Τα 5 tips & tricks που χρειάζεται να γνωρίζεις για καθαρό σπίτι, χωρίς μικρόβια, κάθε στιγμή!

Τα 5 tips & tricks που χρειάζεται να γνωρίζεις για καθαρό σπίτι, χωρίς μικρόβια, κάθε στιγμή!

Με τον χειμώνα να βρίσκεται προ των πυλών, αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για βάλεις σε πρώτο πλάνο την απολύμανση του σπιτιού σου

Αν το μόνο που ονειρεύεσαι κάθε βράδυ που επιστρέφεις στο σπίτι, αφού έχεις περάσει τη μισή μέρα στο γραφείο, τους δρόμους της πόλης και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι να χαλαρώσεις σε ένα σπίτι υγιεινά καθαρό, αυτό το κείμενο είναι για εσένα. Για εσένα που μπορεί να μην «το έχεις» με την οργάνωση του σπιτιού, αλλά όταν τη νύχτα κλείνεις την εξώπορτά σου, θέλεις να αφήνεις απ’ έξω ιούς και μικρόβια.

Με τον χειμώνα να βρίσκεται, λοιπόν, προ των πυλών, με εσένα να συνωστίζεσαι πλέον όλο και πιο συχνά σε κλειστούς χώρους και τις φθινοπωρινές ιώσεις να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να βάλεις σε πρώτο πλάνο την απολύμανση του σπιτιού σου. Συνέχισε απλώς να διαβάζεις και get inspired από τον απλό αλλά πολύτιμο «οδηγό» με τα cleaning tips που ετοιμάσαμε!

#1 Δώσε προσοχή στις πρώτες κινήσεις που κάνεις, όταν μπαίνεις στο σπίτι

Δοκίμασε να μετατρέψεις τις παρακάτω λέξεις σε εικόνες και θα καταλάβεις πώς μπορούν τα μικρόβια να μεταφερθούν σε κάθε γωνιά του σπιτιού: Επιστρέφεις κουρασμένη στο σπίτι, ανοίγεις την πόρτα και με τα sneakers που φορούσες από τις 8 το πρωί -και με τα οποία έχεις διασχίσει τη μισή Αθήνα- πηγαίνεις στην κουζίνα. Ανοίγεις το ψυγείο και πιάνεις ένα σνακ, αφού έχεις αγγίξει ουκ ολίγες επιφάνειες στο λεωφορείο.

Στη συνέχεια, με το blue jean που σε έχει συνοδεύσει στο γραφείο, το πάρκο, τα μέσα μεταφοράς κάθεσαι στον καναπέ για να σκρολάρεις για λίγο στα social media και να αποβάλεις την ένταση της ημέρας, απολαμβάνοντας το σνακ σου. Με λίγα λόγια, λοιπόν, η αρχή για ένα σπίτι καθαρό, ξεκινά από τις συνήθειές σου, δηλαδή από το να βγάζεις τα παπούτσια και τα βρόμικα ρούχα και φυσικά, να πλένεις καλά τα χέρια σου, αμέσως μόλις επιστρέφεις στο σπίτι.

#2 Φρόντισε να έχεις πάντα στα ντουλάπια σου τα απαραίτητα απολυμαντικά

Για να απολαμβάνεις ένα υγιεινά καθαρό περιβάλλον κάθε μέρα, πρέπει να μπορείς να σου το προσφέρεις ανά πάσα στιγμή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι σημαντικό να υπάρχει πάντα σε ένα ντουλάπι του σπιτιού, ένα αποτελεσματικό προϊόν που απολυμαίνει τις επιφάνειες σε όλο σπίτι -αν δεν υπάρχει ήδη, δηλαδή, η αγαπημένη και διαχρονική επιλογή για απολύμανση, η Χλωρίνη Klinex.

Με άρωμα λεμόνι, λεβάντα, στην κλασική ή την plus εκδοχή της, από τη στιγμή που πρόκειται για ένα προϊόν με ιστορία 70 χρόνων, ένα brand που αποτελεί την top επιλογή για την απολύμανση και την προστασία του σπιτιού και το οποίο εμπιστεύονταν η μητέρα και η γιαγιά σου, κάθε φορά που καθάριζαν το σπίτι, ξέρεις πως είσαι «καλυμμένη».

#3 Να απολυμαίνεις τις μικρές επιφάνειες που χρησιμοποιείς ανελλιπώς

Τα πόμολα από τις πόρτες, οι επιφάνειες στις βρύσες σε μπάνιο και κουζίνα, οι λαβές από τα ντουλάπια και το ψυγείο είναι μόνο μερικά από τα σημεία του σπιτιού που αγγίζεις συχνά κάθε μέρα. Και επειδή δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για τα μικρόβια που μεταφέρεις, καλό είναι να απολυμαίνεις καθημερινά αυτά τα σημεία.

Ένα γρήγορο πέρασμα με ένα πανάκι με Χλωρίνη Klinex, την οποία πρώτα θα έχεις «διαλύσει» με νερό, αρκεί για να απολυμάνεις ακόμη και μικρές επιφάνειες στο σπίτι και να πεις «αντίο» στα μικρόβια. Διότι μην ξεχνάς, η Χλωρίνη Klinex εξουδετερώνει το 99,9% των μικροβίων και χαρίζει απολύμανση από βακτήρια, ιούς, μούχλα, ενώ παράλληλα αποτρέπει τη συσσώρευση αλάτων και προσφέρει λάμψη που διαρκεί.

#4 Μην ξεχνάς να προσέχεις τι βάζεις στον πάγκο της κουζίνας

Από το κινητό σου τηλέφωνο σου (με τη γεμάτη μικρόβια επιφάνεια την οποία άγγιξες πολλές φορές μες στη μέρα), μέχρι τις σακούλες από το σούπερ μάρκετ και τα τρόφιμα που μόλις αγόρασες. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που ενδεχομένως είναι πηγές μικροβίων και τα οποία, μέσα από κινήσεις που κάνεις μηχανικά σε καθημερινό επίπεδο, καταλήγουν να μεταφέρουν μικρόβια, βρόμια και ιούς σε μία από τις πιο σημαντικές επιφάνειες του σπιτιού: Τον πάγκο της κουζίνας!

Φρόντισε, λοιπόν, να τον καθαρίζεις συχνά με ένα προϊόν που απολυμαίνει τις επιφάνειες και εξουδετερώνει τα μικρόβια, για να περιορίσεις -έως και να μηδενίσεις- την εξάπλωσή τους.

#5 Από τους κοινόχρηστους χώρους στο πάτωμα του σπιτιού

Ακόμη και αν δεν συγκατοικείς, υπάρχουν κάποιοι χώροι στο σπίτι σου, που επισκέπτονται -πάντα- οι καλεσμένοι σου, όπως το μπάνιο. Σε αυτούς ακριβώς τους χώρους, λοιπόν, αξίζει να εστιάζεις την προσοχή σου, διότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρη τι μικρόβια και πόσα βακτήρια μεταφέρει, για παράδειγμα, η κολλητή σου που σε επισκέφτηκε για ένα γρήγορο catch up μετά το γυμναστήριο.

Το ίδιο ισχύει και για το πάτωμα. Ακόμη και αν τα παπούτσια απαγορεύονται εντός σπιτιού, είναι δύσκολο να το κρατάς απαλλαγμένο από μικρόβια, βακτήρια και βρομιά. Καλό είναι, λοιπόν, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, να κάνεις ένα έξτρα πέρασμα με Χλωρίνη Klinex με άρωμα λεβάντα στις επιφάνειες του μπάνιου και το πλακάκι του πατώματος, για σπίτι υγιεινά καθαρό που μυρίζει υπέροχα.

Must-know tip: Αν είσαι eco-lover, να ξέρεις πως η χλωρίνη Klinex άλλαξε μπουκάλι και κυκλοφορεί πλέον σε 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία, από ανακυκλωμένο πλαστικό!

Ό,τι και αν περιλαμβάνει το καθημερινό σου πρόγραμμα, μπορείς να βρίσκεις λίγο χρόνο για να σου προσφέρεις το υγιεινά καθαρό σπίτι που θέλεις να απολαμβάνεις. Και σε ένα σπίτι υγιεινά καθαρό, τα μικρόβια, τα βακτήρια και οι ιοί μένουν εκτός. Κάνε την αρχή, λοιπόν, βάζοντας στα ντουλάπια σου τους απαραίτητους απολυμαντικούς «συμμάχους» και ακολούθησε τα cleaning tips μας φέτος τον χειμώνα.