Είναι δίδυμα με 8 χρόνια διαφορά!

Είναι δίδυμα με 8 χρόνια διαφορά!

Η σύλληψη των εμβρύων έγινε με εξωσωματική και το ένα καταψύχθηκε για 8 έτη

Η Jasmine Bilington μπορεί να γεννήθηκε τον Μάιο του 2005 όμως σήμερα, 8 χρόνια αργότερα μας συστήνει τον νεογέννητο δίδυμο αδελφό της Simon. Πως γίνεται αυτό; Πολύ σωστή η απορία αν και η απάντηση είναι μια, εξωσωματική γονιμοποίηση.
Οι γονείς της Jasmine και του Simon ήταν ένα από τα δεκάδες ζευγάρια που προσπαθούσαν να κάνουν παιδί αλλά δεν τα κατάφερναν. Από το 1997 το ζευγάρι είναι ταλαιπωρηθεί αρκετά ως που το 2004 κατέφυγαν στη λύση της εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Τότε οι γιατροί τοποθέτησαν στην μήτρα της Lisa δυο έμβρυα και κατέψυξαν αλλά 22! Τον Μάιο του 2005, λοιπόν, ήρθε στον κόσμο η Jasmine.
Το ζευγάρι αποφάσισε να περιμένει αρκετά χρόνια μέχρι να χαρίσουν μια αδελφή ή έναν αδελφό στη Jasmine. Το 2012 το ζευγάρι επέστρεψε στο κέντρο γονιμότητας που είχε απευθυνθεί πριν από 8 χρόνια για να πραγματοποιήσουν έναν δεύτερο κύκλο θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης με τα έμβρυα που είχαν καταψυχθεί.

manadidima

Από τη διαδικασία της απόψυξης μόνο πέντε κατάφεραν να επιζήσουν και από αυτά τα δυο ήταν σε αρκετά καλή ποιότητα ώστε να γονιμοποιηθούν. Τελικά η Lisa έμεινε έγκυος και έφερε στον κόσμο το Simon, μετά από επείγουσα καισαρική τομή, τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία γέννας. Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται και ο Simon γεννήθηκε μήνα Μάιο όπως η αδελφή του.

Όπως λέει η μητέρα τους "θεωρητικά είναι δίδυμα, επειδή είχαν συλληφθεί κατά την ίδια στιγμή, ακόμα κι αν γεννήθηκαν με 8 χρόνια διαφορά. Έμοιαζαν πολύ όπως τα νεογέννητα, και τα δυο είχαν πυκνά μαύρα μαλλιά αλλά όταν τους βλέπεις τώρα δεν μπορεί να πιστέψεις ότι η σύλληψή τους έγινε ταυτόχρονα".

Διαβάστε επίσης:

Μητέρα ενός παιδιού βρήκε την αδελφή ψυχή της σε μια παιδική κούκλα