Πώς θα ψάξεις για δουλειά ενώ παράλληλα εργάζεσαι full time – Τα tips για να μην πελαγώσεις

Μαρία Ροδίτη
Πώς θα ψάξεις για δουλειά ενώ παράλληλα εργάζεσαι full time – Τα tips για να μην πελαγώσεις

8 ώρες δουλειά, κίνηση στον δρόμο και αναζήτηση νέας εργασίας; Δύσκολο task, αλλά όχι ανέφικτο.

Έχει έρθει η φάση που νιώθεις ότι δεν προχωράς παρακάτω στη δουλειά σου, μένεις στάσιμη, δεν βλέπεις εξέλιξη, ούτε προαγωγή. Ο αρχικός ενθουσιασμός έχει αντικατασταθεί από το άγχος και από τον «τυφλό» πανικό να φέρεις εις πέρας απλά τη μέρα σου, και κάπου εκεί σκέφτεσαι… ότι ήρθε η ώρα να πεις «αντίο». Να αποχαιρετήσεις τον τωρινό ρόλο σου, τη δουλειά σου και να βρεθείς σε ένα άλλο επαγγελματικό περιβάλλον.

Σίγουρα, βέβαια, δεν γίνεται έτσι απλά να παραιτηθείς για να έχεις άπλετο χρόνο να ψάχνεις. Δουλεύεις για να ζεις και τα χρήματα δεν έρχονται ουρανοκατέβατα. Τρώγεσαι και γκρινιάζεις, όμως, γιατί σκέφτεσαι πώς θα καταφέρεις παράλληλα να ψάχνεις για δουλειά, αλλά και να είσαι συνεπής στη δουλειά που ήδη έχεις. Λογικά όλα όσα έχεις κατά νου, αλλά δεν χρειάζεται ούτε άγχος, ούτε αγωνία, ούτε πανικός.

Αν είσαι εργαζόμενη μητέρα η ευελιξία είναι η λέξη-κλειδί στη δουλειά σου - Τι άλλο να απαιτείς

Μπορείς παράλληλα να τα καταφέρεις και να ανοίξεις τα φτερά σου, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips.

anazitisi_douleias.jpg

Είναι σημαντικό να ξέρεις τι ψάχνεις από μια νέα δουλειά

Σκέψου τι μισθό ιδανικά θα ήθελες να παίρνεις, σε ποια θέση θέλεις να στοχεύσεις και σε ποια εταιρεία. Θα έχεις εκεί που θέλεις να πας ακόμα μεγαλύτερες ευκαιρίες; Αυτά είναι πράγματα που πρέπει πολύ καλά να σκεφτείς πριν βγεις στο κυνήγι… της νέας δουλειάς.

Διατήρησε ενημερωμένο το LinkedIn σου

Το προφίλ σου στο LinkedIn είναι πολύ σημαντικό και λειτουργεί ως διαδικτυακό βιογραφικό. Επομένως, το να έχεις ενημερωμένες πληροφορίες είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να βρεις την κατάλληλη ευκαιρία καριέρας. Οι ειδικοί λένε ότι οι περισσότεροι δυνητικοί εργοδότες θα σε αναζητήσουν στο διαδίκτυο και θα χρησιμοποιήσουν το προφίλ σου στο LinkedIn για να αξιολογήσουν εάν θα προωθήσουν την αίτησή σου.

Τελειοποίησε το βιογραφικό σου

Το βιογραφικό είναι η απόλυτη αναπαράσταση του επαγγελματικού σου εαυτού. Έχε υπόψη ότι, κατά μέσο όρο, ένας εργοδότης εξετάζει το βιογραφικό κάποιου για 7 δευτερόλεπτα πριν αποφασίσει αν θα συνεχίσει να το εξετάζει ή αν θα το απορρίψει. Επομένως, βεβαιώσου ότι το βιογραφικό σου είναι όσο το δυνατόν πιο συνοπτικό αλλά και περιεκτικό, χωρίς να κουράζει τον υποψήφιο εργοδότη σου.

Ρύθμισε χρήσιμες ειδοποιήσεις

Ρύθμισε, για παράδειγμα, το LinkedIn ή άλλες πλατφόρμες εύρεσης εργασίας να σου στέλνουν e-mails με τις θέσεις εργασίας που σε ενδιαφέρουν. Έτσι, δεν θα χάνεις τίποτα.

Θυμήσου να κάνεις διαλείμματα

Μην ασχολείσαι μονίμως με την εύρεση νέας εργασίας. Πάτα ένα pause για λίγες μέρες και πάλι από την αρχή. Αν κοιτάς και ξανακοιτάς τις αγγελίες, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πάθεις overdose και να μην μπορείς στο τέλος να κρίνεις τι είναι καλύτερο για σένα.