Easter time! Οι ημέρες του Πάσχα είναι για gatherings και γεμάτα ποτήρια

Easter time! Οι ημέρες του Πάσχα είναι για gatherings και γεμάτα ποτήρια

Αλήθεια, αν σου ζητούσαμε να ξεχωρίσεις μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής σου, ποια θα διάλεγες;

Οι περισσότερες από εμάς θα απαντούσαν χωρίς δεύτερη σκέψη, τα καλά μεζεδάκια, το γέλιο και τα γεμάτα ποτήρια που τσουγκρίζουμε στα καλοκαίρια που έρχονται με την παρέα. Και το καλύτερο σημείο δε, ο συνδυασμός όλων αυτών σε ένα.

Αναρωτιέσαι ποια είναι η πιο κατάλληλη ημέρα, για να ζήσεις στο έπακρον το παραπάνω σκηνικό; Μα φυσικά το Πάσχα. Διότι είναι η ημέρα που περιλαμβάνει καταρχάς πολύ και καλό φαγητό, πολλούς και καλούς φίλους, πολλά και ατέλειωτα γέλια, ιστορίες και αφηγήσεις από αυτές που δεν χορταίνεις να ακούς και όλα αυτά, μία «ανάσα» πριν το καλοκαίρι, με καιρό γλυκό, γεμάτο όμορφες μυρωδιές και ακτίνες του ήλιου να φωτίζουν το τραπέζι στην αυλή με το μπλε τραπεζομάντηλο.

Ακριβώς σε αυτό το τραπέζι με το μπλε τραπεζομάντηλο άλλωστε, οφείλεται η ανυπομονησία σου για τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου ή μάλλον σε αυτά που θυμάσαι από πάντα να περιλαμβάνει αυτό το τραπέζι. Αν σε αυτό το σημείο λοιπόν, σκέφτηκες τα μακρόστενα ποτήρια, τον πάγο και φυσικά… το ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, που ήταν πρωταγωνιστής σε όλα τα gatherings από όταν θυμάσαι τον εαυτό σου, τότε σίγουρα έχεις το «μυστικό» που θα απογειώσει και τις φετινές ημέρες του Πάσχα.

Το «μυστικό» για να δημιουργήσεις και φέτος τις πιο ξεχωριστές πασχαλινές αναμνήσεις

Η αλήθεια είναι πως το Πάσχα, είναι μία γιορτή άμεσα συνυφασμένη με λαμπερό ήλιο και ολοήμερο φαγοπότι σε αυλές και χωριά, παρέα με αγαπημένα πρόσωπα. Αλήθεια όμως, έχεις σκεφτεί ποτέ τι είναι αυτό που δίνει «γεύση» και κάνει τη ζωή παραπάνω από ωραία τις συγκεκριμένες ημέρες;

Για να βρεις την απάντηση, αρκεί να σκεφτείς τη «μάχη» με το αρνί και κάθε είδους μεζέ που δεν τελειώνει πριν το βράδυ, τα γέλια και τις συζητήσεις για πράγματα που έγιναν πέρυσι τέτοια εποχή, τις ιστορίες που παρότι γνωρίζεις, τρελαίνεσαι να τις ακούς ξανά και ξανά. Και όλα αυτά φυσικά, με… παρεμβολές τσουγκρισμάτων, φαγητού και γλυκών.

Πρόκειται αν μη τι άλλο για ένα σκηνικό, το οποίο επαναλαμβάνεται ασταμάτητα μέχρι το απόγευμα ή και το βράδυ και έχει την εξής ιδιαιτερότητα: Κανείς δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει, ακόμη κι αν γνωρίζει τη ροή της ημέρας. Ακόμη κι αν γνωρίζει πως το ένα ποτήρι με Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Τυρνάβου φέρνει το επόμενο και η αίσθηση του ελαφριού καψίματος από τον ήλιο, «οδηγεί» στα καλοκαίρια που τσουγκρίζατε τα ποτήρια σας σε μία παραθαλάσσια ταβέρνα κάτω από τον ήλιο.

post_may

Αν λοιπόν, υπάρχει κάτι που μπορεί να σε κάνει και φέτος να ανυπομονείς για το Πάσχα, δεν είναι άλλο από την καθιερωμένη «ιεροτελεστία» στα τραπέζια σας αλλά και τη στιγμή που θα μαζευτείτε ξανά όλοι μαζί, εσύ θα γεμίσεις τα ποτήρια με το αγαπημένο σας απόσταγμα και όλοι μαζί θα χαμογελάσετε για τις μέρες που έρχονται.

Η «ιεροτελεστία» των πασχαλινών gatherings που δεν θα βαρεθείς ποτέ

Άραγε όμως, τι είναι αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστό το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου και καταφέρνει μέχρι σήμερα να κερδίζει τον ουρανίσκο σου αλλά και να «πρωταγωνιστεί» στα αγαπημένα σου πασχαλινά τραπέζια; Σίγουρα, το γεγονός ότι παράγεται με παραδοσιακό τρόπο, μέσα σε χάλκινους άμβυκες, από 100% διπλή απόσταξη με υψηλής ποιότητας καρπούς και βότανα από μέρη της Ελλάδας και ταξιδεύει μέχρι το εξωτερικό για να δώσει «γεύση» σε κάθε σου ανάμνηση.

Πέρα από τη διαδικασία παραγωγής του ωστόσο, μπορεί και σε χαλαρώνει με αποτέλεσμα οι πασχαλινές συγκεντρώσεις σε σπίτια και ταβερνάκια να πληθαίνουν και η διάθεση σου να βρίσκεται στα καλύτερά της. Κάπως έτσι, δημιουργείται και η αγαπημένη «ιεροτελεστία» του ούζου- πρώτα νερό, έπειτα πάγος και στη συνέχεια ούζο- που έμαθες από τους γονείς σου και που πάντα θα σου φέρνει στο μυαλό όμορφες αναμνήσεις.

Διότι, είναι τόσο παραδοσιακό, όσο και οι μέρες του Πάσχα που περνάς απ’ όταν θυμάσαι τον εαυτό σου στο τραπέζι με το μπλε τραπεζομάντηλο. Μήπως τώρα κατάλαβες, πόσο σημαντικό είναι να εκτιμάς τις μικρές στιγμές που έχουν γίνει πια σταθερές αξίες στη ζωή σου, με αποτέλεσμα όταν σε ρωτούν: «Τι θα κάνουμε φέτος το Πάσχα», η μόνη απάντησή σου να είναι «gathering και γεμάτα ποτήρια με το ούζο μας;».

Εάν βρίσκεσαι ήδη, μία «ανάσα» μακριά από την εποχή που κάθε χρόνο δίνεις ραντεβού με ένα δροσερό Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Τυρνάβου δίπλα στο κύμα, ένα είναι το σίγουρο: Νιώθεις τη γλυκιά προσμονή για το φετινό Πάσχα. Διότι, οι ημέρες αυτές είναι η αναγγελία έναρξης του καλοκαιριού, η υπενθύμιση πως είσαι καλά με αυτούς που αγαπάς και είναι και φέτος η αιτία να περάσεις μία ακόμη ηλιόλουστη μέρα με «γεύση» από το αγαπημένο σου απόσταγμα.