Το cheesecake με γιαούρτι στο φούρνο είναι το πιο εύκολο γλυκό για το καλοκαίρι

Το cheesecake με γιαούρτι στο φούρνο είναι το πιο εύκολο γλυκό για το καλοκαίρι

Η πιο light εκδοχή του αγαπημένου μας γλυκού για να μη στερηθείς τίποτα αυτό το καλοκαίρι.

Το cheesecake είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας όπου το απολαμβάνουμε κυρίως με σοκολάτα, βύσσινο ή φράουλα. Νόστιμο και πλούσιο σε γεύση αποτελεί την πιο νόστιμη ατασθαλία αφού περιέχει αρκετές θερμίδες και λιπαρά.

Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να δοκιμάσεις στο σπίτι την πιο υγιεινή εκδοχή του γλυκού, χρησιμοποιώντας γιαούρτι. Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Τα ανάποδα πιτάκια του TikTok είναι η νέα viral συνταγή που θα λατρέψεις

Cheesecake με γιαούρτι- Η απόλυτη συνταγή

Υλικά: Για τη βάση

Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα
1200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
6 αυγά, μέτρια
2 κρόκους

Για το σερβίρισμα
μέλι
καρύδια

μαρμελάδα της επιλογής σου (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Χτυπάμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο στο blender. Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο τον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα. Βάζουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά. Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 230°C στον αέρα. Ρίχνουμε και το γιαούρτι στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε για ακόμα 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε το αλάτι, τον χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίχνουμε τους 2 κρόκους και χτυπάμε για να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα με τη βάση. Βάζουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 100°C στον αέρα και ψήνουμε για 1,5 ώρα. Αφαιρούμε το γλυκό από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο για να κρυώσει καλά. Κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με μέλι και σερβίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια ή σως της επιλογής μας.

Πηγή κεντρικής: pexels.com