Πες το με ένα φιλί ή ακόμα καλύτερα με ένα #Condom Emoji!

Νικολέττα Ράλλη
Πες το με ένα φιλί ή ακόμα καλύτερα με ένα #Condom Emoji!

Η αλήθεια είναι μια: Τα τελευταία χρόνια οι νέοι, αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, έχουν προσθέσει στον τρόπο επικοινωνίας τους - είτε γίνεται μέσω sms, είτε μέσω facebook - τα διάσημα ανά των κόσμο emojis. Το έχω κάνει εγώ και το έχετε κάνει σίγουρα και εσείς!

Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας, εκτός του ότι συντομεύει το μήνυμά μας είναι και πιο χαριτωμένος και βοηθάει να βγούμε από μια δύσκολη κατάσταση, που απλά δεν ξέρουμε "πώς να το πούμε"!

• Θέλεις να δείξεις θλίψη; Στέλνεις θλιμμένη φατσούλα με ένα δάκρυ να κυλά...

• Θέλεις να πεις ότι σε συγκλόνισε κάτι; Στέλνεις το emoji "φατσούλα με πεταγμένα μάτια έξω"

• Θέλεις να δείξεις σε ένα αγόρι ή ένα κορίτσι ότι το θέλεις; Εκεί είναι που επιστρατεύεις τη φαντασία σου και ο συνδυασμός των emojis δίνει και παίρνει. Μία στέλνεις ένα χεράκι με τον δείκτη παρατεταμένο μαζί με ένα χεράκι που κάνει “ok”, μία στέλνεις μία καρδούλα και ένα μέλι και εύχεσαι το απέναντι στρατόπεδο να το πάρει το «μήνυμα»...

• Θέλεις να δείξεις ότι σε θέλω πραγματικά και με ασφάλεια χωρίς πονηρούς και κατά καιρούς προσβλητικούς υπαινιγμούς; No emoji for you!

Η DUREX γνωρίζοντας πως επικοινωνούν οι νέοι σήμερα όσο αφορά το σεξ, είχε την πρωτότυπη και πρακτική σκέψη: Τι θα γινόταν αν οι νέοι, που πολλές φορές ντρέπονται να εκφραστούν ελεύθερα για το σεξ και πόσο μάλλον για τις ασφαλείς πρακτικές του, έβρισκαν μέσω ενός νέου emoji ένα μοντέρνο και πιο απενεχοποιημένο τρόπο έκφρασης;

Και εννοείται ότι η DUREX δεν έμεινε εκεί: μετά από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε, οι αριθμοί μίλησαν από μόνοι τους:
• Το 80% των ηλικιών μεταξύ 18 και 25 θεωρούν πιο εύκολη την έκφρασή τους μέσω της χρήσης των emojis. Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες χρησιμοποιούν συχνά emojis όταν συζητούν για το σεξ με το συντριπτικό 84% να υποστηρίζει πως νιώθει πιο άνετα να μιλά για το σεξ χρησιμοποιώντας emojis.

• Αυτό σε συνδυασμό με την ανησυχητική αύξηση της απάθειας όσον αφορά τις ασφαλείς σεξουαλικές πρακτικές μαζί και με το αποτέλεσμα της έρευνας πως σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν πως ο HIV δε θα προσβάλλει ποτέ τους ίδιους ή κάποιο φίλο τους δεν πρέπει κανένας να μείνει ασυγκίνητος.

Με αφορμή λοιπόν και την Παγκόσμια μέρα κατά του AIDS, την 1η Δεκεμβρίου, η DUREX, εγκαινιάζει μια νέα διεθνή καμπάνια για την δημιουργία του πρώτου στον κόσμο επίσημου emoji για το ασφαλές σεξ. Ένα emoji που πραγματικά μπορεί να κάνει αποδεδειγμένα τη διαφορά.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Αυτό που ξέρουμε καλύτερα δηλαδή tweeting, facebooking etc με το hashtag #CondomEmoji ώστε να θεσπιστεί και επίσημα όσο πιο άμεσα γίνεται!

Άλλωστε το hashtag #CondomEmoji ισοδυναμεί με 1.000 άλλα emojis: χαρούμενη φατσούλα, το σήμα της νίκης και φύγαμε!

Δείτε και το video που δημιούργησε η DUREX για την καμπάνια το οποίο προσωπικά λάτρεψα:

https://www.youtube.com/watch?v=7HBmoOYMMRg&feature=youtu.be

Επικοινωνείτε μαζί μου στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikoletta-Ralli/268690299831566?ref=bookmarks

Με ακολουθείτε στο twitter στο: https://twitter.com/nikolettaralli

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο instagram: http://instagram.com/nikolettaralli