Πώς θα κάνεις κρυφή συνομιλία στο Messenger για να προστατεύσεις τα μυστικά σου

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πώς θα κάνεις κρυφή συνομιλία στο Messenger για να προστατεύσεις τα μυστικά σου

Η νέα χρήσιμη δυνατότητα που θα σε ενθουσιάσει.

Το Facebook έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια. Δισεκατομμύρια άνθρωποι και επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να επικοινωνήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή να διαφημίσουν τη δουλειά τους.

To Μessenger είναι μια εφαρμογή που έχουμε σχεδόν όλοι στο κινητό μας για να μιλάμε με τους συναδέλφους, την οικογένεια και πολλά άλλα πρόσωπα. Ανανεώνεται και βελτιώνεται συνεχώς, παρέχοντάς μας νέες λειτουργίες και εργαλεία που δεν θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε ότι υπάρχουν λίγα χρόνια πριν.

5+1 gadgets που θα κάνουν πιο ευχάριστη την παραμονή στην παραλία



Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μυστική συνομιλία στο Messenger

messenger6

Η μυστική συνομιλία στο Messenger ουσιαστικά επιτρέπει σε δύο άτομα να συνομιλούν σε έναν «ιδιωτικό χώρο». Τι σημαίνει αυτό; Εννοώ πως ό,τι γράψετε στο chat δεν μπορεί να προβληθεί από κανέναν άλλο. Αυτή η δυνατότητα είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του Facebook παγκοσμίως. Η συζήτησή σου είναι αυτομάτως κρυπτογραφημένη και διασφαλίζεις έτσι ότι κανείς δεν μπορεί να ανοίξει τις συνομιλίες.

Τι ακριβώς είναι μια μυστική συνομιλία στο Messenger

Μιλάμε για ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα συγκεκριμένου χρόνου. Μόλις τελειώσει ο χρόνος όλα τα μηνύματα θα καταστραφούν, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να πέσουν σε λάθος χέρια. Μόνο τα άτομα που βρίσκονται στη συνομιλία μπορούν να δουν τα μηνύματα.

Η ασφάλεια στο Facebook γίνεται όπως φαίνεται ολοένα και πιο αυστηρή αφού τα μηνύματα μπορούν να διαβαστούν μόνο στη συσκευή που επιλέγεις εσύ. Μόλις διαβαστούν, δεν μπορείς για παράδειγμα να τα διαβάσεις από μια άλλη συσκευή. Χρησιμοποιώντας τη μυστική συνομιλία έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις τη διάρκεια παραμονής των μηνυμάτων. Για παράδειγμα θέτεις ως χρόνο τα 5 λεπτά και στη συνέχεια τα μηνύματα θα εξαφανιστούν για πάντα. Τέλειο έτσι;



Φτιάξε μόνη σου το site της επιχείρησής σου ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα (video)

Πηγη φωτογραφιών: unsplash.com