Το σύνδρομο της άρνησης της εφημερίδας

Το σύνδρομο της άρνησης της εφημερίδας

Όλο και περισσότερο κόσμο ακούω τον τελευταίο καιρό να αρνείται να αγοράσει εφημερίδα.

Ξεκίνησε με την άρνηση του να παρακολουθήσεις τα νέα των 20.30 και μετά από αυτά να σηκωθείς από τον καναπέ σου ένα ράκος με πονοκέφαλο.

Το κακό κλίμα που επικρατεί από την κρίση και μετά, ο βομβαρδισμός από πληροφορίες περί χρεοκοπίας, εγκλημάτων στο κέντρο και των όσων απίστευτων συμβαίνουν στην Αφρική και στην Μ.Ανατολή έχει προκαλέσει τρομερή δυσφορία στον μέσο αναγνώστη στο να ενημερώνεται διαβάζοντας πολιτικές εφημερίδες και αναλυτικά άρθρα γιατί πάντα υπάρχει το δίλημμα του να ενημερωθείς και να ξέρεις τι σου γίνεται στον κόσμο με το να διαβάσεις κάτι πιο ευχάριστο και πρακτικό για την καθημερινότητα σου πέραν του τέλους της γης και της χώρας.

Αυτό που λειτουργεί επιπλέον αρνητικά στην κατάσταση αυτή είναι ότι ο κόσμος χάνοντας την εμπιστοσύνη του για όσα γράφονται και αδυνατώντας να διαβάσει ανάμεσα στις γραμμές και να ερμηνεύσει οικονομικοτεχνικούς όρους αισθάνεται αμήχανα και εγκαταλείπει την προσπάθεια ενώ προτιμά να ενημερώνεται σύντομα και περιληπτικά από το διαδίκτυο. Για τις παραλίες συνιστώ ένα βιβλίο, αν είναι δυνατόν όχι σχετικό με αρρώστιες, μοναξιές και χρεοκοπίες.