Πώς θα φτιάξεις αντιοξειδωτική σαλάτα με καρπούζι για την παραλία και όχι μόνο

Πώς θα φτιάξεις αντιοξειδωτική σαλάτα με καρπούζι για την παραλία και όχι μόνο

Η πιο εύκολη σαλάτα, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και γεύση.

Το καλοκαίρι όλες συνηθίζουμε να τρώμε λίγο πιο ελαφριά γεύματα αφού η ζέστη μας αφυδατώνει αισθητά. Οι σαλάτες αποτελούν μια από τις εύκολες, υγιεινές και απολαυστικές επιλογές που μπορείς να εντάξεις στο διατροφολόγιό σου.

Φτιάχνονται με αμέτρητους τρόπους και υλικά της αρεσκείας σου, είναι εύκολες στη μεταφορά και σε βοηθούν να διατηρηθείς fit, παρέχοντάς σου παράλληλα αρκετά θρεπτικά συστατικά.

H απόλυτη καλοκαιρινή σαλάτα

Αυτή η σαλάτα μπορεί να καταναλωθεί ως ορεκτικό ή ως κυρίως γεύμα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι μόλις 15 λεπτά ενώ τα υλικά που θα χρειαστείς είναι αρκετά οικονομικά.

Τα φρούτα και τα λαχανικά σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο και τον φρέσκο χυμό λεμονιού αποτελούν μια σημαντική πηγή βιταμινών, αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών. Ακολούθησε πιστά την παρακάτω απλή συνταγή και είμαστε σίγουρες ότι το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει.

Το καρπούζι έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως Β1, Β5 και Β6. Αποτελεί μια καλή πηγή φυτικών ινών και είναι εξαιρετικά πλούσιο σε νερό. Οι φυτικές ίνες ενισχύουν την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ελέγχουν τα επίπεδα χοληστερόλης.

Υλικά: 1 φλιτζάνι καρπούζι χωρίς κουκούτσια σε κύβους
1 φλιτζάνι βατόμουρα
1 φλιτζάνι κουνουπίδι χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι περσικά αγγούρια μεσαίου μεγέθους σε φέτες
1/4 του φλιτζανιού φέτες κόκκινου κρεμμυδιού
Αλατοπίπερο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή βασιλικό
1/2 φλιτζάνι σπόροι ροδιού

https://www.instagram.com/p/CtJvMYQO8Gh/

Η συνταγή της ειδικού με βρώμη, κάσιους και φράουλα είναι το τέλειο σνακ για τη ζέστη

Εκτέλεση: Σε ένα βαθύ μπολ ρίξε τα κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι και άφησέ το στην άκρη για λίγα λεπτά, ενώ κόβεις σε φέτες και ψιλοκόβεις τα υπόλοιπα υλικά.

Στη συνέχεια ρίξε τα υπόλοιπα υλικά, ανακάτεψε και δοκίμασε. Πρόσθεσε αλάτι ή πιπέρι αν πιστεύεις ότι το χρειάζεται. Σέρβιρε και απόλαυσε.

Πηγή κεντρικής: pexels.com