Συνεχίζεται το θρίλερ της Άνδρου

Συνεχίζεται το θρίλερ της Άνδρου

Οι κρατικοί φορείς αδιαφορούν, καθώς τα σκουπίδια που έπεσαν στη θάλασσα της Άνδρου, ταξιδεύουν ανέμελα στο Αιγαίο.

Πριν από δύο μήνες είχαμε γράψει για την εκτεταμένη οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε στο παράκτιο οικοσύστημα της Άνδρου από την αποκόλληση και κατολίσθηση παράνομης χωματερής. Σήμερα, οι τόνοι σκουπιδιών που έπεσαν στη θάλασσα συνεχίζουν ανενόχλητοι το ταξίδι τους, με ένα μεγάλο μέρος τους να έχει φτάσει ήδη μέχρι τα κεντρικά Δωδεκάνησα.

Ευνόητο είναι πως η ρύπανση στα θαλάσσια οικοσυστήματα είναι πραγματικά τεράστια, καθώς με τους τελευταίους νοτιάδες τα σκουπίδια διασκορπίζονται σε όλη την παράκτια ζώνη του Αιγαίου, ενισχύοντας τους τόνους πλαστικού που έχουν καταλήξει στις παραλίες από άλλες πηγές ρύπανσης (παράνομες χωματερές, απορροές ποταμών κλπ).

Οι κρατικοί φορείς προφανώς θεωρούν πως δεν υπάρχει κάποιος λόγος να ασχοληθούν με το θέμα, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει κάτι που να αντιμετωπίζει ουσιαστικά το ζήτημα. Να σημειωθεί εδώ πως η συγκεκριμένη χωματερή συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, αποτελώντας σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τα θαλάσσια οικοσυστήματα του Αιγαίου. Παρακολουθήστε το βίντεο.