Διακοπές με το αυτοκίνητο: Τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείς στην Ελλάδα

Διακοπές με το αυτοκίνητο: Τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείς στην Ελλάδα

Ο Αύγουστος είναι εδώ και αν δεν έχεις κλείσει εισιτήρια για τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, μάλλον άργησες. Για να μην ταλαιπωρηθείς ψάχνοντας, ετοίμασε το τέλειο roadtrip σε μία από τις παρακάτω περιοχές που συνδυάζουν παραλίες με καταγάλανα νερά, γραφικά χωριά, ηρεμία και διασκέδαση.


Χαλκιδική

xalkidiki


Κασσάνδρα ή Σιθωνία; Πρώτο ή δεύτερο πόδι; Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα. Η Χαλκιδική είναι ένας επίγειος παράδεισος για κάθε γούστο: Θα βρεις παραλίες που κόβουν την ανάσα, παραδοσιακά χωριά, μέρη για να ηρεμήσεις ή... να ξεφαντώσεις.


Η Κασσάνδρα είναι πιο κοσμική, συγκεντρώνει περισσότερο κόσμο και φημίζεται για την έντονη νυχτερινή ζωή. Είναι ιδανική, αν θέλετε να κάνετε κοσμοπολίτικες διακοπές. Στην Καλλιθέα και τη Χανιώτη βρίσκονται μερικά από τα πιο μεγάλα κλαμπ ενώ στο Γλαρόκαβο, την Άφυτο, τη Φούρκα και την Λευκή Άμμο θα ανακαλύψετε τα καλύτερα beach bars. Και για τις μέρες που χρειάζεστε ένα διάλειμμα: Η πιο οργανωμένη παραλία είναι η Σάνη και η πιο ερημική η Μόλα Καλύβα.


Η Σιθωνία είναι πιο απομονωμένη και φημίζεται για της υπέροχες αμμουδιές της και τους χαλαρούς ρυθμούς της. Ο Παράδεισος, η Ελιά, το Καλαμίτσι, ο Αρμενιστής και οι Καβουρότρυπες αποτελούν μερικές από τις πιο όμορφες ακτές με τιρκουάζ νερά! Εδώ, θα συναντήσετε γραφικά ταβερνάκια σε παραθαλάσσια χωρία που προσφέρουν φρέσκο ψάρι. Κάντε μια βόλτα στην παραδοσιακή Νικητή με τα πέτρινα σοκάκια, διασκεδάστε στον κοσμοπολίτικο Νέο Μαρμαρά και απολαύστε το φυσικό τοπίο στη Βουρβουρού.


Αν θέλεις κάτι ακόμη πιο ήσυχο, επισκέψου το τρίτο πόδι, την χερσόνησο του Άθω, που είναι και λιγότερο κοσμοπολίτικη και θα σου προσφέρει την ηρεμία που χρειάζεσαι. Το φυσικό τοπίο είναι εξίσου όμορφο ενώ δεν λείπουν οι παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και τις χρυσές αμμουδιές. Θα το επαναλάβουμε: «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει».


Πελοπόννησος

Voidokilia Beach1


Ταξίδεψε στην ιστορία και τον πολιτισμό της Μεσσηνίας και επισκέψου τους αρχαιολογικούς χώρους στην Πύλο. Κάνε μια στάση στο λιμανάκι της Κυπαρισσίας, και περιπλανήσου στα στενά και την παλιά πόλη με το επιβλητικό κάστρο. Ανακάλυψε τις βυζαντινές εκκλησίες, τα μεσαιωνικά κάστρα αλλά και την άγρια ομορφιά της εύφορης περιοχής με τους ατελείωτους αμπελώνες και ελαιώνες. Δεν είναι τυχαίο που η περιοχή φημίζεται για το εξαιρετικό της λάδι, τον λεγόμενο υγρό χρυσό. Τα λαλάγγια, οι δίπλες, τα παστέλια, το κρασί των ντόπιων είναι μερικά ακόμη από τα παραδοσιακά προϊόντα που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείς.


Από παραλίες, ξεχωρίζει η Βοϊδοκοιλιά που φημίζεται για το σχεδόν κυκλικό σχήμα της και τα κρυστάλλινα νερά της αλλά και η Φοινικούντα, η Μεθώνη και η Κορώνη. Στη Λακωνία, στο νοτιότερο σημείο της Πελοποννήσου, θα συναντήσεις την εξωτική παραλία της Ελαφονήσου. Με καταγάλανα νερά και χρυσή άμμο θυμίζει εικόνα από καρτ ποστάλ. Σε περίπτωση που δεν έχεις εξασφαλίσει τη διαμονή σου, είναι ιδανικό μέρος για να κατασκηνώσεις.
Μπορεί η έκταση της Πελοποννήσου να είναι μεγάλη, αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να οργανώσεις ιδιαίτερα το ταξίδι σου, καθώς παντού θα συναντήσεις όμορφες παραλίες αλλά και γραφικά τοπία, που ικανοποιούν κάθε ταξιδιώτη.


Πήλιο

πηλιο


Το Πήλιο συνδυάζει τα πάντα: Βουνό και θάλασσα, γαλάζιο και πράσινο, γραφικά χωριά και μοναδικά μονοπάτια με θέα το Αιγαίο. Τα πλατάνια και οι καστανιές κυριαρχούν στις σκιερές πλακόστρωτες πλατείες παραδοσιακών χωριών και θα σου προσφέρουν τη δροσιά που χρειάζεσαι. Κάνε μια στάση στις Μηλιές, την Τσαγκαράδα και φυσικά το παραθαλάσσιο χωριό του Αη-Γιάννη.


Το Πήλιο είναι ιδανικό για πεζοπορία και εξερεύνηση. Ακολούθησε ένα από τα πολλά μονοπάτια που θα σε οδηγήσουν σε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες όπως ο Μυλοπόταμος, το Παπά Νερό, το Χορευτό και φυσικά, κάνε μια βουτιά στα πράσινα νερά της Νταμούχαρης. Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού που φτιάχνουν οι γυναίκες στα ορεινά χωριά!


Ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητο, θα έχεις την ανεξαρτησία και την ελευθερία που χρειάζεσαι, για εξερευνήσεις περιοχές μοναδικής ομορφιάς. Μέσα σε ένα καλοκαίρι, θα ανακαλύψεις περισσότερα μέρη από όσα φανταζόσουν. Ξεκίνα και όπου σε βγάλει ο δρόμος!