο Imabari Seaside Lounge Bar & Resto, το σημείο συνάντησης και αυτού του καλοκαιριού...! .