Ραδιενεργό μυστήριο

Ραδιενεργό μυστήριο

Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει μια περιοχή στην Ουκρανία που βρίσκεται η εκκλησία του προφήτη Ηλία και έχει περάσει ανέγγιχτη από τη ραδιενέργεια του Τσέρνομπιλ.

Ο εφιάλτης της Φουκοσίμα επανέφερε τις μνήμες των τραγικών ημερών του Τσέρνομπιλ. Εκείνη την εποχή (1986) αν και ήταν γνωστό ότι σε όλη την ευρύτερη περιοχή γύρω από το εργοστάσιο οι τιμές ραδιένεργειας ήταν σε απαγορευτικά ύψη η εκκλησία του προφήτη Ήλία έμεινε ανέγγιχτη και δεν συμπεριλήφθηκε στη ζώνη αποκλεισμού. Αυτό ισχύει μέχρι σήμερα.

Το άλλο μυστηριώδες γεγονός της περιοχής αφορά ένα δέντρο κοντά στην πόλη Priyat μια πόλη μόλις 1800 μέτρα από το εργοστάσιο. Το δέντρο αυτό σε σχήμα σταυρού αποτελεί μνημείο γιατί πάνω οι Γερμανοί είχαν κρεμάσει πολλούς Ουκρανούς στον πόλεμο.

Το ραδιενεργό νέφος φαίνεται να έφτασε στο δέντρο και να χωρίστηκε στα δύο ενώ οι συνοικίες που ήταν κοντά στο δέντρο έμειναν ανέπαφες Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για το θαύμα του Priyat και του Προφήτη Ηλία ενώ έχουν λατρεύουν την εικόνα του Σωτήρα Χριστού του Τσερνομπιλ.