Το τρίτο φύλο αποκτά υπόσταση στην Αυστραλία

Το τρίτο φύλο αποκτά υπόσταση στην Αυστραλία

Σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν οι διακρίσεις ανάμεσα στα φύλα οι Αυστραλοί αποφάσισαν να εισάγουν και μια τρίτη επιλογή εκτός από άρρεν και θήλυ.

Στο εξής, λοιπόν, οι Αυστραλοί θα μπορούν να επιλέξουν αν στα διαβατήριά τους το γένος τους θα αναγράφεται ως «θήλυ», «άρρεν» ή «απροσδιόριστο». Οι τρανσέξουαλ θα μπορούν, πλέον, να δηλώσουν το φύλο τους ακόμα και αν δεν έχουν περάσει την διαδικασία εγχείρισης αλλαγής φύλου, όπως υπεδείκνυε ο νόμος μέχρι στιγμής.

Η γερουσιαστής Louise Pratt της οποίας ο σύντροφος γεννήθηκε γυναίκα αλλά τώρα είναι, πλέον, άνδρας είπε πως η απόφαση αυτή είναι πολύ σημαντική για τους ταξιδιώτες που, μέχρι στιγμής, βρίσκονταν αντιμέτωποι με αμφισβήτηση και πολλά ερωτηματικά λόγω της εμφάνισής τους που δε συμβάδιζε με τις πληροφορίες των εγγράφων τους. «Είναι μια πολύ σημαντική αναγνώριση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που εφόσον επιθυμούν να διαλέξουν το γένος τους ως 'αδιευκρίνιστο' πλέον μπορούν» δήλωσε η γερουσιαστής. Και μαζί της συμφώνησε και ο Υπουργός Εξωτερικών Kevin Rudd που θεωρεί πως η νέα τάξη πραγμάτων σέβεται την σεξουαλική ταυτότητα και κατεύθυνση των ανθρώπων.

Η Αυστραλία μπορεί, για πολλούς, να είναι μια μακρινή χώρα, η χώρα των καγκουρό, ένα μέρος στην άκρη του πουθενά και άλλα τέτοια αλλά, όπως φαίνεται, είναι και μια πολύ προοδευτική χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχουμε τεράστιο δρόμο να διανύσουμε μέχρι να φτάσουμε εκεί. Όχι στην Αυστραλία, στη συμπεριφορά της απέναντι στη διαφορετικότητα.