Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού: Είμαστε ακόμα κορίτσια γιατί....

Ερμιόνη Σαρρή
Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού: Είμαστε ακόμα κορίτσια γιατί....

Οι συντάκτριες του Queen.gr γράφουμε για όλα αυτά που μας κάνουν να αισθανόμαστε ακόμα... ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

11 Οκτωβρίου σήμερα και όλα τα κορίτσια του κόσμου… γιορτάζουμε. Μπορεί πια να μη φτιάχνουμε κάθε πρωί την τσάντα μας για το σχολείο και να μη μετράμε παγωτά και μπάνια στη θάλασσα αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μας κάνουν να ξεχνάμε την πραγματική μας ηλικία.

Σήμερα φτάνοντας στο γραφείο ρώτησα όλες τις Queenettes για το τι τις κάνει να νιώθουν ακόμα κορίτσια και ιδού οι απαντήσεις τους.

«Είμαι ακόμα κορίτσι γιατί…

Δέσποινα Καμπούρη

…. όταν στενοχωριέμαι κλαίω αλλά δε θέλω να με βλέπει κανείς γιατί ντρέπομαι… Είμαι ακόμα κορίτσι γιατί κατά βάθος είμαι ευαίσθητη και εύθραυστη κι ας το παίζω «superwoman» για να μη μπορεί κανείς να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες μου. Είμαι ακόμα κορίτσι κι ας πλησιάζω τα 35… Γιατί πάντα θα με ενθουσιάζουν όλα τα κοριτσίστικα πράγματα και γιατί πάντα θα κλαίω με τα happy ends (και όχι μόνο) στις ερωτικές ταινίες στο σινεμά. Είμαι ακόμα κορίτσι γιατί μου αρέσει να κάνω κοτσίδες στα μαλλιά μου και λατρεύω τα ροζ lip gloss. Είμαι ακόμα κορίτσι και λατρεύω όλα τα κορίτσια του κόσμου αλλά περισσότερο απ’ όλα τα δικά μου κοριτσάκια!» ❤

Γωγώ Φούντα

…όταν είμαι μόνη μου στο σπίτι και δεν έχω τι να κάνω, βάζω δυνατά pop των ‘90s με τα οποία φυσικά και μεγάλωσα-η Britney Spears καταλαβαίνετε πέφτει σύννεφο-και χορεύω δίχως αύριο μέχρι να πιαστώ (καθότι και κάποιας ηλικίας). Πραγματικά αν υπήρχε μία κάμερα να με τραβάει πιστεύω θα προσέφερα άφθονο γέλιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι μετά αισθάνομαι πραγματικά υπέροχα!

Ερμιόνη Σαρρή

….πάντα όταν είμαι άρρωστη θέλω να κουκουλώνομαι στο κρεβάτι των γονιών μου. Θέλω τη μαμά μου, πώς να το πω αλλιώς. Γιατί μου αρέσει να τσακώνομαι με την 5χρονη ανιψιά γιατί πολύ απλά δεν είχα ποτέ μία μικρότερη αδερφή. Γιατί δε ντρέπομαι να της φάω το παγωτό της ή να τρέξω να της κλέψω την κούνια στην παιδική χαρά. Είμαι ακόμα κορίτσι γιατί… διαβάζω παραμύθια με πριγκίπισσες που ερωτεύονται… πρίγκιπες.

Είμαι ακόμα κορίτσι γιατί μπορώ να σε λατρέψω αν μου χαρίσεις μία σοκολάτα, όταν είμαι σε δίαιτα.

Ελίνα Μακροδημήτρη

...μουτρώνω (κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα!) όποτε τα πράγματα μου πάνε στραβά. Γιατί ενθουσιάζομαι απίστευτα πολύ όταν ακούω μια χαρούμενη είδηση - σε σημείο που μπορεί να αρχίσω να χοροπηδάω από τη χαρά μου.Είμαι ακόμα κορίτσι, γιατί τρέχω στη μαμά μου για συμβουλές σε μια δύσκολη στιγμή.Γιατί όσο πεισματάρα ήμουν στα 5 μου, είμαι και σήμερα!

Είμαι ακόμα κορίτσι, γιατί τα μάτια μου κάνουν "καρδούλες" όποτε δω κάτι που έχει πάνω glitter (κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ).

Είμαι ακόμα κορίτσι, γιατί ξέρω πως είναι να σε αντιμετωπίζουν "σαν κορίτσι" και ξέρω πως το να είσαι ΚΟΡΙΤΣΙ σημαίνει πως μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο και ταυτόχρονα το αγαπημένο σου χρώμα να είναι το ροζ!

Νάνσυ Μητσοστέργιου

…κι ας έχω φτάσει τα 25. Είμαι ακόμα κορίτσι γιατί όταν έχω τις μαύρες μου μια αγκαλιά της μαμάς μου θα με κάνει καλύτερα. Είμαι ακόμα κορίτσι γιατί παρά το γεγονός ότι δεν έχω πια μικρά αδέρφια λατρεύω να παίζω με τα παιχνίδια του ξαδέρφου μου (ναι, είναι αγόρι και παίζω μαζί του). Είμαι ακόμα κορίτσι γιατί παρά το γεγονός ότι μένω χρόνια μόνη μου, νιώθω τέλεια όταν έρχεται η μαμά μου και με φροντίζει και μου μαγειρεύει. Αλλά αυτό που θα με κάνει να αισθάνομαι πάντα ένα μικρό κοριτσάκι είναι, πως όταν βρίσκομαι με τη μαμά μου μετά από πολύ καιρό της αρέσει να μου χτενίζει και να μου πλέκει τα μαλλιά σε κοτσίδες. Είναι πραγματικά το πιο γλυκό συναίσθημα.

Βιβή Αγγελάκη

…και τώρα γελάω με την ίδια ένταση, γιατί ακόμη μου αρέσουν τα μπαλόνια και οι καραμέλες γάλακτος, γιατί κάνω τις ίδιες γκριμάτσες και χειρότερες (ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν πρέπει), γιατί ακόμη λέω ψέματα στη μαμά μου για το φαγητό, γιατί λατρεύω τα παιδικά βιβλία (και δεν εννοώ τα παραμύθια) και –φυσικά- τις ζαβολιές στα επιτραπέζια, γιατί έχει τύχει αρκετές φορές να ψωνίσω από τα παιδικά ρούχα (οκ, τα μεγάλα), γιατί πολλές φορές είμαι το ίδιο αυθόρμητη (αυτό είναι και καλό και κακό), γιατί το γεγονός ότι «εξελιχθήκαμε» σε γυναίκες, δε πρέπει να μας χωρίζει από το κορίτσι, από το κορίτσι που κάθε μία κρύβει μέσα της. Αντίθετα, το «κορίτσι» και η «γυναίκα» πρέπει να αναπτύσσονται δίπλα, χέρι με χέρι, αντί να συγχωνεύονται και να συμπιέζονται το ένα μέσα στον άλλο. Γιατί το να είμαστε κορίτσια είναι η χαρά της ζωής!

Ζωή Πατσιώλη







...γελάω συχνά, κλαίω συχνά, κοκκινίζω όταν μου κάνουν κομπλιμέντα και χαίρομαι όταν έχει λιακάδα. Γιατί μου αρέσουν τα κινούμενα σχέδια και οι σοκολάτες, γιατί τρελαίνομαι για το ροζ χρώμα και γιατί, ακόμα και τις μέρες που η καθημερινότητα ρίχνει μια σκιά πάνω από την κοριτσίστικη πλευρά μου, ακούω εκείνον να με λέει «κοριτσάκι μου» και βγαίνω ξανά στο φως. Αλλά, έτσι κι αλλιώς, ξέρω πως δεν υπάρχει γυναίκα που δεν παραμένει κορίτσι. Το βλέπω στο εντελώς κοριτσίστικο χαμόγελο της γιαγιάς μου κάθε φορά που της λέω ότι είναι όμορφη.