Μην πετάς τίποτα: Δώσε ξανά ζωή στα τσουρέκια και τα σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα

Μην πετάς τίποτα: Δώσε ξανά ζωή στα τσουρέκια και τα σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα

Τσουρέκια και πασχαλινά αυγά δεν πάνε χαμένα. Μπορούν να γίνουν το τέλειο γλυκό με τα left overs του Πάσχα.

Αυτά τα ζεστά σάντουιτς παγωτού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσεις τα υπολείμματα των πασχαλινών αυγών αλλά και των τσουρεκιών που δε φαγώθηκαν το Πάσχα. Αυτό το γλυκό θα το λατρέψεις!

Το γεγονός ότι δεν προϋποθέτει μεγάλο βαθμό δυσκολίας στην παρασκευή του είναι που κάνει αυτό το επιδόρπιο μοναδικό για όλους. Είτε αγαπάς τη ζαχαροπλαστική είτε όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσεις να αξιοποιήσεις με τον πιο έξυπνο τρόπο τα left overs γλυκίσματα που έμειναν από το Πάσχα.

Φτιάξε το πιο πρωτότυπο πασχαλινό τσουρέκι με μαρμελάδα

Τι θα χρειαστείς

1 λίτρο παγωτό βανίλια ή σοκολάτα (όχι πολύ παγωμένο)

πασχαλινά αυγουλάκια με μαύρη σοκολάτα

ψιλοκομμένες φέτες τσουρεκιών

200ml κρέμα γάλακτος

200 γρ μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Βάλε μαζί σ΄ένα μπόλ το παγωτό και τα ψιλοκομμένα σοκολατάκια και στη συνέχεια βάλτα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

Για να φτιάξεις τη γκανάζ: Βάζεις την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσει. Τοποθέτησε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί Περιχύνουμε με τη ζεστή κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να λιώσει και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν σοκολάτα και κρέμα. Ζεσταίνουμε στην τοστιέρα ελαφρά τα τσουρέκια. Ρίχνουμε παγωτό στη βάση και προσθέτουμε λίγη από την γκανάζ και απολαμβάνουμε!